resultaat naar bar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mar kla

mar kla

16/10/2009 21:51:00
Quote Anchor link
Ik zou heel graag het resultaat van een query in een horizontale grafiek zetten

Nu dacht ik dat dit zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td style="background:url('../img/stats/green.gif') width:$result%"></td>

Of zo kon

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td style="background:url('../img/stats/green.gif') repeat$result"></td>


Maar dit werkt niet :-(

heeft iemand een (ander) idee
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:47:47
 
Michael -

Michael -

16/10/2009 22:03:00
Quote Anchor link
Bedoel je zoiets? Of begrijp ik je verkeerd.
 
Mar kla

mar kla

16/10/2009 22:06:00
Quote Anchor link
:-) YES
 
Michael -

Michael -

16/10/2009 22:08:00
 
Mar kla

mar kla

16/10/2009 22:13:00
Quote Anchor link
:-) iets uitgebreider/complexer dan ik dacht, maar ik ga er gelijk mee stoeien

thanks
 
Michael -

Michael -

16/10/2009 22:15:00
Quote Anchor link
Valt mee toch? Hij berekent gewoon d.m.v. $max en $_GET['aantal'] hoeveel procent 't is, en maakt hier een plaatje van.
Je zou 'm zo op een site kunnen zetten:
<img src="health.php?aantal=60" border="0" alt="Health">
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michael -
 
Mar kla

mar kla

16/10/2009 22:20:00
Quote Anchor link
Ik zit even te kijken hoe ik het image in mij script in een echo krijg
 
Michael -

Michael -

16/10/2009 22:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img src="health.php?aantal=60" border="0" alt="Health">';
?>

Zo?
 
Mar kla

mar kla

16/10/2009 22:24:00
Quote Anchor link
Ik zit misschien wat te ver te denken

want ik had al wat en daar wil ik het graag in 'plakken'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
include_once "inc_connect.php"; //verbinding maken
$max = "100";

$query_seasonstats ="SELECT
g.Season_ID,
g.GameType_ID,
t.GameType_ID,
t.GameType_Name,
t.GameType_Short,
SUM(IF(g.Home_score_FT>g.Away_score_FT,1,0)) AS home_win,
SUM(IF(g.Home_score_FT=g.Away_score_FT,1,0)) AS home_draw,
SUM(IF(g.Home_score_FT<g.Away_score_FT,1,0)) AS home_lose,
SUM(g.Home_score_FT) AS home_score,
SUM(g.Away_score_FT) AS away_score

FROM af_games g, af_gametype t
WHERE Season_ID = 104
AND g.GameType_ID = 1
AND g.GameType_ID = t.GameType_ID
Group by g.GameType_ID"
;

$result_seasonstats = mysql_query($query_seasonstats) or die(mysql_error());

while($record = mysql_fetch_array($result_seasonstats))
{


$perc =  $record['home_win'] * 100 / $max;
    
//Lettertype bepalen
$font = 'fonts/verdanab.ttf';
    
//Afbeelding maken
$image = imagecreatetruecolor(100, 14);
    
//Kleuren vaststellen
$zwart = imagecolorallocate($image, 0, 0, 0);
$wit = imagecolorallocate($image, 255, 255, 255);
    
//Een wit vierkant erin die we doorzichtig maken
imagefilledrectangle($image, 1, 1, 98, 12, $wit);
imagecolortransparent($image, $wit);

$overloop = imagecreatefrompng('img/stats/overloop.png');
imagecopy($image, $overloop, 1, 1, 1, 1, ($perc)-2, 12);

//Tekst erop plakken
imagettftext($image, 8, 0, 5, 11, $zwart, $font, $perc.' %');
        
//Afbeelding maken & daarna weggooien
imagepng($image);
imagedestroy($image,$overloop);


echo"
<table align='left' width=600  border='1' cellpadding='0' cellspacing='0' >
<tr><td colspan=2> resultaten seizoen</td></tr>
<tr style='height:15px;'>
    <td>Winst "
.$record['home_win']."    <td>
    <td style=\"background:url('../img/stats/green.gif') width:112%;\">"
.$record['home_win']."    </td>
</tr>
<tr style='height:15px;'>
    <td>Winst "
.$record['home_draw']."<td>
    <td style=\"background:url('../img/stats/green.gif') width:112%;\">"
.$record['home_draw']."    </td>
</tr>
<tr style='height:15px;'>
    <td>Winst "
.$record['home_lose']."<td>
    <td style=\"background:url('../img/stats/green.gif') width:112%;\">"
.$record['home_lose']."    </td>
</tr>
</table>"
;
}

?>
 
Michael -

Michael -

16/10/2009 22:32:00
Quote Anchor link
Je moet nog een header bovenaan je bestand zetten:
header("Content-type: image/png");
Maar dit levert waarschijnlijk fouten op.
Daarom kan je 't beter in een apart bestand zetten en dan zo aanroepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img src="health.php?aantal='.$record['home_win'].'" border="0" alt="Health">';
?>
 
Mar kla

mar kla

16/10/2009 22:35:00
Quote Anchor link
IK ben even aan hetl klooien met de path verwijzingen naar de de font en img

Ik snap alleen het nut niet van die :

header("Content-type: image/png");

edit ikdoe nu dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<tr style='height:15px;'>
    <td>Winst ".$record['home_win']."    <td>
    <td><img src='/health.php?aantal=".$record['home_win']."' border='0' alt='Health'>".$record['home_win']."    $perc</td>
</tr>


Maar dan krijg ik de melding dat de afbeling niet kan worden weergegeven om dat deze fouten bevat
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mar kla
 
Michael -

Michael -

16/10/2009 22:46:00
Quote Anchor link
markla schreef op 16.10.2009 22:35:
Ik snap alleen het nut niet van die :

header("Content-type: image/png");

Er wordt een plaatje gemaakt. Dus vandaar die header.

markla schreef op 16.10.2009 22:35:
edit ikdoe nu dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<tr style='height:15px;'>
    <td>Winst ".$record['home_win']."    <td>
    <td><img src='/health.php?aantal=".$record['home_win']."' border='0' alt='Health'>".$record['home_win']."    $perc</td>
</tr>


Maar dan krijg ik de melding dat de afbeling niet kan worden weergegeven om dat deze fouten bevat

Heb je 't script precies zo gekopieerd? Met font en overloop.png?
Ondersteund je host wel GD? Dit kan je controleren door een bestand te maken en dit erin te zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php phpinfo(); ?>
en dit bestand te openen en te zoeken naar GD.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michael -
 
Mar kla

mar kla

16/10/2009 22:50:00
Quote Anchor link
Ik draai nu (testende) Lokaal een WAMP op easyphp

het script heb ik 1 op 1 gekopieerd maar de padden zijn iest anders genest.

phpinfo geeft dit aan

gd
GD Support enabled
GD Version bundled (2.0.28 compatible)
FreeType Support enabled
FreeType Linkage with freetype
FreeType Version 2.1.9
T1Lib Support enabled
GIF Read Support enabled
GIF Create Support enabled
JPG Support enabled
PNG Support enabled
WBMP Support enabled
XBM Support enabled
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mar kla
 
Mar kla

mar kla

16/10/2009 22:57:00
Quote Anchor link
HIJ DOET HET

Onwijs bedankt!!
 
Michael -

Michael -

16/10/2009 22:58:00
Quote Anchor link
Quote:
Gelieve Niet Bumpen:
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen.
Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten.
Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.


Mooi dat 't werkt :-) Graag gedaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.