Responsive in echo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis  van DUin

Dennis van DUin

24/03/2016 19:24:47
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik heb deze code in mijn php bestand staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
    <?php
    echo '<table cellspacing="0" background-color: "#fafafa" display:block; style="float:left; margin-right:4px;" width="33%";>
        <tr bgcolor="#FFEBCC"><th>'
.htmlspecialchars($row['naam']).'</th></tr>
        <tr bgcolor="#FFF3E0"><th><br><A HREF="'
.htmlspecialchars($row['link']).'"><img src="' .htmlspecialchars($row['img']). '"border=1; width=90%;></A></tr>
       <tr background-color: "#fafafa" ><td colspan="3"></td></tr>
        </table> '
;
    ?>


Maar nu is de width 33% in de echo maar op de telefoon moet de width 40% zijn. Hoe kan ik dit aanpassen? Ik krijg het maar niet voor elkaar en een CSS lijkt niet te werken in een echo.

Groetjes,
Dennis
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:08:33
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

24/03/2016 20:09:12
Quote Anchor link
- Geen tabellen gebruiken
- Gebruik een apart stijlblad met media queries
- Hexadecimale kleurcodes niet tussen quotes
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/03/2016 20:09:40
Quote Anchor link
Ik zou beginnen met het niet hardcoden van deze meuk in inline style properties.

Dit hele probleem hoort niet in PHP thuis, dit is een CSS aangelegenheid. Geef en de table (of een wrapper hieromheen) een class die responsive is (verschillende dingen doet afhankelijk van bepaalde schermgroottes).

Lappen (ongeldige, by the way) HTML echo'en is niet waar PHP voor bedoeld is.
 
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

24/03/2016 20:34:20
Quote Anchor link
Daar heb je gelijk in, maar de hele code heeft te maken met het inladen van apps uit een databse:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8" />
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
<link rel="stylesheet" href="/css/stylepagina.css">
<link rel="stylesheet" href="/css/slideshow.css">
<link rel="stylesheet" href="/css/button.css">
<link rel="shortcut icon" type="image/png" href="../img/design/logo3.png"/>
<title>Digibord-tools</title>
</head>

<body>
<div id="maincontainer">

<div id="smallcolumn">
<center><a href="/index.php"><IMG SRC="../img/design/logo3.png" WIDTH="50%"  ALT="Logo Meester Dennis" ></IMG> </a></center>
    </div>
    
    <div id="menucolumn">
    <?php
include './style/menu.php'
?>

    </div>    
  
       <div id="fullcolumn1">
                        <div id="blog">
<?

if (isset($_POST['zoeksoort'])) {
    $zoeksoort1 = $_POST['zoeksoort'];
}
else{  
    $zoeksoort1 = "0";
}


if (isset($_POST['zoekgroep'])) {
    $zoekgroep1 = $_POST['zoekgroep'];
}
else{  
    $zoekgroep1 = "0";
}


?>


    <b>Zoek in de database:</b>

<form method="post">
<select name='zoeksoort' onchange='this.form.submit()'>
  <option value="0" <?php echo ((isset($_POST['zoeksoort'])) && ($_POST['zoeksoort'] == "0")) ? 'selected' : '' ?>>Leeg</option>
  <option value="1" <?php echo ((isset($_POST['zoeksoort'])) && ($_POST['zoeksoort'] == "1")) ? 'selected' : '' ?>>Applicaties</option>
  <option value="2" <?php echo ((isset($_POST['zoeksoort'])) && ($_POST['zoeksoort'] == "2")) ? 'selected' : '' ?>>Tools</option>
  <option value="3" <?php echo ((isset($_POST['zoeksoort'])) && ($_POST['zoeksoort'] == "3")) ? 'selected' : '' ?>>Time-timer</option>
</select>
<br>
<select name='zoekgroep' onchange='this.form.submit()'>
  <option value="0" <?php echo ((isset($_POST['zoekgroep'])) and ($_POST['zoekgroep'] == "0")) ? 'selected' : '' ?>>Leeg</option>
  <option value="12" <?php echo ((isset($_POST['zoekgroep'])) and ($_POST['zoekgroep'] == "12")) ? 'selected' : '' ?>>Groep 1 en 2</option>
  <option value="34" <?php echo ((isset($_POST['zoekgroep'])) and ($_POST['zoekgroep'] == "34")) ? 'selected' : '' ?>>Groep 3 en 4</option>
  <option value="56" <?php echo ((isset($_POST['zoekgroep'])) and ($_POST['zoekgroep'] == "56")) ? 'selected' : '' ?>>Groep 5 en 6</option>
  <option value="78" <?php echo ((isset($_POST['zoekgroep'])) and ($_POST['zoekgroep'] == "78")) ? 'selected' : '' ?>>Groep 7 en 8</option>

</select>
<noscript><input type="submit" value="Submit"></noscript>
</form>


                        </div>
                       <div id="blog1">
                       <IMG SRC="/img/design/buttondigi.png" ALIGN="right" ALT="Foto" WIDTH="15%" ></IMG>
                        <b>Digibord-tools</b> <br>
Gebruik de zoekfunctie om de juiste app of tool te vinden. De door mij ontwikkelde applicaties die ook op het digibord en de desktop gebruikt kunnen worden, zijn te vinden via het zoekmenu. <br>
                        </div>
</div>

       <div id="fullcolumn1">
<?
    //-- natuurlijk moet er eerst een connectie met de database worden gemaakt:
    if (!@mysql_select_db("my_dennisvanduin", @mysql_connect("localhost", "dennisvanduin", "")))
    {

        echo "Er kan geen database connectie gemaakt worden.";
        exit();
    }

    

    //-- $_POST['zoekterm'] is de naam van het zoekveld in het formulier wat we
    //-- hebben gemaakt in het vorige 'hoofdstuk'. Dit is dus de SQL code:

if ($zoekgroep1 == "0" && $zoeksoort1 == "0")
{

$sql = "SELECT img, link, naam FROM `programmas`"; /* AND `vak` = '$vak1'"; */    
}
else if ($zoekgroep1 != "0" && $zoeksoort1 == "0")
{

$sql = "SELECT img, link, naam FROM `programmas` WHERE `groep` = '$zoekgroep1'"; /* AND `vak` = '$vak1'"; */    
}
else if ($zoekgroep1 == "0" && $zoeksoort1 == "1")
{

$sql = "SELECT img, link, naam FROM `programmas` WHERE `soort` = '$zoeksoort1'"; /* AND `vak` = '$vak1'"; */    
}
else if ($zoekgroep1 != "0" && $zoeksoort1 == "1")
{

$sql = "SELECT img, link, naam FROM `programmas` WHERE `soort` = '$zoeksoort1' AND `groep` = '$zoekgroep1'";
}

else if ($zoeksoort1 == "2")
{

$sql = "SELECT img, link, naam FROM `programmas` WHERE `soort` = '$zoeksoort1' ";
}

else if ($zoeksoort1 == "3")
{

$sql = "SELECT img, link, naam FROM `programmas` WHERE `soort` = '$zoeksoort1' ";
}


    //-- voer de SQL code uit en zet dit in een variabele zodat we zometeen kunnen
    //-- kijken of er een resultaat is

    $res = mysql_query($sql);
    
    //-- bekijk nu of er een resultaat is, of het zoekwoord dus gevonden is of niet
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        //-- er is een resultaat gevonden, toon de resultaten via een while () loop
        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

?>

<style>
.blank_row
{
    height: 10px !important; /* Overwrite any previous rules */
    background-color: #FFFFFF;
}
</style>

        <?php
        echo '<table cellspacing="0" background-color: "#fafafa" display:block; style="float:left; margin-right:4px;" width="33%";>
        <tr bgcolor="#FFEBCC"><th>'
.htmlspecialchars($row['naam']).'</th></tr>
        <tr bgcolor="#FFF3E0"><th><br><A HREF="'
.htmlspecialchars($row['link']).'"><img src="' .htmlspecialchars($row['img']). '"border=1; width=90%;></A></tr>
       <tr background-color: "#fafafa" ><td colspan="3"></td></tr>
        </table> '
;
        ?>

    
      <!-- And so on-->
     <?php  
        }
     ?>

          
    <?php  
    }
    //-- als er geen resultaat is gevonden, dus als het zoekwoord niet gevonden is:
    else
    {
        echo '<p>Er zijn geen applicaties of tools gevonden.';
    }

?>

</div>

     <?php
include './style/footer.php'
?>
  
</div>
</body>
</html>


Misschien dat het nu iets duidelijker wordt? Want de column eromheen is wel responsive maar de vakjes die ingeladen worden, dus de ene keer 5 de andere keer 8 net welke zoek functie je gebruikt moeten daarbinnen responsive passen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/03/2016 20:44:25
Quote Anchor link
In PHP kun je dan een CSS-class kiezen. CSS doet de rest.

Verdeel en heers.

Is dit trouwens nieuwe code? Met mysql_-functies? Ayyy.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/03/2016 20:58:35
Quote Anchor link
Inline?

Niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<table cellspacing="0" background-color: "#fafafa" display:block; style="float:left; margin-right:4px;" width="33%";>
?>

Wel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<table cellspacing="0" style="background-color:#fafafa; display:block; float:left; margin-right:4px; width=33%;">
?>
 
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

26/03/2016 15:09:17
Quote Anchor link
Heel erg bedankt allemaal ik heb het opgelost!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.