Resultaat van meerdere tabellen selectere/weergeven.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Massimo W

Massimo W

26/06/2006 12:09:00
Quote Anchor link
Hallo,

Hoe moet ik in php 1 query maken waar ik gegevens uit meerdere tabellen haal?

Hoe moet ik deze gegevens vervolgens weergeven in in php?

ik weet wel hoe ik een gewone query maak, maar wil in 1 query dus gegevens uit 3 tabelen halen en vervolgens met mysql_fetch_assoc de waardes laten zien in een echo.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:37:15
 
Bart van der veen

bart van der veen

26/06/2006 12:12:00
Quote Anchor link
mogen wij weer je huiswerk doen?

misschien ammaturistische, ik gebruik in dit geval altijd maar gewoon 3 query onder elkaar.
 
Massimo W

Massimo W

26/06/2006 12:40:00
Quote Anchor link
Nee je hoeft mijn huiswerk niet te doen, ik vraag om hulp. En tot heden weten ze me hier altijd de perfecte oplossing te presenteren waar ik zelf weer van leer.

maar ik zit met het volgende:
in tabel 1 zitten gegevens van leden.
in tabel 2 zitten gegevens die aan de leden gekoppeld zijn
in tabel 3 ook gegevens die gekoppeld zijn aan de leden.

nu ben ik bezig met een complete ledenlijst van tabel 1, maar wil deze lijst ook kunnen sorteren op gekoppelde gegevens uit tabel 2 of 3. Deze moeten ook weergegeven worden in de lijst.

Nu weet ik hoe ik het voor 1 tabel kan regelen in 1 query. Maar ik weet niet hoe je tabel 1 kan sorteren met gekoppelde gegevens uit tabel 2.
 
Emile Verbunt

Emile Verbunt

26/06/2006 12:52:00
Quote Anchor link
dit moet denk ik gewoon werken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM tabel1, tabel2, tabel3
 
Gijs

gijs

26/06/2006 14:58:00
Quote Anchor link
jah of zo iets als je niet alles wilt hebben:


SELECT tb1.id, tb1.veld2, tb2.id, tb2.veld2 FROM

tabel1 tb1, tabel2 tb2, WHERE tb1.id=bla AND tb1.id=tb2.veld2;

Hierbij is tb1 tabel 1 en tb2 de tweede tabel.

Door tb1.id te schrijven kan je dus makkelijk meerder e id velden aanhalen zonder elke keer een nieuwe query te maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.