Resize afbeelding op schaal

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Albert de Wit

Albert de Wit

15/04/2013 10:44:47
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op zoek naar een manier om een afbeelding (of div) aan te passen aan de hoogte van de pagina maar wel op die manier dat als de hoogte word geschaald dat de breedte meeschaalt en dus niet verlepte afbeeldingen toont. Ik heb het een en ander gegoogled maar ik kom er niet mee verder. Weet iemand hoe ik dit voor elkaar kan krijgen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:38:51
 
Bart V B

Bart V B

15/04/2013 10:55:22
Quote Anchor link
Je hoeft toch alleen maar de width of height in te stellen en dan ben je er toch al?
Dus of width of height.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

15/04/2013 11:33:05
Quote Anchor link
Als ik een hoogte meegeef blijft de breedte hetzelfde. Ik probeer het te schalen zodat de breedte meegaat. Zo blijft de afbeelding hetzelfde.
 
Bart V B

Bart V B

15/04/2013 12:06:39
Quote Anchor link
laat eens zien hoe je dat doet.
 
Eddy E

Eddy E

15/04/2013 12:51:47
Quote Anchor link
http://codepen.io/anon/pen/xyFJn

Probeer het onderste vak maar een hoger/lager te maken (balk tussen de 3 invoervelden en onderste uitvoerveld kan je verschuiven).
Code staat in het midden ;)
 
Ramon Bos

Ramon Bos

15/04/2013 13:07:49
Quote Anchor link
Albert, ik zat met hetzelfde probleem bij een slideshow popup. In diverse browsers verschillende resultaten.
Uiteindelijk op onderstaand stukje Java gestuit voor het lopen door de foto's heen.

Wellicht een leidraad voor jou:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
function update(a)
{
  var width;
  var height;
  var preloader = new Image();
  preloader.src = 'je_foto.jpg';

  var imgh = preloader.height;
  var imgw = preloader.width;

  scalew=height/imgh;
  scaleh=width/imgw;
  if(scalew>=scaleh)
  {
    scale=scaleh;
  }
  else
  {
    scale=scalew;
  }
  newwidth=scale*imgw;
  newheight=scale*imgh;

  document.getElementById("foto").src='je_foto.jpg';
  document.getElementById("foto").width=newwidth;
  document.getElementById("foto").height=newheight;
}


Nu worden de foto's in verhouding geschaald, zonder dat ze er vervormd uit komen te zien.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

15/04/2013 13:08:17
Quote Anchor link
Eddy, dat is soort van wat ik zoek. Alleen heb ik dit in een Javascript subforum geplaatst. Ik probeer zo namelijk niet alleen afbeeldingen te veranderen maar ook divjes. Ik heb de oplossing ondertussen al gevonden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$(window).resize(function(){
    var hoogte_window = $(window).height();
    $('img').css('height',hoogte_window+'px');
    $('img').css('width','auto');
});


Bedankt voor jullie moeite en tijd!
 
Eddy E

Eddy E

15/04/2013 14:22:42
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.