Resultaten cumulative krijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »
Peter Jansen

Peter Jansen

06/10/2020 10:59:04
Quote Anchor link
Hoi allemaal, ik heb deze query geschreven, alleen het lukt niet om de kolommen te cumuleren. dus periode 1 = 1 periode 2 is 2+1 periode 3 is weer de optelsom van 1+2+3 enz..

Hoe kan ik dit doen

Quote:
SELECT dbo.grtbk.reknr, dbo.grtbk.oms25_0, SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '1' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [1], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate)
= '2' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [2], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '3' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [3],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '4' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [4], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '5' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit)
ELSE 0 END) AS [5], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '6' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [6], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate)
= '7' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [7], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '8' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [8],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '9' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [9], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '10' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit)
ELSE 0 END) AS [10], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '11' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [11], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate)
= '12' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [12]
FROM dbo.grtbk LEFT OUTER JOIN
dbo.GeneralLedgerBalances ON dbo.GeneralLedgerBalances.GeneralLedger = dbo.grtbk.reknr AND YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate) = 2020
GROUP BY YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate), dbo.grtbk.oms25_0, dbo.grtbk.reknr
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 17:04:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/10/2020 11:29:12
Quote Anchor link
Kan je de query ook ont-spaghetti'en?
We hebben ook code-tags.
 
Peter Jansen

Peter Jansen

06/10/2020 11:33:43
Quote Anchor link
SELECT dbo.grtbk.reknr, dbo.grtbk.oms25_0,
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '1' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [1],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '2' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [2],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '3' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [3],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '4' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [4],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '5' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [5],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '6' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [6],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '7' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [7],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '8' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [8],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '9' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [9],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '10' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit)ELSE 0 END) AS [10], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '11' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [11], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '12' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [12]
FROM dbo.grtbk LEFT OUTER JOIN
dbo.GeneralLedgerBalances ON dbo.GeneralLedgerBalances.GeneralLedger = dbo.grtbk.reknr AND YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate) = 2020
GROUP BY YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate), dbo.grtbk.oms25_0, dbo.grtbk.reknr
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/10/2020 21:55:07
Quote Anchor link
Voer je deze query rauw uit op je database, of communiceert een scriptingtaal (PHP?) met de database? In dit laatste geval zou je dit probleem (deels) kunnen overhevelen naar deze taal, waarbij je de query eenvoudig houdt en alles simpelweg groepeert op maand. In de scriptingtaal kun je dan de cumulatieve optelling doen. Verdeel en heers.

En anders kun je misschien denken aan een mysql-procedure. Of wellicht kun je hier wat inspiratie vinden.

NB aLternatief: als dit historische gegevens betreft die toch niet meer veranderen zou je dit van tevoren kunnen uitrekenen en in een aparte kolom kunnen opslaan.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

07/10/2020 16:03:23
Quote Anchor link
Wat je zoekt heet in databasetermen een 'running total'.
Het werkt via een window-function als SUM() waarbij je ook de voorgaande rijen meeneemt.
Afhankelijk van het beoogde resultaat kan je iets doen als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
  SUM(AmountDCDebit - AmountDCCredit)
  OVER (
    ORDER BY ReportingDate
    RANGE BETWEEN UNBOUNDED PRECEDING AND CURRENT ROW
  ) AS "subtotaal"
FROM ...


Voor de volledige syntax zie: https://www.postgresql.org/docs/current/functions-window.html

Mocht je gedoemd zijn om met MySQL te werken dan is er goed nieuws: sinds versie 8 kan MySQL het kunstje eindelijk ook.
Zie voor details: https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/window-functions.html

Een running total opnieuw bedenken en uitprogrammeren in PHP is niet nodig, dat kan je beter aan de database over laten. Want die kan dat sneller en efficiënter dan dat je dat in PHP kan doen.
Gewijzigd op 07/10/2020 16:08:01 door Ad Fundum
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/10/2020 16:13:36
Quote Anchor link
Ad Fundum op 07/10/2020 16:03:23:
Een running total opnieuw bedenken en uitprogrammeren in PHP is niet nodig, dat kan je beter aan de database over laten. Want die kan dat sneller en efficiënter dan dat je dat in PHP kan doen.

Mwa. Welke gegevens je gebruikt en hoe je deze gebruikt zijn twee verschillende dingen. Wat als je straks ook het verschil per maand wilt hebben? Dit is een eenvoudigere aanpassing in PHP als je maandtotalen hebt dan wanneer je een query om moet schrijven (en moet testen) voor dat doel. Er is voor beide wat te zeggen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

09/10/2020 16:03:28
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 07/10/2020 16:13:36:
Wat als je straks ook het verschil per maand wilt hebben?

Je kunt het makkelijk opdelen met het PARTITION BY statement.
Postgres: https://www.postgresql.org/docs/current/tutorial-window.html
MySQL: https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/window-functions-usage.html

Als je dat door de database laat doen hoef je niet extra tests te schrijven voor je PHP code.

En met sneller bedoel ik: als je de data eerst via TCP moet overbrengen naar PHP FPM kost dat extra resources, en qua dataverwerking is PHP altijd trager dan de database. Dat ga je merken als je grotere hoeveelheden data langs moet lopen, of grotere aantallen HTTP requests moet verwerken.
Gewijzigd op 09/10/2020 16:06:23 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.