require_once niet once probleem?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Henk

Henk

10/02/2006 14:49:00
Quote Anchor link
Hallo, ik zit al uren te '....' maar elke keer als ik op de submit button klik, keer ik telkens terug naar de login. wat doe ik fout? heel het formulier wordt steeds opnieuw geopend met login. thanks

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
require_once('login.inc.php');
?>

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Remote</title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if (isset($_POST['actie']))
 {


    // Uit te voeren actie bepalen:
    $actie = $_POST['actie'];

    if ($actie == "Lamp 1 aan")
      {

        echo 'Lamp is aan!';
      }
 }

?>

<form method="post">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="2">

<tr>
<td align="center" nowrap>
<input class="knop " name="actie" type="submit" value="Lamp 1 aan">


</td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>

---------------------------------------------------------
Login code'login.inc.php'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?
// Associatieve array met gebruikers (gebruikersnaam => wachtwoord):
$gebruikers = array(
                    "Administrator" => "test",
                    "root" => "test",
                    "user" => "test"
                    // enzovoorts ...
                   );

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren:
if (isset($_REQUEST['gn'])) {
    // Gebruikersnaam lezen uit een formulier of cookie:
    if (isset($_POST['gn'])) {
        $gebruikersnaam = $_POST['gn'];
    }
elseif (isset($_COOKIE['gn'])) {
        $gebruikersnaam = $_COOKIE['gn'];
    }
else {
        inloggen();
    }

    $gebruikersnaam = trim(strip_tags($gebruikersnaam));
    // Controleren of de gebruikersnaam bestaat:
    if (array_key_exists($gebruikersnaam, $gebruikers)) {
        // Wachtwoord lezen uit een formulier of cookie:
        if (isset($_POST['ww'])) {
            $wachtwoord = $_POST['ww'];
        }
elseif (isset($_COOKIE['ww'])) {
            $wachtwoord = $_COOKIE['ww'];
        }
else {
            inloggen($gebruikersnaam);
        }

        $wachtwoord = trim(strip_tags($wachtwoord));
        // Het wachtwoord bij deze gebruikersnaam controleren:
        if ($gebruikers[$gebruikersnaam] == $wachtwoord) {
            // Cookie verloopt na 30 dagen = 2592000 seconden:
            $verloopt_op = time() + 2592000;
            // Gebruikersnaam opslaan in een cookie:
            setcookie("gn", $gebruikersnaam, $verloopt_op);
            // Wachtwoord naar keuze opslaan in een cookie:
            if (isset($_POST['wo'])) {
                if ($_POST['wo'] == 1) {
                    setcookie("ww", $wachtwoord, $verloopt_op);
                }
            }
        }
else {
            inloggen($gebruikersnaam);
        }
    }
else {
        inloggen($gebruikersnaam);
    }
}
else {
    inloggen();
}

 //echo "<script>location.href='remote.php'</script>";
// Webpagina met een formulier en instructies weergeven:

function inloggen($gebruikersnaam = '')
{

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html lang="nl">
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="nl">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Inloggen</title>
<link href="windows.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body lang="nl">
<h1>Inloggen</h1>
<p>De pagina die u probeert te openen, is uitsluitend toegankelijk voor geregistreerde gebruikers.<br>
Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen.</p>
<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['SCRIPT_NAME']; ?>
" method="post">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="2">
<tr>
<td>
<label for="gn"><span style="text-decoration: underline">G</span>ebruikersnaam:</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input accesskey="g" id="gn" name="gn" type="text" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $gebruikersnaam; ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>
<label for="ww"><span style="text-decoration: underline">W</span>achtwoord:</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input accesskey="w" id="ww" name="ww" type="password"></td>
</tr>
<tr>
<td>
<label for="wo">
<input accesskey="s" id="wo" name="wo" type="checkbox" value="1"> Wachtwoord op<span style="text-decoration: underline">s</span>laan
</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input class="knop" type="submit" value="Inloggen"></td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    exit;

}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:50:31
 
Erik Rijk

Erik Rijk

10/02/2006 15:04:00
Quote Anchor link
waar haal jij inloggen() vandaan?
 
- wes  -

- wes -

10/02/2006 15:08:00
Quote Anchor link
sowieso geen dubbele . . in je bestandsnamen.
include ("include.inc.php") vind ie nie fijn
 
PHP erik

PHP erik

10/02/2006 15:10:00
Quote Anchor link
Je hebt geen if om de require_once(), dus zal hij altijd één keer aangeroepen. Dit betekent echter niet dat als je de pagina refresht, dan ie het dan opeens niet meer request. Het gaat om "once per script".
 
Henk

Henk

10/02/2006 15:17:00
Quote Anchor link
PHPerik:
Je hebt geen if om de require_once(), dus zal hij altijd één keer aangeroepen. Dit betekent echter niet dat als je de pagina refresht, dan ie het dan opeens niet meer request. Het gaat om "once per script".


Ok, dus als ik refresch, gaat i weer opnieuw? dus dit gaat niet werken? of kan ik wat met if zoals je zegt? variabele opnemen of zo? thanks
 
Henk

Henk

10/02/2006 15:19:00
Quote Anchor link
Erik:
waar haal jij inloggen() vandaan?


Uit een boek om PHP te leren, PHP5 van easy computing. of bedoel je dit niet? gr
 
Erik Rijk

Erik Rijk

10/02/2006 15:27:00
Quote Anchor link
Ik zie nergens de functie inloggen staan maar je roept hem wel opeens aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
} else {
inloggen();
}

?>
 
PHP erik

PHP erik

10/02/2006 15:31:00
Quote Anchor link
@Erik
Ik denk dat je kunt aannemen dat deze functie gedefinieerd wordt in de geincludeerde file.

Toevallig las ik dezelfde vraag ook op PHPfreakz en weet ik dus dat het probleem ligt bij het feit dat topicstarter denkt dat er na een submit niet nogmaals geinclude wordt, omdat het 'require_once' is.

Oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != "POST")
require("blah.php");

?>
 
Henk

Henk

10/02/2006 15:34:00
Quote Anchor link
Erik:
Ik zie nergens de functie inloggen staan maar je roept hem wel opeens aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
} else {
inloggen();
}

?>


Hier toch,
// Webpagina met een formulier en instructies weergeven:
function inloggen($gebruikersnaam = '')
{

dit werkt prima maar als ik dan in het andere PHP bestand op de button klik, krijg ik een refresh en pakt hij de inlog php ook weer opnieuw. ? gr
 
Henk

Henk

10/02/2006 15:37:00
Quote Anchor link
PHPerik:
@Erik
Ik denk dat je kunt aannemen dat deze functie gedefinieerd wordt in de geincludeerde file.

Toevallig las ik dezelfde vraag ook op PHPfreakz en weet ik dus dat het probleem ligt bij het feit dat topicstarter denkt dat er na een submit niet nogmaals geinclude wordt, omdat het 'require_once' is.

Oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != "POST")
require("blah.php");

?>


Ok mooi, waar mag ik dit plaatsen? thanks engr
 
Erik Rijk

Erik Rijk

10/02/2006 15:41:00
Quote Anchor link
dat plaats je voor je if(isset($_POST[]))
 
Henk

Henk

10/02/2006 15:53:00
Quote Anchor link
Erik:
dat plaats je voor je if(isset($_POST[]))


OK Erik, dit werkt dus perfect, thanks, mijn weekend is goed(;>)
de code nu,

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Remote</title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != "POST")
require("login.php");



if (isset($_POST['actie']))
 {


    // Uit te voeren actie bepalen:
    $actie = $_POST['actie'];

    if ($actie == "Lamp 1 aan")
      {

        echo 'Lamp is aan!';
      }
 }

?>

<form method="post">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="2">

<tr>
<td align="center" nowrap>
<input class="knop " name="actie" type="submit" value="Lamp 1 aan">


</td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
 
Henk

Henk

10/02/2006 16:31:00
Quote Anchor link
Erik:
dat plaats je voor je if(isset($_POST[]))


Erik, dit werkt dus prima maar als ik nu op inloggen klik zonder gebruikersnaam en password in te vullen, kan ik zo naar binnen? Hij luistert niet meer naar login. Cookies waren verwijderd. met dat oude
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
require_once('login.php');
?>

gaat het wel goed maar dan het oude verhaal weer?
nog een ideetje? gr,
Gewijzigd op 10/02/2006 16:32:00 door Henk
 
Willem vp

Willem vp

11/02/2006 08:31:00
Quote Anchor link
wes:
sowieso geen dubbele . . in je bestandsnamen.
include ("include.inc.php") vind ie nie fijn
Waar heb je die kennis vandaan? In phpMyAdmin (om maar even een gek voorbeeld te noemen) wordt gebruik gemaakt van config.header.inc.php (3 punten) en dat is toch echt geen probleem...
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

11/02/2006 08:59:00
Quote Anchor link
Ja vroeg ik me ook af want ik zal je zeggen er rust een misverstand op de extensie inc dat dit "veilig" zou zijn of althans de ilusie opwekken.
Dus kan het idee zijn van blablabla.inc.php dat dit nog veiliger is (is een aanname want ik weet niet waarom je dit doet) of wordt gedacht.
Niets is natuurlijk minder waar en is dit net zo lek als bijv .txt om maar is wat te noemen.

Ik heb dit zo functions.inc.php in een van de eerste lessen van de cursus van Eduvision zo geleerd en daarna de uitleg van wat ik net zeg.

Enfin hier waren effies mijn nog "vroege" frisse gedachtes :)
 
Willem vp

Willem vp

11/02/2006 10:15:00
Quote Anchor link
De voornaamste reden om .inc te gebruiken in je naam lijkt me om aan te geven dat het geen op zichzelf staand script is maar altijd ge-include moet worden. Met veiligheid heeft het inderdaad niets te maken.

Wel vind ik het verstandig om in ieder geval de extensie .php te gebruiken. Als iemand dan de naam van de include-file weet en die opvraagt, zal de webserver hem eerst door PHP laten verwerken en niet zomaar de source laten zien. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat eventuele wachtwoorden op straat komen te liggen.
 
Henk

Henk

11/02/2006 11:18:00
Quote Anchor link
Nee dat met die punten maakt niet uit. Maar ik vind het nog steeds vreemd dat ik nu zo door mijn inlogscherm heen kan klikken. zie laatste code onder. Waarschijnlijk ligt het aan <form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['SCRIPT_NAME']; ?>
" method="POST"> in het login.php script dat het script zonder invoer wordt uitgevoerd. Als ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?
require_once("login.php");?>
boven aan zet spring ik constant terug naar de login.php. dus if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != "POST")
require("login.php"); werkt prima alleen nu hoef ik alleen maar op login te klikken zonder invoer??
Nog maar eens wat uurtjes aan besteden, maar hulp is welkom. gr henk.

code dat login.php aanroept.

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Remote</title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != "POST")
require("login.php");


if (isset($_POST['actie']))
 {


    // Uit te voeren actie bepalen:
    $actie = $_POST['actie'];

    if ($actie == "Lamp 1 aan")
      {

        echo 'Lamp is aan!';
      }
 }

?>

<form method="post"action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="2">

<tr>
<td align="center" nowrap>
<input class="knop " name="actie" type="submit" value="Lamp 1 aan">


</td>
</tr>
</table>
</form>

</body>
</html>
----------------
login.php
----------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?
// Associatieve array met gebruikers (gebruikersnaam => wachtwoord):
$gebruikers = array(
                    "Administrator" => "test123",
                    "henk" => "test456",
                    "user" => "test789"
                    // enzovoorts ...
                   );

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren:
if (isset($_REQUEST['gn'])) {
    // Gebruikersnaam lezen uit een formulier of cookie:
    if (isset($_POST['gn'])) {
        $gebruikersnaam = $_POST['gn'];
    }
elseif (isset($_COOKIE['gn'])) {
        $gebruikersnaam = $_COOKIE['gn'];
    }
else {
        inloggen();
    }

    $gebruikersnaam = trim(strip_tags($gebruikersnaam));
    // Controleren of de gebruikersnaam bestaat:
    if (array_key_exists($gebruikersnaam, $gebruikers)) {
        // Wachtwoord lezen uit een formulier of cookie:
        if (isset($_POST['ww'])) {
            $wachtwoord = $_POST['ww'];
        }
elseif (isset($_COOKIE['ww'])) {
            $wachtwoord = $_COOKIE['ww'];
        }
else {
            inloggen($gebruikersnaam);
        }

        $wachtwoord = trim(strip_tags($wachtwoord));
        // Het wachtwoord bij deze gebruikersnaam controleren:
        if ($gebruikers[$gebruikersnaam] == $wachtwoord) {
            // Cookie verloopt na 30 dagen = 2592000 seconden:
            $verloopt_op = time() + 2592000;
            // Gebruikersnaam opslaan in een cookie:
            setcookie("gn", $gebruikersnaam, $verloopt_op);
            // Wachtwoord naar keuze opslaan in een cookie:
            if (isset($_POST['wo'])) {
                if ($_POST['wo'] == 1) {
                    setcookie("ww", $wachtwoord, $verloopt_op);
                }
            }
        }
else {
            inloggen($gebruikersnaam);
        }
    }
else {
        inloggen($gebruikersnaam);
    }
}
else {
    inloggen();
}

 //echo "<script>location.href='remote.php'</script>";
// Webpagina met een formulier en instructies weergeven:

function inloggen($gebruikersnaam = '')
{

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html lang="nl">
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="nl">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Inloggen</title>
<link href="windows.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body lang="nl">
<h1>Inloggen</h1>
<p>De pagina die u probeert te openen, is uitsluitend toegankelijk voor geregistreerde gebruikers.<br>
Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen.</p>
<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['SCRIPT_NAME']; ?>
" method="POST">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="2">
<tr>
<td>
<label for="gn"><span style="text-decoration: underline">G</span>ebruikersnaam:</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input accesskey="g" id="gn" name="gn" type="text" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $gebruikersnaam; ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>
<label for="ww"><span style="text-decoration: underline">W</span>achtwoord:</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input accesskey="w" id="ww" name="ww" type="password"></td>
</tr>
<tr>
<td>
<label for="wo">
<input accesskey="s" id="wo" name="wo" type="checkbox" value="1"> Wachtwoord op<span style="text-decoration: underline">s</span>laan
</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input class="knop" type="submit" value="Inloggen"></td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    exit;

}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.