Rekeningnummer controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »
Gifo

Gifo

06/01/2006 09:14:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een formulier gemaakt waarin mensen ook hun rekeningnummer moeten opgeven. Nou zou ik graag willen controleren of dit rekeningnummer een geldig nummer is.
Weet iemand of daar een functie voor is?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 01:20:44
 
Eris -

Eris -

06/01/2006 09:19:00
Quote Anchor link
Zover ik het weet kan je alleen controleren of het een 8 of 7 cijferige getal is..

of hij echt bestaat is lastiger
 
- wes  -

- wes -

06/01/2006 09:26:00
Quote Anchor link
het bestaat wel maar je moet een overeenkomst met een bank aangaan waarin je voor die informatie (natuurlijk) ook een x bedrag moet neertellen. Oftewel, luister maar naar Eris advies.


( ik gebruik die code ook in mn sites, tis prijzig maar het was daar nodig )
 
Gifo

Gifo

06/01/2006 09:32:00
Quote Anchor link
OK bedankt.
Da's jammer, dat er niet iets gratis is.

Ga er wel ff mee aan de slag
 
Burdy

Burdy

06/01/2006 09:38:00
Quote Anchor link
Bankrekeningnummers kun je controleren met de 11-proef. Dat is een bepaalde berekening waarmee gecontroleerd kan worden of het bankrekeningnummer geldig is. Dat wil niet perse zeggen dat het nummer ook werkelijk bestaat.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/01/2006 10:04:00
Quote Anchor link
Ik vind wèl een elf-proef bij sofi-nummers. Misschien is die voor bankrekeningnummers hetzelfde.

De 11-proef waaraan het sofi-nummer moet voldoen,
werkt als volgt: u vermenigvuldigt het eerste cijfer
van het sofi-nummer met 9, het tweede cijfer met 8,
het derde cijfer met 7 en zo gaat u door tot en met het
achtste cijfer dat u vermenigvuldigt met 2.
Daarna deelt u de som van al deze producten door 11.
Het getal na de komma van deze uitkomst rondt u af
naar boven en moet dan gelijk zijn aan het negende
cijfer van het sofi-nummer.
Het sofi-nummer dient altijd hoger te zijn dan
001000006, maar lager dan 299999994
 
Frank -

Frank -

06/01/2006 12:06:00
Quote Anchor link
Bankrekeningnummers zijn (inclusief voorloop 0) 10 cijfers lang.

Gironummers kun je zelf niet controleren, maar dat kan de Postbank wel voor je doen. Je hebt wel een overeenkomst met de Postbank nodig. Je kunt dan een bestand aanbieden (in Clieop03-formaat) om daar een NaamNummerControle (NNC) op uit te laten voeren. Je hebt dus zowel de naam als het girorekeningnummer van de klant nodig. De Postbank kan je hier meer informatie over verstrekken.
 
- wes  -

- wes -

06/01/2006 12:23:00
Quote Anchor link
snsbank heeft dat ook
 
Frank -

Frank -

06/01/2006 12:29:00
Quote Anchor link
wes:
snsbank heeft dat ook
Hooguit voor hun eigen bankrekeningnummers, niet voor de bankrekeningnummers van andere banken, deze informatie hebben ze namelijk niet. Nu kun je zeggen dat de Postbank deze service ook alleen voor hun eigen girorekeningnummers heeft, maar girorekeningnummers zijn toch anders dan bankrekeningnummers. Daar komt bij dat de Postbank één van de grootste banken in Nederland is.
 
Gifo

Gifo

06/01/2006 13:16:00
Quote Anchor link
Heb nog ff gechecked bij een bankmedewerker: de 11 proef blijkt inderdaad te kloppen.
Alleen is het zo dat het getal deelbaar moet zijn door 11. Als de uitkomst derhalve een geheel getal is, is de kans groot dat het rekeningnummer klopt.

Voor de giro ga ik nog ff zoeken
 
- SanThe -

- SanThe -

06/01/2006 13:22:00
Quote Anchor link
Gifo:
Heb nog ff gechecked bij een bankmedewerker: de 11 proef blijkt inderdaad te kloppen.
Alleen is het zo dat het getal deelbaar moet zijn door 11. Als de uitkomst derhalve een geheel getal is, is de kans groot dat het rekeningnummer klopt.

Voor de giro ga ik nog ff zoeken


Dat is toch niet interessant.
Je moet checken of het nummer bij de naam hoort.
 
Frank -

Frank -

06/01/2006 13:47:00
Quote Anchor link
@SanThe: Dat kun je alleen voor girorekeningnummers laten checken, door de Postbank. Voor bankrekeningnummers bestaat er geen algemene NaamNummerControle (NNC). Alleen binnen 1 bank zijn er mogelijkheden om dit te controleren, zie het verhaal over de SNS Bank. Een overboeking wordt altijd uitgevoerd, of de naam nu wel of niet overeenkomt doet niet ter zake.

Bij de Postbank kun je, als zakelijke klant, je betalingen zowel met als zonder NNC aanbieden. Dit is afhankelijk van het contract dat je hebt en de trigger in het clieop03-bestand dat je aanlevert.
 
Bike4live

bike4live

29/06/2007 13:27:00
Quote Anchor link
Even samengevat en met mijn ervaring:

Gironummers:
- 1 tm 7 cijfers lang (zonder voorloopnullen)
- Geen controle via een berekening mogelijk
- Je kunt een NNC laten uitvoeren via Interpay, dit kost geld en kan niet zomaar door iedereen, informeer bij Interpay hierover.
-Gironummers van 1 tm 4 cijfers lang zijn bijna altijd van organisaties/fondsen e.d. dus die kun je voor particulieren afkeuren! Uit ervaring weet ik dat gironummers van 1 cijfer echt bestaan! (heb een NNC laten uitvoeren).

Banknummers:
- altijd 9 of 10 cijfers (10 komt nog niet (veel) voor) zonder voorloopnullen
- Voldoet aan de elf-proef
- NNC controle mogelijk via Interpay
- 123456789 als banknummer kun je ook afkeuren (voldoet aan elfproef!)...
 
- wes  -

- wes -

29/06/2007 13:30:00
Quote Anchor link
tot zover een reactie op een topic van anderhalf jaar geleden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.