%resultaten% probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »
Robin

Robin

16/12/2006 14:19:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een probleem met een zoekfunctie. Als ik namelijk zoek op het woord fiets dan verschijnen er netjes alle resultaten, maar als ik zoek op "fiets.nl" dan verschijnt er niets terwijl www.fiets.nl wel in de tabel staat waarin gezocht word.

nu wilde ik dit oplossen door een % teken voor en achter de zoekterm te zetten, maar op de een of andere manier werkt dit niet en geeft hij dan helemaal geen resultaten meer :

zoekterm = '%fiets%' : geeft in phpmyadmin 0 resultaten

en

zoekterm = 'fiets' : geeft in phpmyadmin 2400 resultaten


dit is toch vreemd ? maar mijn weten zou het bovenste voorbeeld juist meer resultaten moeten geven.

Hij geeft overigens geen error aan maar zegt gewoonweg dat er geen resultaten zijn.

de tabel waarin hij zoekt bestaat uit 3 velden, namelijk :

omschrijving (voorbeeld: een leuke fiets
link (voorbeeld : www.fiets.nl)
occurrence (aantal van de voorkomende woorden, dus hierin staan getallen).

Het lijkt erop dat hij alleen resultaten weergeeft die exact in de tabel voorkomen

iemand enig idee wat ik hier fout doe ?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:33:56
 
Bart Waarom verplicht

Bart Waarom verplicht

16/12/2006 14:36:00
Quote Anchor link
Weet je zeker dat je LIKE gebruikt in je query?
 
Robin

Robin

16/12/2006 14:48:00
Quote Anchor link
op zich een goed punt, dat stond er namelijk inderdaad niet in, echter vind hij dan nog steeds geen resultaten.

dit is de query :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
"SELECT *,
              COUNT(*) AS occurrences FROM websites p, word w, occurrence o
              WHERE p.page_id = o.page_id AND
              w.word_id = o.word_id AND
              w.word_word = '%"
.$zoekwoorden[0]."%' ";
?>


en als ik het volgende doe word de query ineens enorm langzaam. hij vind dan wel resultaten als ik zoek op het woord "fiets", maar niet als ik zoek op het woord "fiets.nl":

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
"SELECT *,
              COUNT(*) AS occurrences FROM websites p, word w, occurrence o
              WHERE p.page_id = o.page_id AND
              w.word_id = o.word_id AND
              w.word_word LIKE '%"
.$zoekwoorden[0]."%' ";
?>
 
Niek s

niek s

16/12/2006 14:56:00
Quote Anchor link
dit is het volgens mij:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
"SELECT *,
              COUNT(*) AS occurrences FROM websites p, word w, occurrence o
              WHERE p.page_id = o.page_id AND
              w.word_id = o.word_id AND
              w.word_word LIKE '%"
.$zoekwoorden[0]."%' ";
?>
 
Bart Waarom verplicht

Bart Waarom verplicht

16/12/2006 14:57:00
Quote Anchor link
Volgens mij moet je hierbij werken met JOIN's.
 
Bo az

Bo az

16/12/2006 15:10:00
Quote Anchor link
M-D schreef op 16.12.2006 14:57:
Volgens mij moet je hierbij werken met JOIN's.


Er wordt ook gewerkt met joins. Als het Key word JOIN niet voorkomt betekend dat niet dat er geen joins gebruikt worden. Een INNER JOIN kan namelijk ook gewoon via de WHERE, al is het meestal wel overzichtelijker om wel het JOIN keyword te gebruiken.
 
Robin

Robin

16/12/2006 15:23:00
Quote Anchor link
niek schreef op 16.12.2006 14:56:
dit is het volgens mij:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
"SELECT *,
              COUNT(*) AS occurrences FROM websites p, word w, occurrence o
              WHERE p.page_id = o.page_id AND
              w.word_id = o.word_id AND
              w.word_word LIKE '%"
.$zoekwoorden[0]."%' ";
?>


ja dat werkt dus niet ha ha....het vreemde is dat hij zonder dat % teken wel het resultaat www.fiets.nl als ik zoek op "fiets"

maar als ik dus zoek op fiets.nl vind hij zowel met als zonder het % teken helemaal niets ...vreemd toch ?

iemand nog suggesties ?
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

16/12/2006 15:26:00
Quote Anchor link
zoek eens op fulltext search.. er staan op deze site ook tutorials over..
 
Robin

Robin

16/12/2006 15:59:00
Quote Anchor link
bedankt, dat heb ik echter al geprobeert, maar dat geeft kwa resultaten niet de relevantie die ik wil...

maar wellicht kan ik het huidige script er wel mee uitbreiden...
 
Bjorn Vennema

Bjorn Vennema

16/12/2006 16:10:00
Quote Anchor link
Werkt het niet gewoon als je een hele hoop aanhalingstekens weghaalt???

Het volgende werkt bij mij in ieder geval gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
"SELECT *,
              COUNT(*) AS occurrences FROM websites p, word w, occurrence o
              WHERE p.page_id = o.page_id AND
              w.word_id = o.word_id AND
              w.word_word LIKE '%$zoekwoorden[0]%' "
;
?>
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

16/12/2006 17:06:00
Quote Anchor link
@Björn dit doe je fout. Een string moet je tussen ' of " zetten, een $variable moet je erbuiten laten. Dit doe je door deze
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo 'string '.$variable.'string' ?>

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "string".$variable."string"; ?>

te doen.

PHP slikt het overigens wel, maar dit hoort niet.
 
Bjorn Vennema

Bjorn Vennema

16/12/2006 19:57:00
Quote Anchor link
Ahh....heb ik het toch verkeerd aangeleerd gekregen ooit. Dankjewel, ik zal er op letten voortaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.