resultaten sql result over meerdere pagina's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Shyaak Nana

Shyaak Nana

07/06/2010 22:35:23
Quote Anchor link
Beste php-ers

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met het volgende. Ik heb op een site een zoekformulier aangemaakt vanwaaruit ik gegevens uit mijn sql database kan aanroepen en op de schrm laten verschijnen. Dit werkt op zich goed, maar alle resulten verschijnen op een pagina

Ik loop echter tegen twee dingen aan.
- ik wil het aantal rijen verdelen over meerdere pagina's.
- ik wil de resultaten per rij linken aan websites hoe doe ik dat?

Onderstaande script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php

$server
= 'localhost';
$user = '';
$pass = '';
$dbname = '';

$type = $_POST['type'];
$regio = $_POST['regio'];
$plaats = $_POST['plaats'];

$query = "SELECT * FROM tabelnaam WHERE type='$type' OR regio='$regio' OR plaats='$plaats' ORDER BY 'naam'";

if($db = mysql_connect($server, $user, $pass))
{

    $message = "";
    
    if(mysql_select_db($dbname, $db))
    {

        $message .= "";
        
        if($result = mysql_query($query, $db))
        {

            $message .= "";
        }

        else
        {
            $message .= "tabel kan niet geselecteerd worden.<\br>\n";
        }
    }

    else
    {
        $message .= " Database $dbname niet gevonden.<\br>\n";
    }
}

else
{
    $message = "Verbinden met database is mislukt.<\br>\n";
}


echo "<table width='715' border='0' cellspacing='0' cellpadding='2' bgcolor='#ffffff' >\n";
echo "<tr>\n";
echo "<td width='90'></td>\n";
echo "<td width='90'></td>\n";
echo "<td width='90'></td>\n";
echo "<td width='60'></td>\n";
echo "<td width='90'></td>\n";
echo "<td width='110'></td>\n";//echo "<td widht='140'>Adres</td>\n"; dit zou adres weergeven in de kolom
echo "<td width='90'></td>\n";
echo "</tr>\n";

// alle cellen tussen <tr> (tabelrij) plaatsen zodat ze op een rij zijn

while(list($id, $type, $naam, $website, $regio, $postcode, $plaats, $adres, $telefoonnummer) = mysql_fetch_row($result))
{
   echo "<table width='715' border='0' cellspacing='0' cellpadding='2' bgcolor='#Ffffff' style='table-layout:fixed' \n";
    echo "<tr>\n";
    echo "<td width='169'><FONT size='-2' color='#FE4D1B'/>$naam</FONT></td>\n";
    echo "<td width='150'><FONT size='-2' color='#666666'/>$adres</FONT></td>\n";
    echo "<td width='55'><FONT size='-2' color='#666666'/>$postcode</FONT></td>\n";
    echo "<td width='74'><FONT size='-2' color='#666666'/>$plaats</FONT></td>\n";
    echo "<td width='90'><FONT size='-2' color='#666666'/>$telefoonnummer</FONT></td>\n";
    echo "<td width='178'><FONT size='-2' color='#666666'/>$website</FONT></td>\n";
    
    if($mark < 5.5) echo "<font color='#FF0000'><b>";
    echo $mark;
    if($mark < 5.5) echo "</b></font>";
    echo "</td>\n";
    echo "</tr>\n";
}

echo "</table>\n";


mysql_close($db);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:28:06
 

07/06/2010 22:43:45
Quote Anchor link
pagenonation staan hier op phphul ook wel een aantal scriptjes van.
 
Shyaak Nana

Shyaak Nana

07/06/2010 22:46:03
Quote Anchor link
Beste Karl,

Ik ben een beginner die met zelfstudie en script kopiere/bewerken zover gekomen is. maar helaas snap ik nog niet alles.

Kan je mij concreter verwijzen naar desbetreffende scripts?
 

07/06/2010 23:24:53
Quote Anchor link
Sorry, was ook een typo. Het is ook pagination. Zie bijvoorbeeld deze tutorial van sitepoint.
 
Shyaak Nana

Shyaak Nana

07/06/2010 23:53:15
Quote Anchor link
lukt me niet om het te integreren. Dus als iemand is die in script van mij enige wijzigingen kan aanbrengen, dan graag hulpppp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.