reload page functie in een echo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/10/2020 12:13:14
Quote Anchor link
Gelukkig hebben we code-tags op het forum. Kan je die eens eromheen plaatsen?
Beperk de code in je post dan tot de knop. De PHP-code is niet relevant.

Maar je moet de functie niet als PHP behandelen. Dat doe je nu fout.
Gewijzigd op 14/10/2020 12:15:06 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:14:38
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/10/2020 12:15:09
Quote Anchor link
welke code tag is dat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/10/2020 12:17:51
Quote Anchor link
[co de] en [/co de] (zonder spaties in de tag)

Zie ook de Veelgestelde Vragen link onderaan de site over uitleg van de BBcodes.
Gewijzigd op 14/10/2020 12:19:06 door - Ariën -
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/10/2020 12:20:40
Quote Anchor link
de code is gewijzigd. Alleen waar kan ik die onclick toevoegen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/10/2020 12:25:59
Quote Anchor link
De button op lijn 59, waar je al mee bezig was?
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/10/2020 12:27:02
Quote Anchor link
ja, maar hoe kan ik die functie niet behandelen als php als hij in een echo zit?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/10/2020 12:29:12
Quote Anchor link
Zucht.....
location.reload() is JavaScript, en GEEN PHP.
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/10/2020 12:31:36
Quote Anchor link
Zoals ik al heb gezegt, ik zit net in mijn 2e jaar van applicatie ontwikkelaar, waarvan ik een half jaar les heb gehad door corona, dus ik heb nog niet veel ervaring met php en dat soort dingen. Daarom dat ik ook dit soort dingen vraag via dit forum, maarja met zulke reacties schiet ik nog niks op.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/10/2020 12:35:14
Quote Anchor link
Niet moeilijk nadenken, en misschien koffie nemen :-p

onClick="window.location.reload()"

Tevens is dit de juiste functie.
Gewijzigd op 14/10/2020 12:35:40 door - Ariën -
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/10/2020 12:36:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 14/10/2020 12:35:14:
onClick="window.location.reload()"


Dit moet dus niet in die echo, maar waar kan ik dit wel neer zetten, zodat dit ook werkt in die echo?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/10/2020 12:49:31
Quote Anchor link
Dit kan prima in een echo want het is HTML.

Eigenlijk moet je je afvragen of je wel hele lappen HTML in een echo wilt plaatsen. Je blijft je bezig houden met escaping van de quotes, hoewel het minder is als je een single-quoted echo hebt, omdat je toch meestal " in HTML gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<div class="header">Tralala</div>';
?>



En je hebt bovendien al zo'n single-quoted echo. Dus ik zie het probleem niet, terwijl jij denkt dat er een probleem is.
Gewijzigd op 14/10/2020 12:50:54 door - Ariën -
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/10/2020 12:53:21
Quote Anchor link
- Ariën - op 14/10/2020 12:49:31:

En je hebt bovendien al zo'n single-quoted echo. Dus ik zie het probleem niet, terwijl jij denkt dat er een probleem is.


Naja het enige probleem is dat die getallen pas in de winkelmand komen als de page word gerefreshed, en ik d8 als ik een reload functie erin doe dat dat een goede oplossing zou zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/10/2020 12:57:37
Quote Anchor link
Dan zou je moeten kijken naar een AJAX-request.

Verder is het geen MSN Messenger hier, en mag je ook gewoon 'dacht' schrijven ;-)
Gewijzigd op 14/10/2020 12:58:28 door - Ariën -
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/10/2020 12:58:46
Quote Anchor link
Dan ga ik dat even proberen. Maar ik vind het wel raar, want op de pagina waar ik het vandaan heb werkt het wel op een normale manier.


https://www.allphptricks.com/demo/2018/july/simple-shopping-cart-php/
Gewijzigd op 14/10/2020 13:01:48 door marvin groothuis
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/10/2020 13:01:10
Quote Anchor link
Ik vermoed dat de pagina eerst herladen wordt, en dan pas ge-POST. Dat laatste moet je even controleren.

Kijk anders eens in de source van die demo.
Gewijzigd op 14/10/2020 13:02:08 door - Ariën -
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/10/2020 13:02:31
Quote Anchor link
Oke, bedankt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/10/2020 13:48:00
Quote Anchor link
Het voorbeeld van jouw link vind ik niet geweldig.
Daar doen ze een onnodige reload. Best hinderlijk als je pagina helemaal herladen wordt en bovenaan weer verder gaat als je iets toevoegt aan het winkelmandje. Vooral als je een flinke lijst met producten hebt is het erg vervelend.

Met AJAX (zo te zien gebruiken ze dat niet) kan je gewoon de pagina open houden op de plek waar je bent, en wordt na het klikken op de [toevoegen] knop de achtergrond een request gedaan naar een PHP-script die het winkelmandje met het gekozen product vult. Als dat gelukt is, dan wordt het getalletje bij het mandje verhoogd met het aantal producten via een innerHTML() functie in Javascript (of een .html() functie in jQuery.)
Gewijzigd op 14/10/2020 13:48:45 door - Ariën -
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/10/2020 13:49:46
Quote Anchor link
Dit zou perfect zijn, alleen ik heb nog nooit met ajax enz. gewerkt dus ik heb geen idee hoe ik dat zou moeten toevoegen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/10/2020 13:54:16
Quote Anchor link
Het is net wat je praktisch vindt, en wat de eisen van de opdrachtgever / het schoolproject zijn.
Als je AJAX-requests mag gebruiken, zou het misschien een mooi extra puntje zijn.
Gewijzigd op 14/10/2020 13:54:35 door - Ariën -
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/10/2020 13:56:41
Quote Anchor link
Het is een eigen project waar ik op stage mee bezig ben, misschien dat ik het uit eindelijk inlever als stageproject.
Maar dan zou ik alles qua code moet omgooien zeker?
Gewijzigd op 14/10/2020 13:58:31 door marvin groothuis
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.