Replace gedeelte van string if not in [a-zA-Z0-9-]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Andries Louw Wolthuizen

Andries Louw Wolthuizen

15/02/2007 17:08:00
Quote Anchor link
Mijn probleem:

Ik heb een string die punten, kommas, spaties en meer vreemde tekens bevat.
Nu wil ik deze sting omzetten naar eentje met alleen maar [a-zA-Z0-9-].

Nu dacht ik dat op te lossen door:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$string
= 'Een stukje tekst met spaties. En punten, en komma\'s.';
$string2 = ereg_replace('!([a-zA-Z0-9])','-',$string);
echo $string2;
?>


En ik wil dus dit krijgen:

Een-stukje-tekst-met-spaties--En punten--en-komma-s-

Iemand een idee wat ik fout doe?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Andries Louw Wolthuizen
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:16:51
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/02/2007 17:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$string
= 'Een stukje tekst, met kommas en punten.';
$string = preg_replace('/[^a-z0-9]/i', '-', $string);
echo $string;
?>


ps. Deze doet bijna hetzelfde, alleen de underscore blijft nu ook behouden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$string
= preg_replace('/\W/', '-', $string);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Andries Louw Wolthuizen

Andries Louw Wolthuizen

15/02/2007 17:13:00
Quote Anchor link
Bedankt Blanche!

Dat was dus de oplossing, ik kwam er zelfs met mijn RegExp cheatsheet niet uit.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.