request class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/01/2013 16:15:51
Quote Anchor link
Ah oké, nu snap ik wat je bedoelt. In mijn voorgaande websites werkte ik altijd alleen maar met de huidige sessie, en niet met de overige sessies.

Voor mijn beeldvorming... de sessie class is de huidige sessie, en de session manager gebruik je om sessies aan te maken, updaten en te verwijderen... maar dus ook om de huidige sesie uit te lezen.

Maar je bestuurt je huidige sessie dus ook met de session manager? Dan vraag ik me wel af wat voor functies er zitten in die session class? Moet ik me die session class dan voorstellen als een soort opslag container met een set en een get functie? En dat je dan via de session manager de set en get functie van de session class aanspreekt?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:30:14
 
Wouter J

Wouter J

08/01/2013 16:24:00
Quote Anchor link
Die klassen hebben zo'n lay-out:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
class Session
{
    /**
     * Sets the identifier of this session.
     *
     * @param int $id
     */

    public function setId($id)
    {}


    /**
     * Gets the identifier of this session.
     *
     * @return int
     */

    public function getId()
    {}


    /**
     * Sets the value of this session.
     *
     * @param string $value
     */

    public function setValue($value)
    {}


    /**
     * Gets the value of this session.
     *
     * @return string
     */

    public function getValue()
    {}
}


class SessionManager
{
    /**
     * Creates a session.
     *
     * @param int    $id
     * @param string $value
     */

    public function create($id, $value)
    {}


    /**
     * Gets a session by identifier.
     *
     * @param int $id
     */

    public function read($id)
    {}


    /**
     * Updates a session.
     *
     * @param Session $session
     */

    public function update(Session $session)
    {}


    /**
     * Deletes a session.
     *
     * @param Session $session
     */

    public function delete(Session $session)
    {}
}

?>


Het mooie hiervan is dat je veel verschillende soorten SessionManagers kunt gebruiken, eentje die de sessies in de Response class instelt, eentje die ze in de database opslaat, ect. Met DI is het een kwestie van 1 regeltje aanpassen en klaar ben je!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/01/2013 16:30:45
Quote Anchor link
Wouter, dit is voor mij nieuw dus vergeef me dat ik niet meteen alles begrijp. Met mijn session classes deed ik alleen dit:

$session = new Session();
$session->set('iets', 'iets');
echo $session->get('iets');

Even een paar vragen over de functies in de bovengenoemde classes:

- setId($id): wat bedoel je hiermee... een session krijgt toch automatisch een session_id?

- update: wat bedoel je hiermee. Wat versta je onder het "updaten" van een sessie?
 
Wouter J

Wouter J

08/01/2013 16:44:14
Quote Anchor link
>> setId($id): wat bedoel je hiermee... een session krijgt toch automatisch een session_id?
Dat komt door een benamings verschil tussen jou en mij, jij zal het waarschijnlijk Session::setName($name) noemen.

>> update: wat bedoel je hiermee. Wat versta je onder het "updaten" van een sessie?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$session
= $sessionManager->get('foo');

$session->setValue('new value');

$sessionManager->update($session);
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/01/2013 17:09:50
Quote Anchor link
"Dat komt door een benamings verschil tussen jou en mij, jij zal het waarschijnlijk Session::setName($name) noemen."

Maar je hebt het hier toch over de sessie_naam? Dus de naam van het sessiebestand? Die geef ik namelijk nooit een naam omdat dat vanzelf gebeurt als je session_start uitvoert. Waarom zou je die naam aanpassen? Maar waarschijnlijk begrijp ik je verkeerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$session
= $sessionManager->get('foo');

$session->setValue('new value');

$sessionManager->update($session);
?>


$session = $sessionManager->get('foo');
Wat haal je hier nu precies op? Haal je een complete S_SESSION array op? Of haal je nu $_SESSION['foo'] op?
Sorry, ben even de weg kwijt.

$session->setValue('new value');
Voer je hier een waarde toe aan de $_SESSION array, of wijzig je hier de waarde van $_SESSION['foo']?
 
Wouter J

Wouter J

08/01/2013 17:13:01
Quote Anchor link
De naam is de key in de sessie array of de naam van de sessie in de database tabel met sessies.

En met get haal je slechts een enkele sessie (dus array item) uit de $_SESSION array die overeenkomt met de sessie naam (foo) die opgegeven wordt, tenzij je een database als sessie gebruikt dan wordt een database item opgehaald die overeen komt met 'foo'.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/01/2013 17:24:08
Quote Anchor link
Oké... laten we dat database verhaal even buiten beschouwing laten.

$session = $sessionManager->get('foo');

Dit haalt dus de waarde 'foo' op uit de sessie die actief is in de session manager. Echter, ik zie in het codevoorbeeld hierboven geen 'get' functie in de session manager class.

$session->setValue('new value');

Dit begrijp ik niet. Eerst stop je een waarde in de variabele $session en vervolgens laat je daar een functie op los?
 
Wouter J

Wouter J

08/01/2013 17:38:25
Quote Anchor link
Klopt, ik heb de read functie van de SessionManager get genoemd in het voorbeeld (dat maakt het waarschijnlijk een beetje onduidelijk).

>> Dit begrijp ik niet. Eerst stop je een waarde in de variabele $session en vervolgens laat je daar een functie op los?
Nee, je geeft een Session object terug, geen sessie waarde.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/01/2013 18:03:44
Quote Anchor link
Ah zo, dus als ik het nu goed begrijp:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$session
= $sessionManager->get('foo');

$session->setValue('new value');

$sessionManager->update($session);
?>


Haal de sessie 'foo' op (dit geeft een sessie object terug, waarbij foo de identifier van de sessie is), stel een waarde in in het sessio object. En dan update je de sessie in de session manager. Hoe werkt die laatste functie, die update functie. Hoe zou die er in het echt uitzien? (Houdt dit dan in dat je telkens als je iets wijzigt in de sessie dat je de update functie moet uitvoeren?)
 
Moose -

Moose -

08/01/2013 18:34:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION[$session->getId()] = $session->getValue()

Zoiets zal het eruit zien. En ja elke keer als jij iets wijzigt in de sessie (hoe vaak komt dat nou voor?) moet je hem updaten. Je zal misschien zeggen, ik kan ook dit doen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sessionManager->update('key', 'value');

wat in principe niet fout is. Het is alleen wel mooier om een aparte sessie (sessie is tenslotte een zelfstandig naamwoord) class te maken. Je moet zo ver gaan als je zelf wilt
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/01/2013 19:55:44
Quote Anchor link
Ik snap even niet wat je nu doet.

$_SESSION[$session->getId()] = $session->getValue()

Je slaat het id van de betreffende sessie op in de huidige sessie en daar ken je een niet gedefinieerde waarde aan toe? :-s
 
Wouter J

Wouter J

08/01/2013 19:58:10
Quote Anchor link
Huh?

$session->getId() bevat de key van de array en $session->getValue() bevat de value van de Session. Je slaat dus gewoon de sessie op, zeg maar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$session
= new Session();

$session->setId('foo');
$session->setValue('lorem ipsum');

$sessionManager->update($session);
?>
 
Moose -

Moose -

08/01/2013 19:58:47
Quote Anchor link
Zo doe je dat hoor ... http://php.net/manual/en/reserved.variables.session.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION['key'] = 'value';
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/01/2013 20:06:46
Quote Anchor link
@Not Moose: ik begrijp hoe een array werkt :)

@Wouter: het ligt denk ik aan de benamingen dat ik het niet helemaal begrijp.

setID() bedoel je daarmee de key van de session? En met setValue, is dat de waarde die je toekent aan die ID?

in platte code, is wat jij doet:

$_SESSION['foo'] = 'lorem ipsum';

?
 
Wouter J

Wouter J

08/01/2013 20:10:19
Quote Anchor link
Ja
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/01/2013 20:13:46
Quote Anchor link
Waarom doe je dan dit...

$session->setId('foo');
$session->setValue('lorem ipsum');

En niet dit:

$session->set('foo', 'lorem ipsum');
 
Moose -

Moose -

08/01/2013 20:19:51
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/01/2013 20:06:46:
@Not Moose: ik begrijp hoe een array werkt :)

@Wouter: het ligt denk ik aan de benamingen dat ik het niet helemaal begrijp.

setID() bedoel je daarmee de key van de session? En met setValue, is dat de waarde die je toekent aan die ID?

in platte code, is wat jij doet:

$_SESSION['foo'] = 'lorem ipsum';

?


Lol dat is toch precies wat ik net ook zei???
 
Wouter J

Wouter J

08/01/2013 20:19:56
Quote Anchor link
Omdat dat iets heel anders is? Die onderste code zou een functie van de SessionManager kunnen zijn en die bovenste van de Session object.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/01/2013 20:26:26
Quote Anchor link
Aaaahhh... ik word gek :-/

Laten we het even anders doen en alle bovenstaande voorbeelden compleet vergeten.

Ik heb een website. De bezoeker typt in een formulier zijn naam in, 'Piet'.
Deze naam wil ik nu in een sessie zetten. Hoe zou je dat dan doen, gebruikmakend van de Session class en SessionManager class. Ik zal laten zien wat ik (simplistisch) vroeger deed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
session_start();

$user = $_POST['user'];

$session = new Session();
$session->set('user', $user);

echo 'Hallo ' . $session->get('user');
?>


Hoe zou je dan bovenstaand voorbeeld uitvoeren op jullie manier? Misschien begrijp ik het dan wat beter.
Gewijzigd op 08/01/2013 20:27:58 door Ozzie PHP
 
Moose -

Moose -

08/01/2013 20:37:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
session_start();

$user = $_POST['user'];

$session = new Session();
$session->setKey('user');
$session->ssetValue($user);

$manager = new SessionManager();
$manager->save($session);
?>


Zoiets. De SessionManager is gewoon een extra abstractielaag. De Sessie class is in feite niets meer dan een object met een key en een value. Misschien kan je beter klein beginnen, ik raad je aan deze tutorial(s) eens door te nemen: https://webdevils.nl/articles/2-oop-gastenboek-deel-1-introductie/
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.