Resultaten cumulative krijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Peter Jansen

Peter Jansen

06/10/2020 10:59:04
Quote Anchor link
Hoi allemaal, ik heb deze query geschreven, alleen het lukt niet om de kolommen te cumuleren. dus periode 1 = 1 periode 2 is 2+1 periode 3 is weer de optelsom van 1+2+3 enz..

Hoe kan ik dit doen

Quote:
SELECT dbo.grtbk.reknr, dbo.grtbk.oms25_0, SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '1' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [1], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate)
= '2' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [2], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '3' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [3],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '4' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [4], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '5' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit)
ELSE 0 END) AS [5], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '6' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [6], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate)
= '7' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [7], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '8' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [8],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '9' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [9], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '10' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit)
ELSE 0 END) AS [10], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '11' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [11], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate)
= '12' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [12]
FROM dbo.grtbk LEFT OUTER JOIN
dbo.GeneralLedgerBalances ON dbo.GeneralLedgerBalances.GeneralLedger = dbo.grtbk.reknr AND YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate) = 2020
GROUP BY YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate), dbo.grtbk.oms25_0, dbo.grtbk.reknr
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:36:01
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/10/2020 11:29:12
Quote Anchor link
Kan je de query ook ont-spaghetti'en?
We hebben ook code-tags.
 
Peter Jansen

Peter Jansen

06/10/2020 11:33:43
Quote Anchor link
SELECT dbo.grtbk.reknr, dbo.grtbk.oms25_0,
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '1' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [1],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '2' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [2],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '3' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [3],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '4' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [4],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '5' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [5],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '6' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [6],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '7' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [7],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '8' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [8],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '9' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [9],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '10' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit)ELSE 0 END) AS [10], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '11' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [11], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '12' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [12]
FROM dbo.grtbk LEFT OUTER JOIN
dbo.GeneralLedgerBalances ON dbo.GeneralLedgerBalances.GeneralLedger = dbo.grtbk.reknr AND YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate) = 2020
GROUP BY YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate), dbo.grtbk.oms25_0, dbo.grtbk.reknr
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/10/2020 21:55:07
Quote Anchor link
Voer je deze query rauw uit op je database, of communiceert een scriptingtaal (PHP?) met de database? In dit laatste geval zou je dit probleem (deels) kunnen overhevelen naar deze taal, waarbij je de query eenvoudig houdt en alles simpelweg groepeert op maand. In de scriptingtaal kun je dan de cumulatieve optelling doen. Verdeel en heers.

En anders kun je misschien denken aan een mysql-procedure. Of wellicht kun je hier wat inspiratie vinden.

NB aLternatief: als dit historische gegevens betreft die toch niet meer veranderen zou je dit van tevoren kunnen uitrekenen en in een aparte kolom kunnen opslaan.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

07/10/2020 16:03:23
Quote Anchor link
Wat je zoekt heet in databasetermen een 'running total'.
Het werkt via een window-function als SUM() waarbij je ook de voorgaande rijen meeneemt.
Afhankelijk van het beoogde resultaat kan je iets doen als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
  SUM(AmountDCDebit - AmountDCCredit)
  OVER (
    ORDER BY ReportingDate
    RANGE BETWEEN UNBOUNDED PRECEDING AND CURRENT ROW
  ) AS "subtotaal"
FROM ...


Voor de volledige syntax zie: https://www.postgresql.org/docs/current/functions-window.html

Mocht je gedoemd zijn om met MySQL te werken dan is er goed nieuws: sinds versie 8 kan MySQL het kunstje eindelijk ook.
Zie voor details: https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/window-functions.html

Een running total opnieuw bedenken en uitprogrammeren in PHP is niet nodig, dat kan je beter aan de database over laten. Want die kan dat sneller en efficiënter dan dat je dat in PHP kan doen.
Gewijzigd op 07/10/2020 16:08:01 door Ad Fundum
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/10/2020 16:13:36
Quote Anchor link
Ad Fundum op 07/10/2020 16:03:23:
Een running total opnieuw bedenken en uitprogrammeren in PHP is niet nodig, dat kan je beter aan de database over laten. Want die kan dat sneller en efficiënter dan dat je dat in PHP kan doen.

Mwa. Welke gegevens je gebruikt en hoe je deze gebruikt zijn twee verschillende dingen. Wat als je straks ook het verschil per maand wilt hebben? Dit is een eenvoudigere aanpassing in PHP als je maandtotalen hebt dan wanneer je een query om moet schrijven (en moet testen) voor dat doel. Er is voor beide wat te zeggen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

09/10/2020 16:03:28
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 07/10/2020 16:13:36:
Wat als je straks ook het verschil per maand wilt hebben?

Je kunt het makkelijk opdelen met het PARTITION BY statement.
Postgres: https://www.postgresql.org/docs/current/tutorial-window.html
MySQL: https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/window-functions-usage.html

Als je dat door de database laat doen hoef je niet extra tests te schrijven voor je PHP code.

En met sneller bedoel ik: als je de data eerst via TCP moet overbrengen naar PHP FPM kost dat extra resources, en qua dataverwerking is PHP altijd trager dan de database. Dat ga je merken als je grotere hoeveelheden data langs moet lopen, of grotere aantallen HTTP requests moet verwerken.
Gewijzigd op 09/10/2020 16:06:23 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.