Resultaten verwerken gescheiden met komma

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

01/12/2011 23:29:23
Quote Anchor link
Beste PHPhulp,

Zit met een vraagje waar ik zelf zo 1-2-3 het antwoord niet op kan vinden.

Als variabele heb ik bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$string = '1,2,3,';

maar dit is ook een optie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$string = '1,2,3,4,5,';

Kortom, het aantal varieert.
Nou zou ik graag willen dat ik voor elke waarde een query kan uitvoeren totdat hij alle variabelen langs is gegaan. In het eerste voorbeeld dus na 3 query's, en in het 2de voorbeeld na 5 query's.

Ik verwacht dat ik ze uit elkaar moet gaan halen en vervolgens zoiets als een foreach moet gebruiken, maar kom er zelf even niet uit :{

Iemand die mij een duwtje in de rug kan geven?

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/12/2011 23:31:21 door Thomas van Broekhoven
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:15:02
 
Erik Rijk

Erik Rijk

01/12/2011 23:55:16
Quote Anchor link
Hey,

Je zal het volgende moeten doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$aExploder
= explode( ",", $string );
foreach( $aExploder as $sValue )
{

    echo $sValue . "<hr />";
    // query uitvoeren per waarde $sValue.
}
?>


Hopelijk kan je hier wat mee.
 
B a s
Beheerder

B a s

02/12/2011 00:02:59
Quote Anchor link
Wat is je query?

Kun je niet iets doen WHERE id = 5 OR id = 6 OR id = 7 etc.?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/12/2011 00:14:04
Quote Anchor link
WHERE id IN(1,2,3,4,5,6) nog mooier...
 
Erwin H

Erwin H

02/12/2011 12:35:49
Quote Anchor link
Moet je alleen wel zorgen dat het laatste karakter geen komma is (zoals de twee strings in de openings post), anders gaat je database over zijn nek.
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

02/12/2011 12:45:27
Quote Anchor link
Bedankt voor alle reactie's!
De Query die ik ga gebruiken kan ik het best toepassen met de manier van Erik, en het werkt, bedankt!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/12/2011 13:04:38
Quote Anchor link
Erwin H op 02/12/2011 12:35:49:
Moet je alleen wel zorgen dat het laatste karakter geen komma is (zoals de twee strings in de openings post), anders gaat je database over zijn nek.

Moet je geen foreach/for/while gebruiken maar implode(), als je het uit een array haalt.
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

02/12/2011 13:27:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$string = substr($string,0,-1);

Weg komma.
Gewijzigd op 02/12/2011 13:27:53 door Thomas van Broekhoven
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.