responsive webdesign

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »
 Davy Debel

Davy Debel

12/01/2013 12:46:48
Quote Anchor link
beste mensen,

Ik ben hier nieuw en zou me graag verdiepen in webdesign en zo beetje alles wat errond komt kijken.

Mijn vraag gaat over responsive webdesign, als je een website wil gaan maken die mooi oogt op een pc, ipad, smartfone. Kun je dit op een aantal manieren oplossen. waarnaar gaat jullie voorkeur en waarom?
Ikzelf ben geen voorstander van java omdat er op dit moment toch wat om te doen is omtrend security isseus (wat gebeurt er dan als de bezoeker geen java geinstaleerd heeft?).Als je een fluid grid gaat gaan gebruiken en je werkt met een schermresolutie van 1900/1080 is dit toch ook niet mooi...

zijn er tweaks die je kunt toepassen op de fluid grid of zijn er alternatieven waar ik mss eens kan naar kijken en me in verdiepen? Waar gaat jullie voorkeur naartoe...

alvast bedankt voor de respons
met vriendelijke groet
Davy
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:21:25
 
Moose -

Moose -

12/01/2013 13:07:02
Quote Anchor link
Davy Debel op 12/01/2013 12:46:48:
Ikzelf ben geen voorstander van java omdat er op dit moment toch wat om te doen is omtrend security isseus (wat gebeurt er dan als de bezoeker geen java geinstaleerd heeft?).


What is this I don't even ...
 
Wouter J

Wouter J

12/01/2013 13:22:25
Quote Anchor link
Kijk eens naar media queries.

Veel informatie: http://bradfrost.github.com/this-is-responsive
 
 Davy Debel

Davy Debel

12/01/2013 13:52:43
Quote Anchor link
Wouter J op 12/01/2013 13:22:25:
Kijk eens naar media queries.

Veel informatie: http://bradfrost.github.com/this-is-responsive


toffe link thx :)
 
Eddy E

Eddy E

12/01/2013 14:22:28
Quote Anchor link
Media-queries zijn hiervoor ontwikkeld én als enige bruikbaar.
Ga alsjeblieft niet kloten met Javascript of Java (aaaargh).

En als je toch begint: begin Mobile-First om het gelijk goed te doen :D
 
Wouter J

Wouter J

13/01/2013 20:00:02
Quote Anchor link
Quote:
En als je toch begint: begin Mobile-First om het gelijk goed te doen :D

Of om gelijk je site compleet te verpesten... De grootste medium waarmee internet bezocht wordt is nog steeds de computer, als je dan de mobiel-first variant gaat proberen doe je hetzelfde als Microsoft in Windows 8 heeft gedaan: Je creëert een geweldige applicatie voor de tablet en smartphone, maar verpest het voor de normale computer.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2013 22:44:57
Quote Anchor link
Davy Debel op 12/01/2013 12:46:48:
Ikzelf ben geen voorstander van java omdat er op dit moment toch wat om te doen is omtrend security isseus (wat gebeurt er dan als de bezoeker geen java geinstaleerd heeft?).

Volgens mij maakt je een veelgemaakte fout. 'JavaScript is geen JAVA'.
Voor een 'responsive website' kan je prima uit de voeten met media-queries. Je kan hier gewoon soort statements maken waarin je bepaald wat voor styling er moet worden gebruikt bij een bepaalde resolutie die hoger/lager is dan....
 
 Davy Debel

Davy Debel

14/01/2013 23:25:04
Quote Anchor link
wel ik ga eerlijk zijn. Ik was echt van het idee dat er javascript voor gebruikt werd. Een misvatting van mij dus :) . Heb ondertussen die media-queries bekeken en nu is mijn volgende vraag wat zijn de meest voorkomende resoluties? Zijn er nog andere tutorials buiten die van W3c?

groetjes
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

14/01/2013 23:36:22
Quote Anchor link
Http://www.webdesignerwall.com/demo/media-queries/
Oranje 900px is een tablet/pc (ik zit daar nu namelijk op(galaxy 10.1 tab2)
Roze 600px (ik denk ipad mini en zulk soort apparaten)
Blauw 600px - 900px (ook tablet maar dan kleiner dan 10 inch en groter dan ipad mini)
Die laatst spreekt voor zich denk ik (iphone)...

Dit kan je op die site zelf ook testen door je browservenster te verkleinen/vergroten
Gewijzigd op 14/01/2013 23:43:47 door Keizer Webdesign
 
Wouter J

Wouter J

15/01/2013 07:43:22
Quote Anchor link
Nee, ga niet op veel voorkomende resoluties een media query maken!!

Wat je doet is het scherm van je browser verkleinen, zodra er iets verspringt en niet helemaal goed meer staat kijk je hoe breed je scherm nu is en maak je dan een 'breakpoint'.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

15/01/2013 11:00:11
Quote Anchor link
Het werken met grids is een goed hulpmiddel bij het maken van een responsive website. Wij maken vaak gebruik van Gridpak om een basis te maken. Moet zeggen dat ik er lekker mee kan werken. Beter dan bijvoorbeeld het 1140 grid.
 
 Davy Debel

Davy Debel

15/01/2013 19:51:15
Quote Anchor link
Elwin - Fratsloos op 15/01/2013 11:00:11:
Het werken met grids is een goed hulpmiddel bij het maken van een responsive website. Wij maken vaak gebruik van Gridpak om een basis te maken. Moet zeggen dat ik er lekker mee kan werken. Beter dan bijvoorbeeld het 1140 grid.


zal ik zeker eens goed bekijken bedankt voor de link!

:)
 
Wouter J

Wouter J

15/01/2013 19:57:58
Quote Anchor link
Ik maak gebruik van het inuit.css framework die ook een geweldig grid bevat. Het mooie daarvan is dat het geen kolommen grid is, maar een partial grid. Je praat dus niet over een ´span6´ waar van je geen idee hebt wat het betekend, maar je praat over `one-third` of `one-sixth`. Zo kun je heel snel mooie grids maken: http://inuitcss.com/2012/12/building-grid-systems-with-inuit-css/
 
 Davy Debel

Davy Debel

15/01/2013 21:19:23
Quote Anchor link
Ik heb al paar keer zo'n opbouw gezien in een site en das idd wel nog een makkelijke manier van werken denk ik.
het is wel een heel uitgebreid framework, maar wel een goeie tutorial!
bedankt...
 
 Davy Debel

Davy Debel

16/01/2013 22:43:28
Quote Anchor link
even een vraagje ik ben het script van wouter aan het nakijken en in _widths.css onderaan kom ik dit tegen

@if $responsive == true{

@include media-query(palm){
@include grid-setup("palm-");
}

@include media-query(lap){
@include grid-setup("lap-");
}

@include media-query(portable){
@include grid-setup("portable-");
}

@include media-query(desk){
@include grid-setup("desk-");


het is wss de bedoeling dat de "palm-"; "lap-" ; "portable-" ; "desk-"
ingevult worden met een bepaald px of heb ik het nu mis? ze spreken ook van een _vars.scss heb ik die dan ook nodig samen met die inuit.css?

misschien een stomme vraag, moet nog alles leren en ondervinden
groetjes
Gewijzigd op 16/01/2013 23:00:47 door Davy Debel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.