rekenscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »
Robin Pruijssen

Robin Pruijssen

08/06/2006 14:08:00
Quote Anchor link
dit staat in de body van html:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
if ($_POST["som"] == + ) {
        $reken = true;
        echo($_POST["getal1"] "+" $_POST["getal2"] = .($_POST["getal1"] + $_POST["getal2"]). "");
        }

    elseif ($_POST["som"] == -) {
        $reken = false;
        echo($_POST["getal1"] "-" $_POST["getal2"] = .($_POST["getal1"] - $_POST["getal2"]). "");
        }

    elseif ($_POST["som"] == /) {
        $reken = false;
        echo($_POST["getal1"] "/" $_POST["getal2"] = .($_POST["getal1"] / $_POST["getal2"]). "");
        }

    elseif ($_POST["som"] == *) {
        $reken = false;
        echo($_POST["getal1"] "*" $_POST["getal2"] = .($_POST["getal1"] * $_POST["getal2"]). "");
        }

        echo ("<a href=\"". $_SERVER["PHP_SELF"] . "\">Nieuwe berekening uitvoeren</a>");

elseif{
?>

<form name="form1" method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ($_SERVER["PHP_SELF"]);?>
">
Getal 1: <input name="getal1" type="text" id="getal1" /><br />
Getal 2: <input name="getal2" type="text" id="getal2" /><br />
<input type="radio" name="som" value="+" />Optellen (+)
<input type="radio" name="som" value="-" />Aftrekken (-)
<input type="radio" name="som" value="/" />Delen (/)
<input type="radio" name="som" value="*" /> Vermenigvuldigen (*) <br />
<input type="submit" name="Submit" value="Bereken" />
<input type="reset" name="Reset" value="Leegmaken" />
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>


hij geeft deze fout aan:


Parse error: syntax error, unexpected ')' in H:\xampp\xampp\htdocs\PHP\eindoef8_03.php on line 10

weet iemand wat er voor een fout in zit?
ik kan hem maar niet vinden....
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 13:16:15
 
- wes  -

- wes -

08/06/2006 14:13:00
Quote Anchor link
if ($_POST["som"] == '+' )

zelfde aanpassing bij de andere, er moeten ' ' om de voorwaarde
 
Robin Pruijssen

Robin Pruijssen

08/06/2006 14:15:00
Quote Anchor link
gedaan en nu deze fout melding:


Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in H:\xampp\xampp\htdocs\PHP\eindoef8_03.php on line 12

edit:
ik heb wat veranderd aan het script:

dit staat nu tussen de body:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
if ($_POST["som"] == "+" ) {
        $reken = true;
        echo("<h2>$_POST[getal1] + $_POST[getal2] =" .($_POST["getal1"] + $_POST["getal2"]). "</h2>");
        echo ("<a href=\"". $_SERVER["PHP_SELF"] . "\">Nieuwe berekening uitvoeren</a>");
        }

    elseif ($_POST["som"] == "-") {
        $reken = false;
        echo("<h2>$_POST[getal1] - $_POST[getal2] =" .($_POST["getal1"] - $_POST["getal2"]). "</h2>");
        echo ("<a href=\"". $_SERVER["PHP_SELF"] . "\">Nieuwe berekening uitvoeren</a>");
        }

    elseif ($_POST["som"] == "/") {
        $reken = false;
        echo("<h2>$_POST[getal1] / $_POST[getal2] =" .($_POST["getal1"] / $_POST["getal2"]). "</h2>");
        echo ("<a href=\"". $_SERVER["PHP_SELF"] . "\">Nieuwe berekening uitvoeren</a>");
        }

    elseif ($_POST["som"] == "*") {
        $reken = false;
        echo("<h2>$_POST[getal1] * $_POST[getal2] =" .($_POST["getal1"] * $_POST["getal2"]). "</h2>");
        echo ("<a href=\"". $_SERVER["PHP_SELF"] . "\">Nieuwe berekening uitvoeren</a>");
        }


?>

<form name="form1" method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ($_SERVER["PHP_SELF"]);?>
">
Getal 1: <input name="getal1" type="text" id="getal1" /><br />
Getal 2: <input name="getal2" type="text" id="getal2" /><br />
<input type="radio" name="som" value="+" />Optellen (+)
<input type="radio" name="som" value="-" />Aftrekken (-)
<input type="radio" name="som" value="/" />Delen (/)
<input type="radio" name="som" value="*" /> Vermenigvuldigen (*) <br />
<input type="submit" name="Submit" value="Bereken" />
<input type="reset" name="Reset" value="Leegmaken" />
</form>

bekijk het script op:
http://212.129.156.150/php/eindoef8_03.php

alleen als je op Bereken klik.. moet je die "form" niet meer zien. eigenlijk lege pagina en dan dat je de rekesom ziet staan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin Pruijssen
 
Stefan

stefan

08/06/2006 15:08:00
Quote Anchor link
ik zie dat het al fixed is:)
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

08/06/2006 15:19:00
Quote Anchor link
== "/")

=='/')
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

08/06/2006 15:27:00
Quote Anchor link
KlaasJan, als je iets verbeterd mag je er best bijzetten waarom...
Want dit had niks te maken met de error.
 
Something Else

Something Else

08/06/2006 15:36:00
Quote Anchor link
stefan:
ik zie dat het al fixed is:)


Yep,
zou wel leuk zijn, als ie z'n oplossing erbij zet :)
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

08/06/2006 15:45:00
Quote Anchor link
@w-j voor klaasjan

bij "" kijkt php of er nog variablen tussen de quotes staan, waardoor de parsetijd trager is dan wanneer er enkele quotes gebruikt worden, want dan gebeurd dat niet;)
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

08/06/2006 16:10:00
Quote Anchor link
Ik dacht dat het wel met de fout te maken had.
Php kijkt voert tussen ' ' uit wat er staat dus gedeeld door.
Ik had de indruk dat "/" dit door PHP gezien werd als een geescapte? "

@Terence dat weet WJ wel hij bedoeld voor topicstarter
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Robin Pruijssen

Robin Pruijssen

08/06/2006 16:45:00
Quote Anchor link
ik heb het veranderd in ' ' ipv " "
verschil zie ik niet?

kan iemand mij zeggen wat ik fout heb gedaan dat als je een 2 getallen invoert... dat hij dan dat weghaalt van:

getal1:
getal2:
optellen | aftrekken | delen | vermenigvuldigen

dat je zeg maar alleen de som dan ziet staan wat jij hebt opgegeven...???
 
Stefan

stefan

08/06/2006 16:46:00
Quote Anchor link
ja
zet dit boven het formpje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (!isset($_POST['som']))(
//formpje hier
}
[
/code]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stefan
 
Robin Pruijssen

Robin Pruijssen

08/06/2006 17:19:00
Quote Anchor link
het is me gelukt!

ik heb dit boven het <form> gezet:

else{

en dit onder de </form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>


nu heb ik hem zoals ik wou :)
dank u voor de medewerking!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.