responsive webdesign

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »
 Davy Debel

Davy Debel

12/01/2013 12:46:48
Quote Anchor link
beste mensen,

Ik ben hier nieuw en zou me graag verdiepen in webdesign en zo beetje alles wat errond komt kijken.

Mijn vraag gaat over responsive webdesign, als je een website wil gaan maken die mooi oogt op een pc, ipad, smartfone. Kun je dit op een aantal manieren oplossen. waarnaar gaat jullie voorkeur en waarom?
Ikzelf ben geen voorstander van java omdat er op dit moment toch wat om te doen is omtrend security isseus (wat gebeurt er dan als de bezoeker geen java geinstaleerd heeft?).Als je een fluid grid gaat gaan gebruiken en je werkt met een schermresolutie van 1900/1080 is dit toch ook niet mooi...

zijn er tweaks die je kunt toepassen op de fluid grid of zijn er alternatieven waar ik mss eens kan naar kijken en me in verdiepen? Waar gaat jullie voorkeur naartoe...

alvast bedankt voor de respons
met vriendelijke groet
Davy
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:36:16
 
Moose -

Moose -

12/01/2013 13:07:02
Quote Anchor link
Davy Debel op 12/01/2013 12:46:48:
Ikzelf ben geen voorstander van java omdat er op dit moment toch wat om te doen is omtrend security isseus (wat gebeurt er dan als de bezoeker geen java geinstaleerd heeft?).


What is this I don't even ...
 
Wouter J

Wouter J

12/01/2013 13:22:25
Quote Anchor link
Kijk eens naar media queries.

Veel informatie: http://bradfrost.github.com/this-is-responsive
 
 Davy Debel

Davy Debel

12/01/2013 13:52:43
Quote Anchor link
Wouter J op 12/01/2013 13:22:25:
Kijk eens naar media queries.

Veel informatie: http://bradfrost.github.com/this-is-responsive


toffe link thx :)
 
Eddy E

Eddy E

12/01/2013 14:22:28
Quote Anchor link
Media-queries zijn hiervoor ontwikkeld én als enige bruikbaar.
Ga alsjeblieft niet kloten met Javascript of Java (aaaargh).

En als je toch begint: begin Mobile-First om het gelijk goed te doen :D
 
Wouter J

Wouter J

13/01/2013 20:00:02
Quote Anchor link
Quote:
En als je toch begint: begin Mobile-First om het gelijk goed te doen :D

Of om gelijk je site compleet te verpesten... De grootste medium waarmee internet bezocht wordt is nog steeds de computer, als je dan de mobiel-first variant gaat proberen doe je hetzelfde als Microsoft in Windows 8 heeft gedaan: Je creëert een geweldige applicatie voor de tablet en smartphone, maar verpest het voor de normale computer.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2013 22:44:57
Quote Anchor link
Davy Debel op 12/01/2013 12:46:48:
Ikzelf ben geen voorstander van java omdat er op dit moment toch wat om te doen is omtrend security isseus (wat gebeurt er dan als de bezoeker geen java geinstaleerd heeft?).

Volgens mij maakt je een veelgemaakte fout. 'JavaScript is geen JAVA'.
Voor een 'responsive website' kan je prima uit de voeten met media-queries. Je kan hier gewoon soort statements maken waarin je bepaald wat voor styling er moet worden gebruikt bij een bepaalde resolutie die hoger/lager is dan....
 
 Davy Debel

Davy Debel

14/01/2013 23:25:04
Quote Anchor link
wel ik ga eerlijk zijn. Ik was echt van het idee dat er javascript voor gebruikt werd. Een misvatting van mij dus :) . Heb ondertussen die media-queries bekeken en nu is mijn volgende vraag wat zijn de meest voorkomende resoluties? Zijn er nog andere tutorials buiten die van W3c?

groetjes
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

14/01/2013 23:36:22
Quote Anchor link
Http://www.webdesignerwall.com/demo/media-queries/
Oranje 900px is een tablet/pc (ik zit daar nu namelijk op(galaxy 10.1 tab2)
Roze 600px (ik denk ipad mini en zulk soort apparaten)
Blauw 600px - 900px (ook tablet maar dan kleiner dan 10 inch en groter dan ipad mini)
Die laatst spreekt voor zich denk ik (iphone)...

Dit kan je op die site zelf ook testen door je browservenster te verkleinen/vergroten
Gewijzigd op 14/01/2013 23:43:47 door Keizer Webdesign
 
Wouter J

Wouter J

15/01/2013 07:43:22
Quote Anchor link
Nee, ga niet op veel voorkomende resoluties een media query maken!!

Wat je doet is het scherm van je browser verkleinen, zodra er iets verspringt en niet helemaal goed meer staat kijk je hoe breed je scherm nu is en maak je dan een 'breakpoint'.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

15/01/2013 11:00:11
Quote Anchor link
Het werken met grids is een goed hulpmiddel bij het maken van een responsive website. Wij maken vaak gebruik van Gridpak om een basis te maken. Moet zeggen dat ik er lekker mee kan werken. Beter dan bijvoorbeeld het 1140 grid.
 
 Davy Debel

Davy Debel

15/01/2013 19:51:15
Quote Anchor link
Elwin - Fratsloos op 15/01/2013 11:00:11:
Het werken met grids is een goed hulpmiddel bij het maken van een responsive website. Wij maken vaak gebruik van Gridpak om een basis te maken. Moet zeggen dat ik er lekker mee kan werken. Beter dan bijvoorbeeld het 1140 grid.


zal ik zeker eens goed bekijken bedankt voor de link!

:)
 
Wouter J

Wouter J

15/01/2013 19:57:58
Quote Anchor link
Ik maak gebruik van het inuit.css framework die ook een geweldig grid bevat. Het mooie daarvan is dat het geen kolommen grid is, maar een partial grid. Je praat dus niet over een ´span6´ waar van je geen idee hebt wat het betekend, maar je praat over `one-third` of `one-sixth`. Zo kun je heel snel mooie grids maken: http://inuitcss.com/2012/12/building-grid-systems-with-inuit-css/
 
 Davy Debel

Davy Debel

15/01/2013 21:19:23
Quote Anchor link
Ik heb al paar keer zo'n opbouw gezien in een site en das idd wel nog een makkelijke manier van werken denk ik.
het is wel een heel uitgebreid framework, maar wel een goeie tutorial!
bedankt...
 
 Davy Debel

Davy Debel

16/01/2013 22:43:28
Quote Anchor link
even een vraagje ik ben het script van wouter aan het nakijken en in _widths.css onderaan kom ik dit tegen

@if $responsive == true{

@include media-query(palm){
@include grid-setup("palm-");
}

@include media-query(lap){
@include grid-setup("lap-");
}

@include media-query(portable){
@include grid-setup("portable-");
}

@include media-query(desk){
@include grid-setup("desk-");


het is wss de bedoeling dat de "palm-"; "lap-" ; "portable-" ; "desk-"
ingevult worden met een bepaald px of heb ik het nu mis? ze spreken ook van een _vars.scss heb ik die dan ook nodig samen met die inuit.css?

misschien een stomme vraag, moet nog alles leren en ondervinden
groetjes
Gewijzigd op 16/01/2013 23:00:47 door Davy Debel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.