[REVIEW] docguy.wouterj.nl

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »
Wouter J

Wouter J

03/12/2013 15:39:25
Quote Anchor link
Oké, nu de kans groot is dat ik Symfony documentor of 2013 wordt wordt het tijd voor een engelstalige blog...

Ik heb even een ontwerpje gemaakt voor die blog en graag ontvang ik commentaar erop: http://wouterj.nl/docguy.wouterj.nl/ (leuke recursieve URL hè :p)

Merk op dat het menu een beetje krom gepositioneerd staat, daar moet ik nog even aan werken.

En ook responsive design is nog geen aandachtspuntje geweest, het gaat puur en alleen om het design zelf.

Mocht je geïnterreseerd zijn, het is een beetje geïnspireerd op http://bradfrostweb.com/ , de oude creativebloq.com, http://html5-doctor.com/ en http://aerotwist.com/ (hoewel het grootste deel al af was voordat het nieuwe design online kwam)
Gewijzigd op 03/12/2013 15:42:28 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:27:33
 
Albert de Wit

Albert de Wit

03/12/2013 15:49:10
Quote Anchor link
Die puntjes zijn super irritant :(.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/12/2013 15:59:39
Quote Anchor link
"I'm that doc guy" Hmmm... misschien komt dit iets te arrogant over. Ik zou daar misschien iets subtielers van maken. "Wouter J, loves to doc" of "Wouter J, symfony documentor". Nou ja, dat weet jij zelf beter dan ik. Maar ik denk dat het misschien (onbedoeld) teveel uit de hoogte overkomt als je van jezelf zegt "I'm that guy..."

Misschien een fotootje van jezelf toevoegen? Wordt het wat persoonlijker van denk ik. Het gaat over jou, dus dan lijkt me dat eigenlijk wel vrij logisch.
Gewijzigd op 03/12/2013 16:00:10 door Ozzie PHP
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/12/2013 16:07:47
Quote Anchor link
Het logo met monogram is geen link naar de homepage.

En daarnaast een meer algemene opmerking: we weten hoe alle bekende developers heten, maar jij bent nog steeds meneer J. Verder ontbreken mogelijkheden om te reageren en een mogelijkheid om contact te leggen.
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

03/12/2013 16:16:06
Quote Anchor link
Inderdaad,de puntjes, het stoort het lezen.
Gewijzigd op 03/12/2013 16:16:30 door nick kuijpers
 
Andre Sep

Andre Sep

03/12/2013 16:28:48
Quote Anchor link
Oké... In de eerste oogopslag ziet het er goed uit en dat is belangrijk. Ga je echter wat verder kijken dan klopt het dat die puntjes inderdaad vervelend zijn, zeker als je dit ook als achtergrond van berichten hebt.

Verder (maar dat geef je zelf ook aan) is er inderdaad geen sprake van een responsive design. Twee puntjes die daar wel aan gerelateerd zijn:

1. De titel en ondertitel zijn eigenlijk te groot. Ze komen bij mij (Chrome, res: 1260 x 1020) over 2 regels te staan, terwijl het nog steeds op 2 regels zou moeten passen.

2. Bij het artikel/bericht is het kadertje met informatie vreemd geplaatst. Het valt niet direct op en het schuift achter tde titel als ik het venster verklein.

3. Het groene hoekje onderin staat niet onderin... Daarmee bedoel ik als de pagina kleiner is dan het venster, dit groene hoekje ergens vanaf de zijkant ineens inspringt en niet echt onderin zit.


Verder mis ik meer kleurgebruik op de website. Als ik het bericht open en naar beneden scroll (voorbij de markering) is het behoorlijk saai (of gewoon kleurloos).

Het bleek achteraf niet om een markering te gaan, maar om een <strong> element. Tja... Ik denk dat het misschien wat persoonlijk is, maar ik had het niet zo gedaan.

En ik ben het verder met de mensen boven mij ook eens:
- 'that guy' komt inderdaad wat arrogant over
- zorgen dat de hele 'kop' (afbeelding en tekst) naar de hoofdpagina verwijzen

Ten slotte viel mij de afwerking van het logo op, daar staat nog een soort raster achter (misschien van je nederlandse site?). Maar goed, nu moet ik toegeven dat ik wel echt een mierenneuker ben op dat gebied!

Het geheel ziet er rustig een eenvoudig uit. Hoop hier nog het eindresultaat van mee te maken!
Gewijzigd op 03/12/2013 16:31:24 door Andre Sep
 
Wouter J

Wouter J

03/12/2013 16:54:09
Quote Anchor link
That docguy, tja. Ik zal er nog eens over nadenken wat ik er dan van moet gaan maken. Over het algemeen sta ik in de symfony wereld (waar deze blog op gericht is) wel bekent als that docguy :)

Persoonlijke informatie, tja ook niet helemaal zeker van. Ik heb er wel over nagedacht en het hoort eigenlijk wel... Maar om een beetje het vage persoontje te blijven vind ik ook wel goed. Werelden moet je niet te veel met elkaar in contact laten komen... ;-)

Die puntjes: goed punt! :) Ik ga ze eens wat minder contrast geven en wat verder uit elkaar, hopelijk is de irritatie dan wel weg, want het effect van die puntjes wel ik wel houden. Het moet een beetje een schetsblokje blijven.

Contact leggen is inderdaad een commentaar wat ik vaker hoor. Enige probleem is dat deze site gehost gaat worden op github pages en dat ie gemaakt wordt met Ruby en Jekyll, daardoor is een contactformulier al uitgesloten. Een pagina met mogelijkheden om contact met me op te nemen is echter wel een goed idee.

Responsive design: Bedankt voor je opmerkingen, ik kan ze niet allemaal reproduceren, maar ik zou ze meenemen in het responsive design project. In principe was ik van plan om de informatie van het bericht onder de titel te laten zetten en alles 1 kolom grid te laten zijn. Dan moet het grootste deel van de problemen al wel verholpen zijn.

Kleurloos: Je kan het mijn stijl noemen. :) Bij het lezen van een blogbericht zou er al meer kleur in moeten komen (plaatjes, strong text, quotes, aside's, etc.), maar de homepagina is inderdaad vrij kaal.

>> Ten slotte viel mij de afwerking van het logo op, daar staat nog een soort raster achter (misschien van je nederlandse site?). Maar goed, nu moet ik toegeven dat ik wel echt een mierenneuker ben op dat gebied!

Hehe, dat je dat hebt kunnen zien :) Het zijn de guides voor zowel de tekst (x-height en ascender/descender heights) en de cirkel (width en height). Beetje overgebleven troep van het design process die een beetje in het niks is uitgelopen, ga ik weghalen!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/12/2013 17:04:10
Quote Anchor link
>> That docguy, tja. Ik zal er nog eens over nadenken wat ik er dan van moet gaan maken. Over het algemeen sta ik in de symfony wereld (waar deze blog op gericht is) wel bekent als that docguy :)

Wouter J, Documenting IT

Wouter J, Documenting 24/7

Wouter J, sleeps, eats and documents

Wouter J, 2 doc or not 2 doc, that's the question

Wouter J, Doc IT or loose IT

>> een beetje het vage persoontje te blijven vind ik ook wel goed.

Ik denk dat je je kans om te winnen alleen maar vergroot als je een klein fotootje plaatst. Dan krijg je letterlijk meer "smoel" en mensen zullen eerder geneigd zijn om iemand te laten winnen die ze in hun beleving "kennen".
 
Wouter J

Wouter J

03/12/2013 17:09:16
Quote Anchor link
> Ik denk dat je je kans om te winnen alleen maar vergroot als je een klein fotootje plaatst.

Oh, maar ik wil helemaal niet winnen (in elk geval, ik doe dit niet omdat ik wil winnen). 'T is gewoon dat ik vind dat ik wel een blog moet openen als mensen mijn werk waarderen.

En die slogans: :D
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/12/2013 17:13:57
Quote Anchor link
Als je nou prut zou opleveren, dan zou ik me ook verschuilen achter een semi-anonieme achternaam die we vooral kennen van rechtbankverslagen. Maar dat is niet aan de orde. Als je als een vent staat voor je werk, toon je gewoon smoel. En dat verkleint ook de afstand, wat juist vaak wordt gewaardeerd.

Ik begrijp je overwegingen wel, en respecteer ze ook, maar je werk aan en voor Symfony staat verder toch los van je privé-leven. "Personal branding" werkt op de langere termijn vooral in je voordeel: "Oh, you're that doc guy!"
 
Wouter J

Wouter J

03/12/2013 17:19:49
Quote Anchor link
Ward, maar dan kan ik nooit meer _why acties gaan doen :D http://en.wikipedia.org/wiki/Why_the_lucky_stiff
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

03/12/2013 17:54:20
Quote Anchor link
- Deze tekst 'Configuration and DependencyInjection', komt nogal binnen. Ik heb een redelijk groot scherm, maar desalniettemin meestal niet het probleem dat ik letters van me bureau af moet schrapen. :P Ik zou het iets kleiner doen.

- Verder zit er links onderin een groene balk. Toen ik probeerde verder te scrollen kwam er niks, tevens mist daar een copyright.

- Verder inderdaad het kleur gebruik. Het is zo grijs en grauw. Misschien net als in al je voorbeelden even een oranje kleur eruit pakken als deze. En met die kleur een streep van een x aantal pixels onder de donkergrijze titel balk.

- Leuk dat er gesuggereerd wordt dat jij Wouter J bent, FOTO op de website? :D
 
Albert de Wit

Albert de Wit

03/12/2013 18:15:54
Quote Anchor link
Foto, foto, foto!
 
Wouter J

Wouter J

16/02/2014 22:33:31
Quote Anchor link
Ik heb de site wat bewerkt: http://wouterj.nl/prod

Grootste punt was achter de schermen, doordat ik ben geswitched naar het gebruik van Sculpin.

Aan het design heb ik wat meer kleur toegevoegd. Wat ik sowieso nog moet doen:
- Responsive design (het huidige design is al iets simpeler om te zetten)
- Het witte vlak om logo moet weg
- Een klein achtergrond patroontje in de header
- Groene balk onderin ook echt onderin laten zijn

Ik zou graag gewoon wat ideetjes en meningen willen ontvangen. Graag niet letten op tekst of gemis van een foto, daar ben ik nog mee bezig :)
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

16/02/2014 22:40:32
Quote Anchor link
- Margin aan de linkerkant bij artikelen zou handig zijn, alles zit nu direct tegen mijn schermrand aan.
- De artikelen lijnen niet mooi uit op de voorpagina door lange titel/tekst.
- Er staat nu 26 Nov, dus dan zou je denken 26-11-2013, maar het is dus 26-11-2012. Kan je dat niet beter veranderen naar Nov '12?
 
Milo S

Milo S

17/02/2014 08:59:39
Quote Anchor link
Persoonlijk mis ik nog iets onderin, ik zou denk ik gaan voor een sticky footer, waar dat groene randje opligt. Met als informatie dingen als social media, contact gegevens ga zo maar door.

Verder zou ik er persoonlijk voor kiezen om de tekst grootte van de titel in de "volledige bericht" pagina altijd gelijk te houden... Maar dat is slechts een kwestie van smaak.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.