return fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »
Bram unknown

bram unknown

15/02/2011 22:25:44
Quote Anchor link
Hey,

Ik probeer simpelweg een wachtwoord uit een database te halen. Daarvoor heb ik deze function:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
function CheckPassword($user){
        $host="localhost"; // Host name
        $username="root"; // Mysql username
        $password=""; // Mysql password
        $db_name="wizzardz"; // Database name
        $tbl_name="account"; // Table name
        
        // Connect to server and select databse.

        mysql_connect("$host", "$username", "$password");
        mysql_select_db("$db_name");
        
        
        // To protect MySQL injection (more detail about MySQL injection)
        $myusername = mysql_real_escape_string($user);
            
        $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE Nickname='$myusername'";
            $result=mysql_query($sql)
        
        foreach($result as $row) {
            return $row['Password'];
        }    
}

?>


Met probleem zit hem in foreach($result as $row). Ik heb een vermoeden dat dit alleen bij een pdo werkt want hier heb ik het uit gehaald. Iemand een idee? Ik krijg deze error:

Quote:
Parse error: syntax error, unexpected T_FOREACH in /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/WizzardzCheckuser.php on line 122


Alvast bedankt! ^^
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 04:08:06
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

15/02/2011 22:28:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php            $result=mysql_query($sql) ?>


Typisch geval van regels niet afsluiten xD

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php            $result=mysql_query($sql); ?>


Toevoeging op 15/02/2011 22:29:43:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
function CheckPassword($user){
        $host="localhost"; // Host name
        $username="root"; // Mysql username
        $password=""; // Mysql password
        $db_name="wizzardz"; // Database name
        $tbl_name="account"; // Table name
        
        // Connect to server and select databse.

        mysql_connect("$host", "$username", "$password");
        mysql_select_db("$db_name");
        
        
        // To protect MySQL injection (more detail about MySQL injection)
        $myusername = mysql_real_escape_string($user);
            
        $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE Nickname='$myusername'";
            $result=mysql_query($sql);
        
        foreach($result as $row) {
            return $row['Password'];
        }    
}

?>


Dit zal je hele solutie worden
 
Wouter J

Wouter J

15/02/2011 22:30:45
Quote Anchor link
En daarnaast werkt foreach hier inderdaad ook niet. Je zal moeten gaan werken met bijv. mysql_fetch_assoc.
Daarnaast is een return in een while/for/foreach loop niet goed. Je moet in deze loop de waarde in een array zetten en die waarde returnen.
 
Bram unknown

bram unknown

15/02/2011 22:39:28
Quote Anchor link
Op die manier krijg ik terug als value: 1.
Ik denk dat hij hiermee bedoelt dat er 1 row wordt gevonden
Gewijzigd op 15/02/2011 22:41:03 door bram unknown
 

15/02/2011 22:40:20
Quote Anchor link
- Binnen de functie hoor je lijkt mij geen verbinding te maken met de database, je zult waarschijnlijk buiten de functie daar ook al verbinding mee hebben.
- Foutafhandeling ontbreekt.
- Variabelen binnen quotes, haal ze erbuiten (dingen als mysql_connect("$host", etc. is ontzettend grote onzin).
- Selecteer gewoon wat je wilt hebben, gebruik geen *.

Mij lijkt dat je maar één resultaat krijgt, dus hoe je op die foreach bent gekomen mag joost weten. Gebruik zoals Wouter aangaf wel iets als mysql_fetch_assoc.
Verder vraag ik mij ook wel af wat nou de bedoeling is van deze functie.
Let ook op, de aanpassingen van --- Roboroads --- zijn ook onzinnig / slecht.
Gewijzigd op 15/02/2011 22:41:48 door
 
Bram unknown

bram unknown

15/02/2011 22:48:41
Quote Anchor link
Quote:
- Binnen de functie hoor je lijkt mij geen verbinding te maken met de database, je zult waarschijnlijk buiten de functie daar ook al verbinding mee hebben.

Misschien kan ik verbinding wel buiten een functie maken. Probeer ik later wel even.

Quote:
- Foutafhandeling ontbreekt.

Zet ik er later wel in. Tot en met de for loop doet hij het gewoon.

Quote:
- Variabelen binnen quotes, haal ze erbuiten (dingen als mysql_connect("$host", etc. is ontzettend grote onzin).

Werkt alsnog, maar ik zal ze even weg halen.

Quote:
- Selecteer gewoon wat je wilt hebben, gebruik geen *

Fout van me omdat ik iets proberen was. Dit wordt dus verandert met 'Password'.

Quote:
Mij lijkt dat je maar één resultaat krijgt, dus hoe je op die foreach bent gekomen mag joost weten.

Ik wil de value van password weten die bij nickname hoort. Als je dit met mysql_query doet, krijg je die info in een var. Die moet je naderhand nog onderschijden per account wat je binnen krijgt. Ook al is dat nu maar 1.

Quote:
Verder vraag ik mij ook wel af wat nou de bedoeling is van deze functie.

Wachtwoord krijgen die bij een account hoort. Dit is later voor recover password.

Toevoeging op 15/02/2011 22:50:09:

Quote:
Op die manier krijg ik terug als value: 1.
Ik denk dat hij hiermee bedoelt dat er 1 row wordt gevonden


Lees nu pas dat hij een true or false mee geeft. Ik heb de value nodig.
 

15/02/2011 22:56:08
Quote Anchor link
Bram unknown op 15/02/2011 22:48:41:
Quote:
- Binnen de functie hoor je lijkt mij geen verbinding te maken met de database, je zult waarschijnlijk buiten de functie daar ook al verbinding mee hebben.

Misschien kan ik verbinding wel buiten een functie maken. Probeer ik later wel even.

Ik denk dat je nog meer sql dingen buiten je functie hebt lopen, dus daar hoort het (en is sowieso netter).

Bram unknown op 15/02/2011 22:48:41:
Quote:
- Foutafhandeling ontbreekt.

Zet ik er later wel in. Tot en met de for loop doet hij het gewoon.

Dat denk je, één van de grootste fouten die er gemaakt kunnen worden is dat foutafhandeling later wordt toegevoegd. Doe het gewoon in één keer goed. Kijk ook goed op php.net wat je allemaal terug krijgt.

Bram unknown op 15/02/2011 22:48:41:
Quote:
- Variabelen binnen quotes, haal ze erbuiten (dingen als mysql_connect("$host", etc. is ontzettend grote onzin).

Werkt alsnog, maar ik zal ze even weg halen.

Het werkt wel, maar het is onzinnig. Een variabele als string meegeven, terwijl er een variabele nodig is. Beetje raar hé. Nu is het alsof je 2+4-2 doet.

Bram unknown op 15/02/2011 22:48:41:
Quote:
- Selecteer gewoon wat je wilt hebben, gebruik geen *

Fout van me omdat ik iets proberen was. Dit wordt dus verandert met 'Password'.

Oké.

Bram unknown op 15/02/2011 22:48:41:
Quote:
Mij lijkt dat je maar één resultaat krijgt, dus hoe je op die foreach bent gekomen mag joost weten.

Ik wil de value van password weten die bij nickname hoort. Als je dit met mysql_query doet, krijg je die info in een var. Die moet je naderhand nog onderschijden per account wat je binnen krijgt. Ook al is dat nu maar 1.
Toevoeging op 15/02/2011 22:50:09:

Quote:
Op die manier krijg ik terug als value: 1.
Ik denk dat hij hiermee bedoelt dat er 1 row wordt gevonden


Lees nu pas dat hij een true or false mee geeft. Ik heb de value nodig.

Inderdaad krijg je true of false terug. Die data kan je gebruiken voor foutafhandeling.

Bram unknown op 15/02/2011 22:48:41:
Quote:
Verder vraag ik mij ook wel af wat nou de bedoeling is van deze functie.

Wachtwoord krijgen die bij een account hoort. Dit is later voor recover password.

Dit vind ik een hele enge gedachte. Een password sla je als hash met salt op, zodat een password niet kan worden gestolen. Als iemand zijn password kwijt is zal er een nieuwe worden gegenereerd.
 
Bram unknown

bram unknown

15/02/2011 23:01:46
Quote Anchor link
Nja, een nieuw password genereren ligt een beetje boven mijn niveau en is voor mij te veel werk om nog tijdig af te krijgen. Ik moet deze site namelijk vrijdag inleveren als po.

Maar er moet toch wel een simpele manier zijn om gewoon data uit de tabel te halen? Ik wil bijvoorbeeld eigenlijk ook dat ze hun eigen "recovery question" kiezen die later wordt opgeroepen bij het terugkrijgen van hun account. Deze moet dan toch ook uit de database gehaald worden terwijl je alleen de account naam van een gebruiker weet.
 

15/02/2011 23:06:04
Quote Anchor link
Bram unknown op 15/02/2011 23:01:46:
Nja, een nieuw password genereren ligt een beetje boven mijn niveau en is voor mij te veel werk om nog tijdig af te krijgen. Ik moet deze site namelijk vrijdag inleveren als po.

Een nieuw password genereren is niet zo heel erg ingewikkeld. Of het veel tijd kost maakt niet uit, dit is iets waar je al eerder rekening mee had moeten houden.

Bram unknown op 15/02/2011 23:01:46:
Maar er moet toch wel een simpele manier zijn om gewoon data uit de tabel te halen? Ik wil bijvoorbeeld eigenlijk ook dat ze hun eigen "recovery question" kiezen die later wordt opgeroepen bij het terugkrijgen van hun account. Deze moet dan toch ook uit de database gehaald worden terwijl je alleen de account naam van een gebruiker weet.

Wat bedoel je met simpelere manier van data ophalen? Ja, als je data uit een database wilt halen heb je een aantal regels code nodig. Ongeacht wat voor data het is.
Een recovery question is inderdaad net om te gebruiken. Mij ging het erom dat jij hier dus blijkbaar gewoon het password als plain text (normale tekst) opslaat, dat is niet de bedoeling.
 
Bram unknown

bram unknown

15/02/2011 23:07:59
Quote Anchor link
Mij ging het erom dat jij hier dus blijkbaar gewoon het password als plain text (normale tekst) opslaat, dat is niet de bedoeling.

Klopt. En ik ben eigenlijk ook nog van plan om passwords automatisch te coderen en decoderen.

Maar zou je voor nu please even kunnen vertellen welke code ik nodig heb om die gegevens te lezen? Ik heb op php.net en google gezocht maar kan niet echt iets vinden.

Toevoeging op 15/02/2011 23:08:31:

Btw later als mijn site officieel online staat ga ik nog wel een nieuw password genereren. Maar voor nu laat ik dat even zitten.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/02/2011 23:53:39
Quote Anchor link
Bram unknown op 15/02/2011 23:07:59:
Maar zou je voor nu please even kunnen vertellen welke code ik nodig heb om die gegevens te lezen?


Misschien de antwoorden beter lezen?

Wouter J op 15/02/2011 22:30:45:
Je zal moeten gaan werken met bijv. mysql_fetch_assoc.
 
Bram unknown

bram unknown

16/02/2011 01:07:14
Quote Anchor link
Wil niet onbeleefd klinken maar heb al verteld dat je hierbij een boolean terug krijgt. Niet de value die ik zoek. toch?
 
- SanThe -

- SanThe -

16/02/2011 02:44:08
Quote Anchor link
Lees de info nou eens op php.net of een goede tutorial op www.phptuts.nl

$row = mysql_fetch_assoc($result);
echo $row['....'];
 
Wouter J

Wouter J

16/02/2011 07:59:41
Quote Anchor link
@bram, als je kijkt op de link die ik je gaf (van php.net). Kun je zien welke waarde er wordt gereturned: false of de value.
 

16/02/2011 09:11:51
Quote Anchor link
Bram unknown op 16/02/2011 01:07:14:
Wil niet onbeleefd klinken maar heb al verteld dat je hierbij een boolean terug krijgt. Niet de value die ik zoek. toch?


Misschien moet je eens je ogen open doen en lezen wat er allemaal staat?
mysql_query geeft inderdaad een boolean terug (dus true of false). Die waarde gebruik je voor foutafhandeling.
mysql_fetch_assoc geeft de waarde of false terug.
Staat allemaal op php.net met uitgebreide voorbeelden.
 
Bram unknown

bram unknown

16/02/2011 09:13:48
Quote Anchor link
Jullie hebben gelijk ik kijk niet verder dan m'n neus lang is.
Hij deed het net voordat ik dat laatste bericht van karl karl las.

Echt heel erg bedankt allemaal! ^^
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.