Resultaten NULL onderaan tonen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
G Jansma

G Jansma

02/01/2016 14:17:27
Quote Anchor link
Ik ben bezig om een overzicht te maken van uitslagen van spelers uit het verleden. Ik sorteer zodat de recentste editie als eerste komt, maar spelers die geen uitslag hebben (NULL) komen nog bovenaan. Ik heb al gezocht hoe ik dat zou moeten veranderen, maar op de één of andere manier werkt dat allemaal niet.

Quote:
SELECT voornaam, achternaam, tussenvoegsel, id, land, uitslag_positie,

MAX(IF(uitslag_seizoen = "14-15", uitslag_positie, 1)) AS s1,
MAX(IF(uitslag_seizoen = "13-14", uitslag_positie, NULL)) AS s2,
MAX(IF(uitslag_seizoen = "12-13", uitslag_positie, NULL)) AS s3,
MAX(IF(uitslag_seizoen = "11-12", uitslag_positie, NULL)) AS s4,
MAX(IF(uitslag_seizoen = "10-11", uitslag_positie, NULL)) AS s5,
MAX(IF(uitslag_seizoen = "09-10", uitslag_positie, NULL)) AS s6,
MAX(IF(uitslag_seizoen = "08-09", uitslag_positie, NULL)) AS s7

FROM speler AS s
JOIN uitslagen AS u ON s.id = u.uitslag_naam
JOIN kalender AS k ON u.uitslag_wedstrijd_id = k.kalender_id AND u.uitslag_categorie = k.categorie AND u.uitslag_seizoen = k.seizoen

GROUP BY id
ORDER BY s1 ASC, s2 ASC, s3 ASC, s4 ASC, s5 ASC, s6 ASC, s7 ASC
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:21:24
 
Jan R

Jan R

02/01/2016 19:22:51
Quote Anchor link
1. order by toevoegen: veldnaam is not null desc
2. ipv null in de if een waarde hoger dan max mogelijks of lager dan min mogelijk naar gelang de veldmogelijkheden

Jan
 
G Jansma

G Jansma

03/01/2016 10:04:17
Quote Anchor link
1. Als ik er alleen 'ORDER BY s1 IS NOT NULL DESC' van maak dan werkt het niet meer.

2. Als ik er 1000 van maak dan schrijft hij ook andere resultaten over. Als ik er -1 van maak werkt dat wel, maar dan staat de -1 nog altijd bovenaan.
 
Jan de Laet

Jan de Laet

03/01/2016 11:17:37
Quote Anchor link
Ik heb het niet geprobeerd, maar kijk hier eens:
http://stackoverflow.com/questions/2051602/mysql-orderby-a-number-nulls-last

De truc zou zijn om te sorteren op ORDER BY -veld DESC
Gewijzigd op 03/01/2016 11:17:50 door Jan de Laet
 
G Jansma

G Jansma

03/01/2016 13:33:57
Quote Anchor link
Jan de Laet op 03/01/2016 11:17:37:
Ik heb het niet geprobeerd, maar kijk hier eens:
http://stackoverflow.com/questions/2051602/mysql-orderby-a-number-nulls-last

De truc zou zijn om te sorteren op ORDER BY -veld DESC


Ik heb ongeveer alles dat er op Stackoverflow over staat al geprobeerd, maar niks werkt helaas. Dit ook niet.
 
Jan R

Jan R

03/01/2016 19:12:07
Quote Anchor link
G Jansma op 03/01/2016 10:04:17:
1. Als ik er alleen 'ORDER BY s1 IS NOT NULL DESC' van maak dan werkt het niet meer.

2. Als ik er 1000 van maak dan schrijft hij ook andere resultaten over. Als ik er -1 van maak werkt dat wel, maar dan staat de -1 nog altijd bovenaan.


Extra sorteren vereist wel een komma:)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/01/2016 19:14:47
Quote Anchor link
In je query staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
MAX(IF(uitslag_seizoen = "14-15", uitslag_positie, 1)) AS s1

Dus je selecteert geen NULL maar 1 als het seizoen niet '14-15' is.

Overigens is het niet verstandig om dubbele aanhalingstekens te gebruiken voor strings.
Een simpele instelling in MySQL kan al tot gevolg hebben dat je een syntax error om je oren krijgt.
In standaard SQL zijn dubbele aanhalingstekens bedoeld voor het (eventueel) aangeven van identifiers (tabel-, kolomnamen etc.)
Gewijzigd op 03/01/2016 19:16:24 door Ger van Steenderen
 
G Jansma

G Jansma

03/01/2016 19:35:37
Quote Anchor link
Die 1 was een slordigheidsfoutje, die had ik inmiddels vervangen door NULL. Dat van die aanhalingstekens zal ik aanpassen, bedankt voor de tip.

@Jan R: Ik heb de ORDER BY uit de eerste post helemaal vervangen door ORDER BY s1 IS NOT NULL DESC, daar mis ik toch geen komma in?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/01/2016 19:55:38
Quote Anchor link
G Jansma op 02/01/2016 14:17:27:
Ik sorteer zodat de recentste editie als eerste komt, maar spelers die geen uitslag hebben (NULL) komen nog bovenaan.

Wat versta je onder de recenste editie, dat is toch 14-15?
Dat is ook wat je nu doet in de query,s1 staat als eerste in de ORDER BY dus daar wordt als eerste op gesoorteerd, zijn de waardes gelijk dan wordt er op s2 gesorteerd, enzovoort.
Is dat niet wat je wilt?
 
G Jansma

G Jansma

03/01/2016 22:43:03
Quote Anchor link
Wat je zegt klopt inderdaad precies. Het probleem is alleen dat er spelers zijn die bijvoorbeeld in 13-14 (s2) een uitslag hebben, maar in 14-15 niet, daardoor bij s1 NULL krijgen. Vervolgens komen zij dan bovenaan bij het sorteren, boven degenen die wel een resultaat hebben bij s1.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/01/2016 12:44:40
Quote Anchor link
Maar dan begrijp ik niet wat er dan niet werkt aan de oplossing uit de link naar SO van Jan (de Laet).
Want als je dit doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ORDER BY -s1 DESC, -s2 DESC

Dan krijg je de NULLs gewoon onderaan.
 
G Jansma

G Jansma

06/01/2016 22:10:01
Quote Anchor link
Toch werkt dat in dit geval niet. Als ik een streepje toevoeg werkt hij niet meer, en als ik hem weg haal wel weer.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/01/2016 19:31:08
Quote Anchor link
Wat werkt er dan niet meer?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
SELECT * FROM
(SELECT
    'Jan R' naam, NULL w1, 2 w2, 5 w3, 6 w4
UNION
SELECT 'Ger', 1, NULL, 3, 4
UNION
SELECT 'G Jansma', 1, 1, 4, 3
UNION
SELECT 'PHP Hulp', NULL, NULL, NULL, NULL
) s
ORDER BY -w1 DESC, -w2 DESC, -w3 DESC, -w4 DESC

+ --------- + ------- + ------- + ------- + ------- +
| naam      | w1      | w2      | w3      | w4      |
+ --------- + ------- + ------- + ------- + ------- +
| G Jansma  | 1       | 1       | 4       | 3       |
| Ger       | 1       |         | 3       | 4       |
| Jan R     |         | 2       | 5       | 6       |
| PHP Hulp  |         |         |         |         |
+ --------- + ------- + ------- + ------- + ------- +

Getest met Mysql 5.5 en 5.6
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

07/01/2016 21:14:05
Quote Anchor link
Maar wat gebeurt er als je ordent op -naam? Een string kun je niet negatief maken, dus ik heb het idee dat hij daarover zou struikelen. En dat is dan ook wat er bij TS aan de hand is.
 
G Jansma

G Jansma

08/01/2016 11:18:08
Quote Anchor link
Ik heb even een SQL Fiddle gemaakt met een conceptje.

http://sqlfiddle.com/#!9/f62c5/1

Als ik er -s1 DESC van maak dan geeft hij als fout: 'Reference 's1' not supported (reference to group function)'.

Als ik de Max weghaal en sorteer op -s1 DESC dan zet hij wel de NULLs onderaan, maar dan werkt het niet meer zoals ik zou willen. Kennelijk zit daar dus het probleem.
Gewijzigd op 08/01/2016 11:18:48 door G Jansma
 
Jan de Laet

Jan de Laet

08/01/2016 11:50:33
Quote Anchor link
Haal dan eens je order by in een extra SQL:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
SELECT * FROM
(
  SELECT voornaam, achternaam, tussenvoegsel, id, land, uitslag_positie,

  MAX(IF(uitslag_seizoen = "14-15", uitslag_positie, 1)) AS s1,
  MAX(IF(uitslag_seizoen = "13-14", uitslag_positie, NULL)) AS s2,
  MAX(IF(uitslag_seizoen = "12-13", uitslag_positie, NULL)) AS s3,
  MAX(IF(uitslag_seizoen = "11-12", uitslag_positie, NULL)) AS s4,
  MAX(IF(uitslag_seizoen = "10-11", uitslag_positie, NULL)) AS s5,
  MAX(IF(uitslag_seizoen = "09-10", uitslag_positie, NULL)) AS s6,
  MAX(IF(uitslag_seizoen = "08-09", uitslag_positie, NULL)) AS s7

  FROM speler AS s
  JOIN uitslagen AS u ON s.id = u.uitslag_naam
  JOIN kalender AS k ON u.uitslag_wedstrijd_id = k.kalender_id AND u.uitslag_categorie = k.categorie AND   u.uitslag_seizoen = k.seizoen

  GROUP BY id
)
ORDER BY -s1 DESC, -s2 DESC, -s3 DESC, -s4 DESC, -s5 DESC, -s6 DESC, -s7 DESC


Overigens is het niet netjes om GROUP BY op alleen id te doen, beter zou zijn voornaam, achternaam, tussenvoegsel, id, land, uitslag_positie
 
G Jansma

G Jansma

08/01/2016 12:48:33
Quote Anchor link
Kijk aan, dat werkt! Bedankt voor de hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.