Remindermail telt reminders bij elkaar op.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John de Winkel

John de Winkel

01/05/2008 13:07:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik heb hier een script dat mij een mail stuurt wanneer er nog een 'taak' openstaat. Het script werkt!

Echter, wanneer er meerdere reminders zijn dan telt hij in de opvolgende mailtjes de reminders bij elkaar op.
De eerste reminder is goed, die vermeld de naam van de persoon in de header en geeft de taak weer.
De tweede reminder geeft weliswaar de juiste (andere) naam weer in de header maar vermeld naast de taak voor deze klant ook de taak van de vorige taak. Hij telt vervolgens steeds die taken bij elkaar op.

Hieronder het script dat dagelijks door de server wordt uitgevoerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
ini_set('SMTP','post.demon.nl');

$server        = 'thuis';
$gebruiker     = 'ikke';
$wachtwoord     = 'xxxx';
$database    = 'xxxx';

$email         = '[email protected]';

if(mysql_connect($server,$gebruiker,$wachtwoord))
{

    if(mysql_select_db($database))
    {

        $query     = "SELECT Naam, Voornaam, Voorvoegsel, Voortgang, remindernaam, remindermail, Reminder FROM `_klant` WHERE         Reminder <= NOW()";
        $result = mysql_query($query);

        if($result && mysql_num_rows($result) > 0)
        {

            while($row = mysql_fetch_assoc($result))
            {

                $headers .= 'From: reminder'.PHP_EOL;
                $headers .= 'To: '.$row['remindernaam'].PHP_EOL;
                $headers .= 'X-Mailer: PHP v'.phpversion().PHP_EOL;
                $headers .= 'X-Originating-IP: '.$_SERVER['REMOTE_ADDR'].PHP_EOL;
                $headers .= 'MIME-Version: 1.0'.PHP_EOL;
                $headers .= 'Content-Type: text/plain; charset=UTF-8'.PHP_EOL;
                
                $bericht .= 'Beste '.$row['remindermail'].','.PHP_EOL.PHP_EOL;
                $bericht .= 'Er staat nog een taak open voor '.$row['Reminder'].PHP_EOL.PHP_EOL;
                $bericht .= 'Klant: '.$row['Voornaam'].' '.$row['Voorvoegsel'].' '.$row['Naam'].PHP_EOL.PHP_EOL;
                $bericht .= strip_tags($row['Voortgang']);

                if(mail($email,'Taak: '.$row['Naam'], $bericht, $headers))
                {

                    echo 'Verstuurd!'.PHP_EOL;
                }
else{
                    echo 'Mislukt'.PHP_EOL;
                }
            }
        }
else{
            echo '<p>Sorry, ik heb geen taken gevonden!</p>';
        }    
    
    }
else{
        echo '<p>Sorry, ik kon geen verbinding maken met de databasetabel!</p>';
    }
}
else{
    echo '<p>Sorry, ik kon geen verbinding maken met de databaseserver!</p>';
}


?>


Weet iemand hoe dit script aangepast moet worden zodat het alleen de taak vermeld voor de bewuste klant?

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John de Winkel
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 04:46:52
 
- SanThe -

- SanThe -

01/05/2008 13:12:00
Quote Anchor link
$headers .= 'From: re.............

Bij de eerste regel de . weghalen.
Dus de $var vullen met nieuwe gegevens en niet optellen.

Zo ook bij $bericht .= 'Beste .......
 
John de Winkel

John de Winkel

01/05/2008 13:48:00
Quote Anchor link
Helemaal geweldig!

Het werkt!

Heel erg bedankt voor je hulp.
Wat zo'n stom puntje kan uitmaken he??


gr.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.