request sturen met php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daan

Daan

04/03/2008 20:30:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb een korte vraag, en verwacht ook een kort antwoord ;)
Hoe kan ik met php een HTTP Get Request versturen?

Dus zegmaar wat je met ajax doet mbv javascript, alleen dan met php..

Daan
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:46:27
 
Han eev

Han eev

04/03/2008 20:34:00
Quote Anchor link
curl

fsockopen zou evt ook kunnen
 
Daan

Daan

04/03/2008 20:37:00
Quote Anchor link
ok, ga ff kijken of dat is wat ik zoek ;)

(Daar ga ik maar van uit)

Edit:

Ik kom er nog steeds niet helemaal uit :s
Een voorbeeld van wat ik wil is:
Naar een ip-adres via een bepaalde poort een request sturen met GET-waardes.
Ik krijg dan een xml-bestand terug, afhankelijk van de Get-waardes.

Hoe pak ik dit aan?
Alvast bedankt ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Daan
 
Han eev

Han eev

04/03/2008 21:09:00
Quote Anchor link
Voorbeeldje dan maar :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?PHP
$cfg
= array();
// Het gaat even om het voorbeeld, om bijv een TCP gedeelte uit telezen
$cfg['host'] = 'http://1.2.3.4/?get=123&get2=321';
$cfg['port'] = 80;
$fp = fsockopen($cfg['host'],$cfg['port'],$errno,$errstr,100);

while(!feof($fp)) {
echo fgets($fp,8096);
}

fclose($fp);
?>


Zoiets?
Als het een HTTP request is klopt dit, anders moet je misschien kijken naar TCP e.d.

Edit: Dat walgelijke @ voor fsockopen weggehaald. (dit is namelijk gekopieerd van site'tje
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
Daan

Daan

04/03/2008 21:14:00
Quote Anchor link
Ohh.. ok! Er gaat een wereld voor me open ;)

Thanks, ik denk dat ik het hier wel mee red!


Edit: Ik zat al te kijken naar die lelijke code.. :p
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Daan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.