request class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

Wouter J

Wouter J

04/01/2013 19:01:00
Quote Anchor link
Quote:
Wanneer zou je NIET createfromglobals willen gebruiken? Is toch makkelijker dan alles handmatig meegeven?

Op momenten dat je geen gebruik van de superglobals kunt/wilt maken, bijv. in een test omgeving of in een subrequest...
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 11:24:39
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/01/2013 19:48:08
Quote Anchor link
hmmm, okeej... maar als je dan een subrequest uitvoert... maak je dan opnieuw een request object aan? Maar dat kan toch niet, want $_SERVER, $_POST etc. is dan toch nog steeds hetzelfde?
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2013 19:50:44
Quote Anchor link
Ja, en daarom maak je bij een subrequest je eigen superglobals en daarom kun je dus niet createFromGlobals gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/01/2013 19:55:01
Quote Anchor link
Euh... je eigen superglobals maken? En dat zou je dan doen omdat... ??
 
Moose -

Moose -

04/01/2013 19:56:04
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 04/01/2013 19:55:01:
Euh... je eigen superglobals maken? En dat zou je dan doen omdat... ??


omdat:

Not Moose op 04/01/2013 18:55:45:
Bijvoorbeeld bij het testen. Als je een GET, POST, PUT, DELETE request wil testen, is het handig dat je een setRequestMethod functie hebt
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/01/2013 19:57:18
Quote Anchor link
Ah oke...
 
Moose -

Moose -

04/01/2013 20:00:23
Quote Anchor link
Maar afgezien van het testen zie ik ook het nut niet van een subrequest
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/01/2013 20:08:51
Quote Anchor link
Oh oké, haha...

Maar dat vind ik dus het lastige. Ik wil een simpel framework bouwen... en dan vraag ik me dus ook af waar ik dan die subrequests voor nodig zou hebben... en als ik dan al een subrequest zou hebben, waarvoor zou ik dan een nieuw request object moeten aanmaken.

Ik wil vooral zo effectief mogelijk programmeren en niet "programmeren om het programmeren". Testen ga ik niet doen, dus vandaar mijn vraag of ik de constructor dan niet gewoon private zou maken.
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2013 20:16:26
Quote Anchor link
Oké, dan laten we het hele subrequest verhaal varen. Alsnog moet je je OO applicatie niet dichtbouwen, je moet niet zorgen dat elke weg naar uitbreiding geblokkeerd is. Daarom moet je dus niet je constructor opeens private gaan maken of een singleton gebruiken.

Tevens testen niet doen? Dat weet je zeker? Je weet dat zodra je gaat testen je code logischer wordt, je sneller script omdat je alles test en je weet dat testen je later extreem veel voordeel op gaat leveren? Denk bijv. aan fixen van een bug, allereerst moet je de bug kunnen nabootsen en vervolgens moet je er maar zeker van zijn dat alles in je framework nog werkt nadat je de bug denkt opgelost te hebben.
Wat je doet is dat je een test schrijft die de bug nabootst en dat je vervolgens de bug oplost en dan alle tests van het framework afspeelt, slagen alle tests dan weet je zeker dat alles in je framework niet werkt.

Ik ben best benieuwd naar jou redenen om niet te gaan testen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/01/2013 20:21:53
Quote Anchor link
Nja, ik hoop dat ik alles in 1x goed kan maken :D

Nou, zeg nooit nooit... maar ik wil me daar nu niet mee bezig houden. Zoveel tijd heb ik niet. Da's de voornaamste reden.

Voor de rest wil ik m'n framework lichtgewicht maken. Veilig, efficiënt en doeltreffend. Zonder veel rare fratsen.

Mijn reden waarom ik de contructor private zou maken, zou dan zijn om te voorkomen dat ik alle globals zou gaan doorgeven, terwijl er een makkelijkere methode is. Door de contstructor private te maken, dwing je jezelf om altijd de makkelijke functie te gebruiken.
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2013 20:23:51
Quote Anchor link
Quote:
Door de contstructor private te maken, dwing je jezelf om altijd de makkelijke functie te gebruiken.

Dus alleen omdat je zelf geen goed beeld hebt van je klassen wil je toepassing onmogelijk maken? Vind het een erg klein argument als ik eerlijk mag zijn. Maar goed, heb wel weer genoeg gediscussieerd, schrijf je framework gewoon zoals jij het wilt, ik heb genoeg gedaan je over te halen....
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/01/2013 20:32:34
Quote Anchor link
Haha, ja dat heb je zeker. Het geeft mij in ieder geval weer stof tot nadenken :)
Iedereen heeft z'n eigen stijl en ik sta ook zeker open voor alle argumenten. Ik heb in ieder geval weer een hoop dingen gehoord waar ik mee aan de slag kan. Thanks! ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/01/2013 17:46:03
Quote Anchor link
Wouter, nog even terugkomend op de dependency injection container. Gebruik je die ook om bijvoorbeeld je session waardes te setten en te getten?
 
Wouter J

Wouter J

07/01/2013 18:06:28
Quote Anchor link
Als je zoiets bedoelt, ja dat doe ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$container
->get('session.manager')->set('session_name', 'session value');

echo $container->get('session.manager')->get('session_name');
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/01/2013 18:13:03
Quote Anchor link
Ah, oke thanks... dat is inderdaad precies wat ik bedoelde.
Kun je misschien met een (simpel) code voorbeeldje eens laten zien hoe dit in elkaar steekt?
Hoe je zeg maar die session manager in de container stopt en hoe het setten en getten in z'n werk gaat?

(Hoeft niet heel uitgebreid hoor. Ik ben met name benieuwd hoe de session manager (ik neem aan dat dat een class is) in de container terecht komt en hoe de set en get functies werken Die zijn denk ik onderdeel van de session manager class?)
 
Wouter J

Wouter J

07/01/2013 19:42:49
Quote Anchor link
We nemen aan dat de container een heel simpel klasje is, zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
class Container
{
    // ...

    /**
     * Sets a parameter.
     *
     * @param string $id    The name of the parameter
     * @param mixed  $value
     */

    public function setParameter($id, $value)
    {}


    /**
     * Gets a parameter.
     *
     * @param string $id The name of the parameter
     *
     * @return mixed
     */

    public function getParameter($id)
    {}


    /**
     * Sets a factory which builds a service.
     *
     * @param string   $id The name of the service
     * @param \Closure $factory
     * @param boolean  $shared  Optional, default is `true`, which means that it always returns the same instance
     */

    public function set($id, \Closure $factory, $shared = true)
    {}


    /**
     * Gets a service.
     *
     * @param string  $id  The name of the service
     * @param boolean $raw Optional, default is `false`. If true, the factory is returned and not called
     *
     * @return object The result of the factory
     */

    public function get($id, $raw = false)
    {}
}

?>


De klassen zelf ga ik hier niet maken, we houden het even kort. We gaan hier alleen de Container configureren en vervolgens gebruiken.

Allereerst moet je natuurlijk nadenken wat een service 'moet' zijn. Ik ben van mening dat elke globale klasse het verdient een service te zijn, hiermee bedoel ik dat bijv. SessionManager een service is, Database, maar niet globale klassen zoals Controller klassen moeten geen services zijn.

Dan de concepten van iedere Container. Je hebt namelijk 2 typen code die je kunt opslaan in een container: parameters en factories. De parameters zijn gewoon variabele die een waarde vasthouden, factories zijn Closures (anonymous functions) die ervoor zorgen dat de klasse aangemaakt wordt. Het voordeel van deze factories is dat hij pas wordt uitgevoerd als je hem opvraagt, dit betekend dat als je hem niet gebruikt hij geen tijd verspilt aan het aanmaken (speciaal voor jou ;-).

Wat ik altijd doe, en dat heb ik weer van symfony, is dat ik de klasse van de service opsla in een parameter. Mocht ik de klasse willen veranderen, maar de rest hetzelfde houden, dan hoef ik niet aan de factory te knoeien maar alleen 1 parameter (wat veel simpeler is).

Daarnaast moeten we bedenken wat voor dependencies the SessionManager in ons geval zou moeten hebben, in ieder geval een raw Session factory die een Session klasse aanmaakt, deze kunnen we dan gebruiken als we een nieuwe sessie willen aanmaken met de Manager. Daarnaast is het ook handig om een array te krijgen van de huidige sessies. Dit betekend dus dat we 1 service factory en 1 parameter moeten krijgen.
Dan vragen we ons af of we deze via de constructor of via een getter meegeven, aangezien de SessionManager niks kan zonder de Session factory moeten we die via de constructor meegeven en de huidige sessies moet ook via de constructor (die hebben we immers meteen nodig).

Tot zover het nadenken, aan de slag:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
$container
= new Container();

// session klasse
$container->setParameter('session.class', 'Ozzie\Framework\Session\Session');

// session service factory
$container->set('session', function ($c) {
    return $c->getParameter('session.class')();
});




// de SessionManager klasse
$container->setParameter('session_manager.class', 'Ozzie\Framework\Session\SessionManager');
// de huidige sessies
$container->setParameter('session_manager.current_sessions', $_SESSION);

// de SessionManager factory
$container->set('session_manager', function ($c) {
    return $c->getParameter('session_manager.class')(
        $c->get('session', true),
        $c->getParameter('session_manager.current_sessions')
    );
});

?>


Nu hebben we de container helemaal geconfigureerd (dit doen we nu met PHP, later wil je hier misschien XML of Yaml voor gebruiken).

Tijd om hem te gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
use Ozzie\Framework\Controller\Controller;
use Ozzie\Framework\Controller\Http\Response;

class WelcomeController extends Controller
{
    public function indexAction()
    {

        $html = '<!doctype html><meta charset=utf-8><title>hello world</title>';

        $sm = $this->getContainer()->get('session_manager');
        if (!$sm->has('visitor_name') {
            // new visitor
            $html .= '<h3>Welkom op deze website!</h3>';
        }
else {
            // returning visitor
            $html .= '<h3>Welkom terug, '.$sm->get('visitor_name').'!</h3>';
        }


        return new Response($html);
    }
}

?>


In dit geval gaan ik ervan uit dat de Controller klasse van je framework de ContainerAware klasse overerft (die weer ContainerAwareInterface implementeerd) die ervoor zorgt dat we toegang hebben tot de getContainer en setContainer methods.

Edit:
Sorry, niet erg kort geworden. Naja, als je er wat aan hebt, nu heb ik tenminste ook weer een mooi bericht om vaker naar te linken.
Gewijzigd op 07/01/2013 19:48:12 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/01/2013 20:50:31
Quote Anchor link
Poeh... heftig... wat is dit eigenlijk? 'Ozzie\Framework\Session\SessionManager' Is dat het pad naar de Session Class?

Bedoel je met "current_sessions" de inhoud (array velden) van de huidige sessie? Of bedoel je hier echt de afzonderlijke sessiebestanden op de server mee?

Ik moet nog even doorkrijgen wat nu precies het verschil is tussen session en session_manager.

(Merk dat ik niet heel scherp meer ben momenteel...)
 
Wouter J

Wouter J

07/01/2013 23:36:28
Quote Anchor link
Quote:
wat is dit eigenlijk? 'Ozzie\Framework\Session\SessionManager' Is dat het pad naar de Session Class?

Dit is de SessionManager klasse in de Ozzie\Framework\Session namespace.

Quote:
Bedoel je met "current_sessions" de inhoud (array velden) van de huidige sessie? Of bedoel je hier echt de afzonderlijke sessiebestanden op de server mee?

Kijk maar naar de definitie van current_sessions op regel 17.

Quote:
Ik moet nog even doorkrijgen wat nu precies het verschil is tussen session en session_manager.

Session is 1 enkele sessie en SessionManager is de DataMapper voor deze sessies.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/01/2013 23:48:06
Quote Anchor link
Wat bedoel je precies met datamapper? Je kunt de gegevens toch uit de Session class halen? Ik snap niet helemaal waarom je daar 2 classes voor maakt.
 
Wouter J

Wouter J

08/01/2013 07:36:43
Quote Anchor link
De session klasse is toch maar 1 sessie? Daar kun je dan alleen de gegeven uit halen voor 1 sessie. Je hebt dan nog een klasse nodig die alle sessies groepeert en die ervoor zorgt dat je sessies kunt aanmaken, updaten, verwijderen en uitlezen?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.