result weergeven in een popup

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

J C

J C

04/06/2014 04:16:22
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil de resultaten van een query weergeven in een popup.
Vanwege het script kan dit denk ik niet via een <a href>

Dit is het script wat ik tot nu toe heb.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen met een script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
  $main .= "
    Hier kun je de producten toevoegen.<br/>

    <form action='' id='new_message' method='post'>
        <span class='formInput'>zoek:</span>
        <input type='text' name='zoekproduct' />
        <input id='popup' type='submit' name='searchBtn' value='zoek!' /></p>
    </form>";


              // Als een zoekwoord wordt ingegeven:
    if(isset($_POST['searchBtn']))
    {
// Zoekfunctie:
    $statement = $db->prepare("
    SELECT
        producten.productlink,
        prod_omschrijving.producttitel
    FROM
        producten
    INNER JOIN
        prod_omschrijving
    ON
        producten.idproduct=prod_omschrijving.idproduct
    WHERE
        producten.productlink LIKE '%?%'
    OR
        prod_omschrijving.producttitel like '%?%'
    ");
    $statement->execute(array($_POST['zoekproduct'], $_POST['zoekproduct']));

            if (mysql_num_rows($lijstsql)>1)
            {
            $resultaten .= 'Er zijn '.mysql_num_rows($lijstsql).' producten gevonden.';
                while ($result = $statement->fetchObject())
                {
                $resultaten.= $result->producttitel;
                $resultaten.='<br/>';
                }
            }
            else
            {
            $resultaten    .='Er zijn geen resultaten gevonden';
            }
        
    }
echo $resultaten;
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:31:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/06/2014 09:10:26
Quote Anchor link
Kan je dit niet in je popup uitvoeren?
 
Peter K

Peter K

04/06/2014 11:03:53
Quote Anchor link
Het is nogal onduidelijk wat je precies wilt.

Je kunt met jquery en javascript wel bijvoorbeeld een popup openen door ergens op te klikken. Wat het dan ook is, een button, table, tr, td.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/06/2014 16:55:07
Quote Anchor link
in http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/popup-icm-nieuwe-popup/95073/ heb je ook een vraag over popup. Is deze vraag een aanvulling daarop of een heel andere vraag?
 
J C

J C

04/06/2014 19:57:22
Quote Anchor link
Ik zal proberen de vraag duidelijker te stellen.

De uitkomst van de querie wil ik weergeven in een popup.
De gebruiker kiest 1 van de resultaten in de popup door er op te klikken.

De popup sluit dan en de gebruiker ziet het gekozen resultaat in een overzicht.

Mijn vraag is nu, kan ik de gegevens uit een form via een submit button weergeven in een popup?

@ Obelix, ik heb het oude plan laten varen, het was te moeilijk, vandaar dat ik wil kijken of een simpeler systeem beter werkt.
Gewijzigd op 04/06/2014 19:58:48 door J C
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

04/06/2014 20:03:27
Quote Anchor link
Dat kan natuurlijk, maar wil je dan de gegevens dus in een popup schrijven mat javascript, of een bestaande pagina waar de resultaten worden opgehaald openen in de popup? En bedoel je met een popup een nieuw browservenster, of een dialoog die je maakt met HTML, zoals een JQuery Dialog.
 
J C

J C

04/06/2014 20:08:26
Quote Anchor link
Uhm, kan allebei. Er is nu nog geen pagina, alleen dit stukje script.

Met een popup bedoel ik een Jquery popup.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

04/06/2014 20:15:02
Quote Anchor link
Je kunt dan toch gewoon de lijst die je met een php loop maakt in de popup zetten?
Die popup is gewoon een element dat zichtbaar wordt als je hem wil laten zien met javascript, de data staat er dan dus al in.

Even een snel voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<link rel="stylesheet" href="//code.jquery.com/ui/1.10.4/themes/smoothness/jquery-ui.css">
<script src="//code.jquery.com/jquery-1.10.2.js"></script>
<script src="//code.jquery.com/ui/1.10.4/jquery-ui.js"></script>

<script>
$(document).ready(function() {
    
    $("#dialog").dialog({
    
      autoOpen: false,
      show: {
        effect: "blind",
        duration: 1000
      },
      hide: {
        effect: "explode",
        duration: 1000
      }
    });
    
    $("#select-button").click(function() {
      $( "#dialog" ).dialog( "open" );
    });
});

</script>


<button id="select-button">Selecteer</button>

<div id="dialog" title="Resultaten selecteren" style="display: none">
<?
// ...

if (mysql_num_rows($lijstsql)>1) {

    $resultaten .= 'Er zijn '.mysql_num_rows($lijstsql).' producten gevonden.';
    while ($result = $statement->fetchObject())    {
        
        $resultaten.= $result->producttitel;
        $resultaten.='<br/>';
    }
    
}
else {
    $resultaten .= 'Er zijn geen resultaten gevonden';
}

?>

</div>
Gewijzigd op 04/06/2014 20:26:27 door Mark Hogeveen
 
J C

J C

04/06/2014 20:16:38
Quote Anchor link
Ik heb tot nu toe een aantal verschillende popup script geprobeert, maar tot nu toe kreeg ik er geen werkend, omdat het javascript niet overweg kon met de querie.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

04/06/2014 20:25:48
Quote Anchor link
Heb een voorbeeld geplaatst. Javascript kan geen query doen, en dat hoeft in dit geval ook niet. Je zou wel de gegevens later nadat de pagina is geladen nog op kunnen halen met ajax (dan laat je javascript een nieuwe request doen naar de server)
 
J C

J C

04/06/2014 20:33:26
Quote Anchor link
Sorry, ik denk dat ik toch verkeerd uitleg wat ik wil.

Probeer het opnieuw.


een pagina heeft een zoekveld, met een submit button.
De gebruiker geeft een productnaam of een deel van een product naam op en drukt op submit.

Er verschijnt dan een popup met alle mogelijke producten. De gebruiker kiest een product en deze verschijnt dan op de pagina met het zoekveld.
De gebruiker blijft deze stappen herhalen totdat alle producten gekozen zijn.

En er dus een lijst ontstaat met alle benodigde producten.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/06/2014 21:02:29
Quote Anchor link
Waarom moet dat in een popup?

Wat werkt er niet aan bovenstaande voorgestelde oplossingen?
 
J C

J C

04/06/2014 21:04:33
Quote Anchor link
Hoe zou jij het dan doen ipv met een popup?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/06/2014 21:08:20
Quote Anchor link
Zonder popup, gewoon op het 'normale' scherm.
Wat is de achterliggende gedachte/meerwaarde om het via popup te doen?
 
J C

J C

04/06/2014 21:10:20
Quote Anchor link
De achterliggende gedachte is vooral de overzichtelijkheid omdat je steeds kunt zien wat je al geselecteerd hebt.

Ik zal even een plaatje uploaden van mijn idee.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

04/06/2014 21:11:19
Quote Anchor link
Je kunt net zo goed gewoon de hele pagina herladen als het formulier wordt verzonden, en de resultaten in een lijst weergeven. Dan kun je bijvoorbeeld bij elke rij in de lijst op een button klikken om dat product te kiezen, en bij dat kiezen herlaadt de pagina weer (omdat de lijst eigenlijk ook gewoon een formulier is). Je kunt dit achtereenvolgens doen, en de gekozen items verzamelen in een sessie.

Daarbij vonden veel mensen popups eritant, en worden soms popup blockers gebruikt etc.
 
J C

J C

04/06/2014 21:21:11
Quote Anchor link
Het script is voor intern gebruik. Voor zover ik het weet worden de jquery popups niet gebokkeerd door popupblockers.

Hier is de foto van mijn idee, alleen het zoekbalke staat dan op de achterliggende pagina.
http://www.podiumverhuurhaaglanden.nl/prive/Naamloos.png

Mijn idee is absoluut niet heilig en ik sta helemaal open voor alle andere (betere) suggesties.

Ik werk liever niet met sessies, maar het idee van Harry is natuurlijk ook uit te voeren door de producten meteen op te slaan in de database.
Gewijzigd op 04/06/2014 21:22:15 door J C
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

04/06/2014 22:37:14
Quote Anchor link
Ik denk eerlijk gezegd dat je op het gebied van PHP en javascript niet ver genoeg bent.
 
J C

J C

04/06/2014 23:02:25
Quote Anchor link
Zeker van javascript weet ik weinig tot niks, ik had via internet een aantal boeken gekocht, maar die blijken veel te oud te zijn om echt iets bruikbaars uit te halen.
 
Peter K

Peter K

05/06/2014 08:49:49
Quote Anchor link
Dit komt direct van: http://jqueryui.com/dialog/#default
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<!doctype html>
<html lang="en">
<head>
  <meta charset="utf-8">
  <title>jQuery UI Dialog - Default functionality</title>
  <link rel="stylesheet" href="//code.jquery.com/ui/1.10.4/themes/smoothness/jquery-ui.css">
  <script src="//code.jquery.com/jquery-1.10.2.js"></script>
  <script src="//code.jquery.com/ui/1.10.4/jquery-ui.js"></script>
  <link rel="stylesheet" href="/resources/demos/style.css">
  <script>
  $(function() {
    $( "#dialog" ).dialog();
  });
  </script>
</head>
<body>
 
<div id="dialog" title="Basic dialog">
  <p>This is the default dialog which is useful for displaying information. The dialog window can be moved, resized and closed with the 'x' icon.</p>
</div>
 
 
</body>
</html>


Dit is de basis voor een dialog.
Als je dan kijkt naar hoe ze hem openen: http://jqueryui.com/dialog/#animated

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<script>
  $(function() {
    $( "#dialog" ).dialog({
      autoOpen: false,
      show: {
        effect: "blind",
        duration: 1000
      },
      hide: {
        effect: "explode",
        duration: 1000
      }
    });
 
    $( "#opener" ).click(function() {
      $( "#dialog" ).dialog( "open" );
    });
  });
  </script>


Je ziet hier dat als er op #opener geklikt wordt dat dan de dialog geopend wordt. Je zou dit zelf kunnen doen d.m.v. een klik op b.v. een submit button of wat dan ook. Je kunt ook gewoon checken of er bijvoorbeeld iets ingetypt wordt in het zoekveld. Om daarna gelijk de dialog te openen waar men verder zou kunnen zoeken.

In de dialog zelf maak je gewoon een tabel met je data en indien gewenst een a href er achter. Als er op geklikt wordt zal de pagina geladen worden met het desbetreffende product. Als je nog verder wilt gaan kun je ook dit stuk compleet met javascript opvangen.
 
J C

J C

06/06/2014 00:51:07
Quote Anchor link
Dank je wel ik ga hier mee stoeien!
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.