request class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/01/2013 20:37:29
Quote Anchor link
Hi peepz,

Ik ben een Request class aan het maken. Via deze class kan ik bijv. het domein van de opgevraagde URL opvragen, of het subdomein, en of het een beveiligde (https) verbinding betreft. De gegevens haal ik op uit de $_SERVER array. Nu had ik gewoon allemaal public funtcions gemaakt. Echter... ik realiseer me ineens dat gedurende 1 request de $_SERVER array altijd hetzelfde is. Het zou dan raar zijn als ik telkens als ik de Request class nodig heb "new Request()" zou doen.

Nu vraag ik me af wat volgens jullie de beste oplossing is. Ik zou een singleton kunnen maken, zodat je niet "$request = new Request()" doet, maar "$request = Request::getInstance()". Wat ik ook kan doen is iedere functie in de Request class static maken, zodat ik het domein bijv. als volgt opvraag: $domain = Request::getDomain();

Wat vinden jullie? En waarom?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:03:25
 
Wouter J

Wouter J

03/01/2013 22:35:35
Quote Anchor link
Heb je altijd maar 1 request per pagina request? Ik denk het niet, wat dacht je van subrequests?

Ik zou heel heel heel voorzichtig zijn met het gebruik van static methodes en naast een static factory method zou ik het nooit gebruiken. Je bent er nooit zeker van dat iets maar 1 keer gebruikt wordt.

Wat ik wel zou doen is de request opslaan als een shared service in je service container.
Gewijzigd op 03/01/2013 22:36:01 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/01/2013 22:37:07
Quote Anchor link
Wouter, hoe bedoel je dat? Als je een pagina aanroept, dan heb je toch altijd maar 1 $_SERVER array... één request? Wat bedoel je met subrequests?
 
Wouter J

Wouter J

03/01/2013 22:57:06
Quote Anchor link
Subrequests zijn een request binnen een request. Symfony2 heeft bijv. een forward methode, hiermee kun je intern de ene controller naar de andere forwarden zonder dat de gebruiker er iets van merkt (docs).

Iets compleet uitsluiten om maar 1 instance te hebben is naar mijn mening dus het stomste wat je kunt doen in een OO applicatie.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/01/2013 22:59:36
Quote Anchor link
Maar zelfs als je forward heb je toch nog steeds 1 en dezelfde $_SERVER array? Ik ben het met je eens dat je het niet vaak moet doen...

Maar in mijn geval gaat het dus om een request class... je hebt maar 1 request per pagina aanroep. Dan kan je in dit specifieke geval toch een singleton gebruiken?
 
Wouter J

Wouter J

03/01/2013 23:01:11
Quote Anchor link
Quote:
dezelfde $_SERVER array?

Volgens PHP wel, alleen als je een Request object gebruikt verdwijnt het idee van die PHP array, de Request klasse vervangt dat compleet.

In een subrequest wordt er weer een nieuwe request aangemaakt, andere parameters, andere locatie, ect.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/01/2013 23:05:07
Quote Anchor link
Maar ik gebruik in die request class nu juist de $_SERVER informatie om bijvoorbeeld te achterhalen via welke poort de url is aangeroepen, wat de domeinnaam is e.d.

Op het moment dat jij daadwerkelijk een nieuwe (sub)request maakt, zal de class ook weer opnieuw worden ingeladen. Ik zie het probleem dus niet helemaal, maar wellicht zie ik iets over het hoofd nu, of begrijp ik je niet helemaal.
 
Wouter J

Wouter J

03/01/2013 23:14:25
Quote Anchor link
Nee, de klasse wordt niet opnieuw geladen. De browser weet maar af van die ene request, de subrequest gebruikt alleen op de server en is niet iets wat gesupport wordt door browsers, het is een techniek vanuit server-side scripttalen.

Het probleem van een singleton is dat je nooit een nieuwe instance kan krijgen in dezelfde request, je blokkeert op die manier dus alle mogelijkheden tot uitbreiding.
Nu snap je het misschien nog niet, maar straks misschien wel en dan moet je alles weer gaan veranderen omdat je het nu zo strikt in een tunnelvisie hebt geprogrammeerd. Het is nooit goed de weg naar de toekomst te blokkeren met zoiets als singletons.

Singleton is een zogenaamd anti-pattern. Ze lijken leuk en voor beginners zijn ze leuk, maar als je serieus bezig gaat moet je ze vermijden.

Offtopic:
Leuk dat je weer aan je framework begonnen bent, heb ik ook weer een discussie maatje :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/01/2013 23:19:58
Quote Anchor link
Wouter thanks... maar kun je dan eens een voorbeeld geven van zo'n subrequest. Waar zou ik die in de praktijk voor nodig kunnen hebben?

"Het probleem van een singleton is dat je nooit een nieuwe instance kan krijgen in dezelfde request"
Nee precies, maar dat is voor die request class ook precies wat ik wil bereiken ;)


Offtopic:

Yep, deze keer zelfs op een eigen (gehuurde) VPS. Hoop dat ik deze keer een stuk verder ga komen dan voorgaande keren ;)
 
Wouter J

Wouter J

03/01/2013 23:49:14
Quote Anchor link
Quote:
Waar zou ik die in de praktijk voor nodig kunnen hebben?

Bij het afhandelen van forms. Het form wordt verzonden, je controleert of alles correct is ingevuld, slaat de gegevens op en forward je dan naar een controller die de succes message laat zien. Een forward is een redirect die je intern gebruikt, je gebruikt hem dus waar het voor de bezoeker niks uitmaakt, hij hoeft geen nieuwe url te hebben voor de succes message.

Quote:
Nee precies, maar dat is voor die request class ook precies wat ik wil bereiken ;)

Ja, dat denk je en het is misschien ook wel zo, maar in OO moet je alle mogelijkheden open houden.
Ook als je unit of functional tests gaat schrijven heb je ook per test een nieuwe class nodig, niet per request. Een artikel daarover van PHP unit test god Sebastian Bregmann: http://sebastian-bergmann.de/archives/882-Testing-Code-That-Uses-Singletons.html
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/01/2013 23:53:28
Quote Anchor link
"Een forward is een redirect die je intern gebruikt, je gebruikt hem dus waar het voor de bezoeker niks uitmaakt, hij hoeft geen nieuwe url te hebben voor de succes message."

Oké, maar dan is het nog steeds dezelfde request, maar je include een bestand. Is dat wat je bedoelt met forwarden? Of bedoel je dat je daadwerkelijk redirect naar een andere URL om de succes message te tonen? Als dat is wat je bedoelt, doe je dus feitelijk weer een nieuwe request.
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2013 00:01:25
Quote Anchor link
Er komt weer een nieuwe request, alleen gebeurd het intern.

Mijn laatste poging tot uitleggen:

Ik heb 2 controllers:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
class PageBackendController extends Controller
{
    public function editAction($id)
    {

        // ... heel veel form maken en form afhandeling
        if ($form->isValid()) {
            // ... gegevens opslaan in db
            $this->forward('PageBackend:success', array('page' => $page->getName());
        }
    }


    public function successAction($page)
    {

        // ...
        return $this->render(...);
    }
}

?>


Als ik nu het formulier invul en op submit klik wordt de edit action aangeroepen, die slaat de gegevens op en het tonen van de success message laat hij over aan de success action.

Intern wordt nu de success controller aangeroepen met de parameters, de forward functie zou er zo uitzien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
public function forward($controller, array $parameters = array())
{

    // ...
    return call_user_func(explode(':', $controller), $parameters);
}

?>


Het is dus eigenlijk gewoon een method call in PHP, alleen wordt er een andere controller aangeroepen en wordt er op de plaats van de 3 stippen een nieuw Request object aangemaakt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/01/2013 00:10:33
Quote Anchor link
Wouter, maar zover ik het in jouw code kan zien wordt er geen nieuwe pagina aangeroepen. Er wordt dus niet daadwerkelijk een nieuwe request uitgevoerd. Ik zie een request als zijnde een URL-aanroep. Jij ziet een interne doorverwijzing ook als een request. Verschil van interpretatie denk ik.

By the way 1) Waarom forward je naar een functie in dezelfde class, ipv gewoon $this->successAction() te doen?

By the way 2) Ik gebruik PHP 5.4.9 en merk dat het niet meer uitmaak hoe ik een class-/functienaam aanroep.
$boe = new Boe(); $boe->doeIets(); levert hetzelfde resultaat op als $boe = new bOe(); $boe->DOEietS();
Dat was vroeger toch niet zo?
 
- Raoul -

- Raoul -

04/01/2013 00:12:50
Quote Anchor link
Ik zit ook met het probleem van Ozzie.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

class Iets
{
  public function anders()
  {

    return 'Iets anders';
  }
}


echo Iets::anders(); // => 'iets anders'
?>


Terwijl anders() niet eens static is!

// E: Of nee ik zit niet met hetzelfde probleem, maar het is wel een probleem xD
Gewijzigd op 04/01/2013 00:25:42 door - Raoul -
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2013 00:15:40
Quote Anchor link
Een request is in het geval waar we nu over praten het opnieuw aanmaken van een request object.

Quote:
1) Waarom forward je naar een functie in dezelfde class, ipv gewoon $this->successAction() te doen?

Omdat de success action recht heeft op een eigen request. Dat is in dit geval natuurlijk zinloos, maar ik kan nu even op geen beter voorbeeld komen.

Quote:
Dat was vroeger toch niet zo?

Getest met PHP5.2.7 en dan werkt het ook, maar het lijkt erop alsof het een configuratie optie is (denk ik). Ik raad het in elk geval niet aan te doen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/01/2013 00:23:40
Quote Anchor link
Oké, ik bedoel met een request dus een pagina request / aanroep. Vandaar wellicht onze verschillende visie.

"...maar ik kan nu even op geen beter voorbeeld komen."

Lekker is dat :)

"Getest met PHP5.2.7 en dan werkt het ook, maar het lijkt erop alsof het een configuratie optie is (denk ik). Ik raad het in elk geval niet aan te doen."

Hmmm, ik ben er ook geen voorstander van eerlijk gezegd, maar ik weet ook niet of (en zo ja hoe) ik dit gedrag kan uitzetten. Ik vind het maar raar. Kan me niet herinneren dat ik het eerder gezien heb... maar als het bij jou ook gebeurt?? Vreemd...
 
- Raoul -

- Raoul -

04/01/2013 00:29:40
Quote Anchor link
Maar Ozzie, wat vind jij nu mooier om te doen, direct $this->successAction() of een aparte Request maken? Wat klinkt nu logischer?
Gewijzigd op 04/01/2013 00:29:54 door - Raoul -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/01/2013 00:34:00
Quote Anchor link
Raoul, uit jouw vraagstelling leid ik af dat jij de aparte request mooier vind.

Maar dan ben ik ook wel benieuwd waarom?

Waarom zou je een method, die in dezelfde class staat, laten aanroepen door een andere class? Wat ook nog eens vertragend werkt? Ik zie het nut er op dit moment (nog) niet van in, maar jij blijkbaar wel... dus vertel...
Gewijzigd op 04/01/2013 00:34:31 door Ozzie PHP
 
- Raoul -

- Raoul -

04/01/2013 00:36:25
Quote Anchor link
Dat heb je goed. Als je bezig bent met OO moet je alles vanuit een logisch oogpunt zien, $this->successAction() callen kan wel. Maar als je met requests werkt is het altijd logischer om een aparte request aan te maken en die te forwarden, want je laad als het ware een andere pagina in, en een andere pagina inladen, is dan ook weer een nieuwe request.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/01/2013 00:39:26
Quote Anchor link
Maar leg me aub dan eens uit wat jij verstaat onder een request? Wat is volgens jou een request?
 
- Raoul -

- Raoul -

04/01/2013 00:40:01
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 04/01/2013 00:39:26:
Maar leg me aub dan eens uit wat jij verstaat onder een request? Wat is volgens jou een request?

Een request? Dat is een pagina die je inlaad. Of een poging doen tot het inladen van een pagina.
 

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.