request class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/01/2013 20:37:29
Quote Anchor link
Hi peepz,

Ik ben een Request class aan het maken. Via deze class kan ik bijv. het domein van de opgevraagde URL opvragen, of het subdomein, en of het een beveiligde (https) verbinding betreft. De gegevens haal ik op uit de $_SERVER array. Nu had ik gewoon allemaal public funtcions gemaakt. Echter... ik realiseer me ineens dat gedurende 1 request de $_SERVER array altijd hetzelfde is. Het zou dan raar zijn als ik telkens als ik de Request class nodig heb "new Request()" zou doen.

Nu vraag ik me af wat volgens jullie de beste oplossing is. Ik zou een singleton kunnen maken, zodat je niet "$request = new Request()" doet, maar "$request = Request::getInstance()". Wat ik ook kan doen is iedere functie in de Request class static maken, zodat ik het domein bijv. als volgt opvraag: $domain = Request::getDomain();

Wat vinden jullie? En waarom?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 11:10:38
 
Wouter J

Wouter J

03/01/2013 22:35:35
Quote Anchor link
Heb je altijd maar 1 request per pagina request? Ik denk het niet, wat dacht je van subrequests?

Ik zou heel heel heel voorzichtig zijn met het gebruik van static methodes en naast een static factory method zou ik het nooit gebruiken. Je bent er nooit zeker van dat iets maar 1 keer gebruikt wordt.

Wat ik wel zou doen is de request opslaan als een shared service in je service container.
Gewijzigd op 03/01/2013 22:36:01 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/01/2013 22:37:07
Quote Anchor link
Wouter, hoe bedoel je dat? Als je een pagina aanroept, dan heb je toch altijd maar 1 $_SERVER array... één request? Wat bedoel je met subrequests?
 
Wouter J

Wouter J

03/01/2013 22:57:06
Quote Anchor link
Subrequests zijn een request binnen een request. Symfony2 heeft bijv. een forward methode, hiermee kun je intern de ene controller naar de andere forwarden zonder dat de gebruiker er iets van merkt (docs).

Iets compleet uitsluiten om maar 1 instance te hebben is naar mijn mening dus het stomste wat je kunt doen in een OO applicatie.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/01/2013 22:59:36
Quote Anchor link
Maar zelfs als je forward heb je toch nog steeds 1 en dezelfde $_SERVER array? Ik ben het met je eens dat je het niet vaak moet doen...

Maar in mijn geval gaat het dus om een request class... je hebt maar 1 request per pagina aanroep. Dan kan je in dit specifieke geval toch een singleton gebruiken?
 
Wouter J

Wouter J

03/01/2013 23:01:11
Quote Anchor link
Quote:
dezelfde $_SERVER array?

Volgens PHP wel, alleen als je een Request object gebruikt verdwijnt het idee van die PHP array, de Request klasse vervangt dat compleet.

In een subrequest wordt er weer een nieuwe request aangemaakt, andere parameters, andere locatie, ect.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/01/2013 23:05:07
Quote Anchor link
Maar ik gebruik in die request class nu juist de $_SERVER informatie om bijvoorbeeld te achterhalen via welke poort de url is aangeroepen, wat de domeinnaam is e.d.

Op het moment dat jij daadwerkelijk een nieuwe (sub)request maakt, zal de class ook weer opnieuw worden ingeladen. Ik zie het probleem dus niet helemaal, maar wellicht zie ik iets over het hoofd nu, of begrijp ik je niet helemaal.
 
Wouter J

Wouter J

03/01/2013 23:14:25
Quote Anchor link
Nee, de klasse wordt niet opnieuw geladen. De browser weet maar af van die ene request, de subrequest gebruikt alleen op de server en is niet iets wat gesupport wordt door browsers, het is een techniek vanuit server-side scripttalen.

Het probleem van een singleton is dat je nooit een nieuwe instance kan krijgen in dezelfde request, je blokkeert op die manier dus alle mogelijkheden tot uitbreiding.
Nu snap je het misschien nog niet, maar straks misschien wel en dan moet je alles weer gaan veranderen omdat je het nu zo strikt in een tunnelvisie hebt geprogrammeerd. Het is nooit goed de weg naar de toekomst te blokkeren met zoiets als singletons.

Singleton is een zogenaamd anti-pattern. Ze lijken leuk en voor beginners zijn ze leuk, maar als je serieus bezig gaat moet je ze vermijden.

Offtopic:
Leuk dat je weer aan je framework begonnen bent, heb ik ook weer een discussie maatje :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/01/2013 23:19:58
Quote Anchor link
Wouter thanks... maar kun je dan eens een voorbeeld geven van zo'n subrequest. Waar zou ik die in de praktijk voor nodig kunnen hebben?

"Het probleem van een singleton is dat je nooit een nieuwe instance kan krijgen in dezelfde request"
Nee precies, maar dat is voor die request class ook precies wat ik wil bereiken ;)


Offtopic:

Yep, deze keer zelfs op een eigen (gehuurde) VPS. Hoop dat ik deze keer een stuk verder ga komen dan voorgaande keren ;)
 
Wouter J

Wouter J

03/01/2013 23:49:14
Quote Anchor link
Quote:
Waar zou ik die in de praktijk voor nodig kunnen hebben?

Bij het afhandelen van forms. Het form wordt verzonden, je controleert of alles correct is ingevuld, slaat de gegevens op en forward je dan naar een controller die de succes message laat zien. Een forward is een redirect die je intern gebruikt, je gebruikt hem dus waar het voor de bezoeker niks uitmaakt, hij hoeft geen nieuwe url te hebben voor de succes message.

Quote:
Nee precies, maar dat is voor die request class ook precies wat ik wil bereiken ;)

Ja, dat denk je en het is misschien ook wel zo, maar in OO moet je alle mogelijkheden open houden.
Ook als je unit of functional tests gaat schrijven heb je ook per test een nieuwe class nodig, niet per request. Een artikel daarover van PHP unit test god Sebastian Bregmann: http://sebastian-bergmann.de/archives/882-Testing-Code-That-Uses-Singletons.html
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/01/2013 23:53:28
Quote Anchor link
"Een forward is een redirect die je intern gebruikt, je gebruikt hem dus waar het voor de bezoeker niks uitmaakt, hij hoeft geen nieuwe url te hebben voor de succes message."

Oké, maar dan is het nog steeds dezelfde request, maar je include een bestand. Is dat wat je bedoelt met forwarden? Of bedoel je dat je daadwerkelijk redirect naar een andere URL om de succes message te tonen? Als dat is wat je bedoelt, doe je dus feitelijk weer een nieuwe request.
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2013 00:01:25
Quote Anchor link
Er komt weer een nieuwe request, alleen gebeurd het intern.

Mijn laatste poging tot uitleggen:

Ik heb 2 controllers:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
class PageBackendController extends Controller
{
    public function editAction($id)
    {

        // ... heel veel form maken en form afhandeling
        if ($form->isValid()) {
            // ... gegevens opslaan in db
            $this->forward('PageBackend:success', array('page' => $page->getName());
        }
    }


    public function successAction($page)
    {

        // ...
        return $this->render(...);
    }
}

?>


Als ik nu het formulier invul en op submit klik wordt de edit action aangeroepen, die slaat de gegevens op en het tonen van de success message laat hij over aan de success action.

Intern wordt nu de success controller aangeroepen met de parameters, de forward functie zou er zo uitzien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
public function forward($controller, array $parameters = array())
{

    // ...
    return call_user_func(explode(':', $controller), $parameters);
}

?>


Het is dus eigenlijk gewoon een method call in PHP, alleen wordt er een andere controller aangeroepen en wordt er op de plaats van de 3 stippen een nieuw Request object aangemaakt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/01/2013 00:10:33
Quote Anchor link
Wouter, maar zover ik het in jouw code kan zien wordt er geen nieuwe pagina aangeroepen. Er wordt dus niet daadwerkelijk een nieuwe request uitgevoerd. Ik zie een request als zijnde een URL-aanroep. Jij ziet een interne doorverwijzing ook als een request. Verschil van interpretatie denk ik.

By the way 1) Waarom forward je naar een functie in dezelfde class, ipv gewoon $this->successAction() te doen?

By the way 2) Ik gebruik PHP 5.4.9 en merk dat het niet meer uitmaak hoe ik een class-/functienaam aanroep.
$boe = new Boe(); $boe->doeIets(); levert hetzelfde resultaat op als $boe = new bOe(); $boe->DOEietS();
Dat was vroeger toch niet zo?
 
- Raoul -

- Raoul -

04/01/2013 00:12:50
Quote Anchor link
Ik zit ook met het probleem van Ozzie.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

class Iets
{
  public function anders()
  {

    return 'Iets anders';
  }
}


echo Iets::anders(); // => 'iets anders'
?>


Terwijl anders() niet eens static is!

// E: Of nee ik zit niet met hetzelfde probleem, maar het is wel een probleem xD
Gewijzigd op 04/01/2013 00:25:42 door - Raoul -
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2013 00:15:40
Quote Anchor link
Een request is in het geval waar we nu over praten het opnieuw aanmaken van een request object.

Quote:
1) Waarom forward je naar een functie in dezelfde class, ipv gewoon $this->successAction() te doen?

Omdat de success action recht heeft op een eigen request. Dat is in dit geval natuurlijk zinloos, maar ik kan nu even op geen beter voorbeeld komen.

Quote:
Dat was vroeger toch niet zo?

Getest met PHP5.2.7 en dan werkt het ook, maar het lijkt erop alsof het een configuratie optie is (denk ik). Ik raad het in elk geval niet aan te doen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/01/2013 00:23:40
Quote Anchor link
Oké, ik bedoel met een request dus een pagina request / aanroep. Vandaar wellicht onze verschillende visie.

"...maar ik kan nu even op geen beter voorbeeld komen."

Lekker is dat :)

"Getest met PHP5.2.7 en dan werkt het ook, maar het lijkt erop alsof het een configuratie optie is (denk ik). Ik raad het in elk geval niet aan te doen."

Hmmm, ik ben er ook geen voorstander van eerlijk gezegd, maar ik weet ook niet of (en zo ja hoe) ik dit gedrag kan uitzetten. Ik vind het maar raar. Kan me niet herinneren dat ik het eerder gezien heb... maar als het bij jou ook gebeurt?? Vreemd...
 
- Raoul -

- Raoul -

04/01/2013 00:29:40
Quote Anchor link
Maar Ozzie, wat vind jij nu mooier om te doen, direct $this->successAction() of een aparte Request maken? Wat klinkt nu logischer?
Gewijzigd op 04/01/2013 00:29:54 door - Raoul -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/01/2013 00:34:00
Quote Anchor link
Raoul, uit jouw vraagstelling leid ik af dat jij de aparte request mooier vind.

Maar dan ben ik ook wel benieuwd waarom?

Waarom zou je een method, die in dezelfde class staat, laten aanroepen door een andere class? Wat ook nog eens vertragend werkt? Ik zie het nut er op dit moment (nog) niet van in, maar jij blijkbaar wel... dus vertel...
Gewijzigd op 04/01/2013 00:34:31 door Ozzie PHP
 
- Raoul -

- Raoul -

04/01/2013 00:36:25
Quote Anchor link
Dat heb je goed. Als je bezig bent met OO moet je alles vanuit een logisch oogpunt zien, $this->successAction() callen kan wel. Maar als je met requests werkt is het altijd logischer om een aparte request aan te maken en die te forwarden, want je laad als het ware een andere pagina in, en een andere pagina inladen, is dan ook weer een nieuwe request.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/01/2013 00:39:26
Quote Anchor link
Maar leg me aub dan eens uit wat jij verstaat onder een request? Wat is volgens jou een request?
 
- Raoul -

- Raoul -

04/01/2013 00:40:01
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 04/01/2013 00:39:26:
Maar leg me aub dan eens uit wat jij verstaat onder een request? Wat is volgens jou een request?

Een request? Dat is een pagina die je inlaad. Of een poging doen tot het inladen van een pagina.
 

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.