Resultaten sorteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

10/10/2006 19:14:00
Quote Anchor link
Hoi,

Een tijdje geleden had ik een topic geopent waarin ik vroeg of er een manier is om de relevantie te bepalen aan de relevantie die mysql terug geeft én de datum. (dit met een FULL TEXT SEARCH dus).

Dit is dus de betreffende zoek sql
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$s_sql
= "SELECT *, MATCH(`titel`) AGAINST ('>".$s."') AS `relevantie` FROM nieuws WHERE MATCH (titel,korttekst,tekst) AGAINST ('".$s."' IN BOOLEAN MODE) ORDER BY datum DESC, relevantie DESC";
?>


Nu heb ik nog eens goed en hard lopen/zitten denken. En kwam ik tot het volgende idee.
Ik wil laten sorteren op de relevantie.

En hoe wil ik die relevantie nu berekenen?
Deel 1: MySQL retourneerd een relevatie...

Deel 2 De datum is als timestamp, dus een 10 cijferig getal... Als ik dit getal deel door de huidige timestamp... dan komt er bij een nieuw artikel een hoger getal uit dan bij een ouder... Maar omdat ik de relevantie belangrijker vindt dan de datum doe ik het getal wat uikomt ( >= 1 ) * 0.75.

Vervolgens tel ik de relevantie welke is berekend bij Deel 1 + Deel 2 en hier moet deze dan op gaan sorteren.


Echter is dit een vrij ingewikkeld iets... en ik weet hoe je dingen kan selecteren uit de database, er inzetten, een beetje laten zoeken verwijderen en al dat... maar dit is toch nog iets te ingewikkeld, vandaar dat ik hier hulp zoek. Ik denk dat dit niet alleen voor mij, maar ook voor andere php'ers interessant kan zijn...

Alvast bedankt,
Arian
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 10:49:13
 
Frank -

Frank -

10/10/2006 19:23:00
Quote Anchor link
Waarom gebruik je een timestamp wanneer je met een DATETIME veel meer mogelijkheden hebt? Zie bv. hoofdstuk 12.5 van de MySQL-handleiding. En mocht je toch echt met een timestamp willen werken, MySQL kan van een DATETIME zo weer een timestamp maken.

Maar dan nu even terug naar de vraag: Wat vind je zo ingewikkeld aan de berekening? Je hebt alles al op een rijtje staan, nu nog even in de SQL zetten en klaar ben je.

Tip: Schrijf de SQL uit over meerdere regels om het overzicht te houden. En natuurlijk af en toe inspringen.
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

10/10/2006 19:34:00
Quote Anchor link
Maar zou je mij een beetje op weg willen helpen want ik snap nog niet zoveel van die mysql functies omdat ik hun site nog niet helemaal door heb :S
 
Frank -

Frank -

10/10/2006 19:41:00
Quote Anchor link
Wat snap je dan niet aan de documentatie van MySQL? Met de volgende query kun je bv. berekenen hoe oud een artikel is (in dagen):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
  DATEDIFF(CURDATE(), datum) AS verschil
FROM
  tabelnaam

De kolomnaam 'datum' bevat de datum, duhhh. Uiteraard kun je deze berekening ook onderdeel laten zijn van een grotere berekening.

En nu mag je zelf weer even aan de slag.
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

10/10/2006 20:35:00
Quote Anchor link
Aah, ik snap het nu wel al een beetje...
Maar
DATEDIFF(CURDATE(), datum) AS verschil,
geeft een hoger getal dus als het ouder wordt, en
MATCH(titel) AGAINST('zoekwoord') AS titel_relevantie,
geeft een lager getal als het minder relevant wordt.

Hoe kan ik dan berekenen dat een ouder bericht een lager getal krijgt dan een nieuwer ?
 
Frank -

Frank -

10/10/2006 20:36:00
Quote Anchor link
Door de input van de functie DATEDIFF() om te draaien...

DATEDIFF(datum, CURDATE()) AS verschil

Edit: Of even in de handleiding kijken:
http://dev.mysql.com/doc/refman/4.1/en/date-and-time-functions.html
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

10/10/2006 20:50:00
Quote Anchor link
:O oke (Y) tnx.

Ik snap hem.
Maar nu wil ik verder rekenen. Ik heb ondertussen een getal gemaakt bij de datum, titel, de kortte tekst (korttekst), en het lange artikel (tekst).

dus dan denk ik, dat doe ik zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$s_sql
= "
SELECT
    DATEDIFF(datum, CURDATE()) AS verschil,
    MATCH(titel) AGAINST('"
.$s."' * 2) AS titel_relevantie,
    MATCH(tekst) AGAINST('"
.$s."' * 0.5) AS tekst_relevantie,
    MATCH(korttekst) AGAINST('"
.$s."' * 1.25) AS kort_relevantie,
         ((verschil / 0.5) * titel_relevantie * tekst_relevantie * kort_relevantie) AS relevantie
FROM nieuws
    ORDER BY relevantie DESC"
;
?>


Maar helaas, werkt niet... hij zegt hier met mysql_error(): Onbekende kolom 'verschil' in field list.

dus dan probeer ik het zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$s_sql
= "
SELECT
    DATEDIFF(datum, CURDATE()) AS verschil,
    MATCH(titel) AGAINST('"
.$s."' * 2) AS titel_relevantie,
    MATCH(tekst) AGAINST('"
.$s."' * 0.5) AS tekst_relevantie,
    MATCH(korttekst) AGAINST('"
.$s."' * 1.25) AS kort_relevantie
FROM nieuws
    ORDER BY ((verschil / 0.5) * titel_relevantie * tekst_relevantie * kort_relevantie) DESC"
;
?>


Maar helaas werkt ook niet... Hier zegt hij met mysql_error(): Onbekende kolom 'verschil' in order clause

Hoe komt dit nou ?? :S
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

10/10/2006 20:52:00
Quote Anchor link
Volgens mij kun je een alias niet in de ORDER BY gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Frank -

Frank -

10/10/2006 20:55:00
Quote Anchor link
Klaasjan Boven schreef op 10.10.2006 20:52:
Volgens mij kun je een alias niet in de ORDER BY gebruiken.
Dat is volgens mij ook het geval. De berekening kun je echter wel in de ORDER BY opnemen, dat is geen enkel probleem.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

10/10/2006 20:57:00
Quote Anchor link
Oftewel probeer eens.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$s_sql
= "
SELECT
    DATEDIFF(datum, CURDATE()) AS verschil,
    MATCH(titel) AGAINST('"
.$s."' * 2) AS titel_relevantie,
    MATCH(tekst) AGAINST('"
.$s."' * 0.5) AS tekst_relevantie,
    MATCH(korttekst) AGAINST('"
.$s."' * 1.25) AS kort_relevantie
FROM nieuws
    ORDER BY ((DATEDIFF(datum, CURDATE()) / 0.5) * titel_relevantie * tekst_relevantie * kort_relevantie) DESC"
;
?>
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

10/10/2006 20:59:00
Quote Anchor link
@ klaas jan... je bedoelt dus dat je bv niet op 'verschil' kan sorteren?
volgens mij wel. Want hij deed het wel... ;-) als ik de tweede situatie neem en dan ORDER BY verschil doe
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arian Stolwijk
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

10/10/2006 21:07:00
Quote Anchor link
Wat is op internet
lees is, is dat het niet mogelijk is.

Maar jij zegt dat de 2e situatie werkt? Wat bedoel je met de 2e situatie?

En als ik Frank zijn Post lees dan geloof ik dat hij het met mij eens is.
(kan het mis hebben)

Het is Klaasjan btw
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

10/10/2006 21:23:00
Quote Anchor link
Ja sorrie niet helemaal goed gelezen... :S

Maar als ik dit gebruik, wat jij voorstelde, werkt het ook nog niet...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$s_sql
= "
SELECT
    DATEDIFF(datum, CURDATE()) AS verschil,
    MATCH(titel) AGAINST('"
.$s."' * 2) AS titel_relevantie,
    MATCH(tekst) AGAINST('"
.$s."' * 0.5) AS tekst_relevantie,
    MATCH(korttekst) AGAINST('"
.$s."' * 1.25) AS kort_relevantie
FROM nieuws
    ORDER BY ((DATEDIFF(datum, CURDATE()) / 0.5) * titel_relevantie * tekst_relevantie * kort_relevantie) DESC"
;
?>


Ik krijg namelijk deze error: 'Onbekende kolom 'titel_relevantie' in order clause'

Deze error kreeg ik net ook, alleen kon hij kolom verschil (van de datum) niet vinden.
dus ik dacht.. als ik die error van het verschil weg kan werken dmv die 'DATEDIFF(datum, CURDATE())' na ORDER BY te zetten. Kan dat ook wel als ik de rest daar weer achter zet en ik zet een * tussen de regels zodat hij het vermenigvuldigt.

Dus dit maakte ik erven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$s_sql
= "
SELECT
    DATEDIFF(datum, CURDATE()) AS verschil,
    MATCH(titel) AGAINST('"
.$s."' * 2) AS titel_relevantie,
    MATCH(tekst) AGAINST('"
.$s."' * 0.5) AS tekst_relevantie,
    MATCH(korttekst) AGAINST('"
.$s."' * 1.25) AS kort_relevantie
FROM nieuws
    ORDER BY ((DATEDIFF(datum, CURDATE()) / 0.5) *
        MATCH(titel) AGAINST('"
.$s."' * 2) *
        MATCH(tekst) AGAINST('"
.$s."' * 0.5) *
        MATCH(korttekst) AGAINST('"
.$s."' * 1.25) DESC";
?>


Maar helaas nu krijg ik wéér een error. Namelijk deze: 'Er is iets fout in de gebruikte syntax bij 'DESC' in regel 10'
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arian Stolwijk
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

10/10/2006 21:53:00
Quote Anchor link
Tel het aantal haakjes eens. Mist volgens mij een haakje voor DESC
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

10/10/2006 21:56:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$s_sql
= "
SELECT
    (DATEDIFF(datum, CURDATE()) +
    MATCH(titel) AGAINST('"
.$s."') * 2 +
    MATCH(tekst) AGAINST('"
.$s."') * 0.5 +
    MATCH(korttekst) AGAINST('"
.$s."')) * 1 AS relevantie,
    titel,
    DATEDIFF(datum, CURDATE()) * 0.1 AS datum_relevantie,
    MATCH(titel) AGAINST('"
.$s."') AS titel_relevantie,
    MATCH(tekst) AGAINST('"
.$s."') AS tekst_relevantie,
    MATCH(korttekst) AGAINST('"
.$s."') AS kort_relevantie
FROM nieuws
    ORDER BY relevantie ASC"
;
?>


Dit werkt wel goed... alleen de datum telt nog veelste zwaar mee, die mag wel / 10. Het lukt me alleen nog niet om enkel de datum /10 te doen... :$
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

10/10/2006 21:57:00
Quote Anchor link
Mooi dat het nu werkt. Je kunt dus niet sorteren op een alias.
Morgen weer een dag. Truste all
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Frank -

Frank -

10/10/2006 22:00:00
Quote Anchor link
Waarom zou je niet alleen de datum door 10 kunnen delen? Gebruik haakjes ( en ) om dat deel aan te geven dat je wilt gaan delen:
(DATEDIFF(datum, CURDATE()) / 10 )

en klaar ben je weer
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/10/2006 22:01:00
Quote Anchor link
Klaasjan Boven schreef op 10.10.2006 21:57:
Mooi dat het nu werkt. Je kunt dus niet sorteren op een alias.
Morgen weer een dag. Truste all


Je kunt sorteren op een alias hoor! Dit werkt prima:
SELECT tekst1 AS mijn_tekst
FROM voorbeelden
ORDER BY mijn_tekst ASC
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

10/10/2006 22:05:00
Quote Anchor link
Ik moet je gelijk geven Jan net getest SELECT id AS mijn_id FROM blaat ORDER BY mijn_id werkt inderdaad
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

10/10/2006 22:08:00
Quote Anchor link
Hmmm..
Nu doet hij het wel behoorlijk..

met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$s_sql
= "
SELECT
    (DATEDIFF(datum, CURDATE()) * 0.1 +
    MATCH(titel) AGAINST('"
.$s."') * 2 +
    MATCH(tekst) AGAINST('"
.$s."') * 0.5 +
    MATCH(korttekst) AGAINST('"
.$s."')) * 1 AS relevantie,
    titel,
    DATEDIFF(datum, CURDATE()) * 0.1 AS datum_relevantie,
    MATCH(titel) AGAINST('"
.$s."') * 2 AS titel_relevantie,
    MATCH(tekst) AGAINST('"
.$s."') * 0.5 AS tekst_relevantie,
    MATCH(korttekst) AGAINST('"
.$s."') AS kort_relevantie
FROM nieuws
    ORDER BY relevantie DESC"
;
?>


Nog een vraagje dan? Hoe krijg ik de resultaten waar dus tekst_relevantie == 0 uitkomt weg... Want die zijn dus totaal niet relevant dus wil ik ook niet in mijn lijstje krijgen

In php zou ik het wel kunnen, maar dit is natuurlijk niet de netste/snelste oplossing neem ik aan.

Edit: Laat maar, ik wilde er dus WHERE tekst_relevantie > 0 tussen zetten, maar toen deed hij het dus niet wat Klaasjan waarschijnlijk bedoelde. Dus heb ik daar WHERE MATCH(tekst) AGAINST('".$s."') * 0.5 > 0 van gemaakt, en nu werkt hij :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arian Stolwijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.