RewriteRule

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 14:13:38
Quote Anchor link
Beste php'ers


Ik ben aan het testen met htaccess maar het lukt mij niet om een ReWrite te doen.

Wat doe ik fout ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On
RewriteRule ^testing/?$ /index.php [L]
RewriteRule ^testing/(.*) index.php?pages=$1 [L]

Errordocument 404 http://localhost/testing/error/404.html



Grz nick
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:07:38
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 14:28:22
Quote Anchor link
Probeer zo eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On
RewriteRule ^/testing/(.*)$ index.php?pages=$1 [QSA,L]

Errordocument 404 http://localhost/testing/error/404.html
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 14:33:18
Quote Anchor link
Ozzie php

Dit werkt ook niet nu krijg ik dat het adres mogelijk veroudert is of verkeert getypt maar dat klopt niet de gegevens haal ik trouwens uit de DB miss is dat belangrijk om te weten

Gr
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 14:50:29
Quote Anchor link
Welke url roep jij dan aan om dit te testen?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 14:53:58
Quote Anchor link
http://localhost/testing/index.php alleen zodra ik op een link klink moet het dus dit worden

http://localhost/test/index/naamvanpagina

Toevoeging op 27/01/2013 14:55:49:

ooh laatste is foutje moet zijn http://localhost/testing/index/naamvanpagina
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 14:59:33
Quote Anchor link
Je moet 'm dus zo aanroepen:

http://localhost/testing/index/naamvanpagina

Dit verzoek wordt doorgestuurd naar jouw index.php pagina.

Op je index.php pagina zet je (tijdelijk)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_GET['pages'];
?>


Dan zie je als het goed is het stuk achter /testing/ staan.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 15:03:19
Quote Anchor link
jaa dan krijg ik dit http://localhost/testing/index.php?pages=home maaar dit moet ie dus rewrite naar http://localhost/testing/index/home

Toevoeging op 27/01/2013 15:05:32:

en als ik het typ wat je indd zegt, dan krijg ik dit pagina kan niet gevonden worden of adres is mogelijk veroudert
Gewijzigd op 27/01/2013 15:06:23 door nick van der heijden
 
Wouter J

Wouter J

27/01/2013 15:18:15
Quote Anchor link
Nick, je begrijpt mod_rewrite verkeerd. Het is niet als ik naar index.php?pages=home ga wordt ik doorgestuurd naar index/home, het is als ik naar index/home ga krijgt ik de index.php?pages=home te zien.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 15:26:10
Quote Anchor link
maar als ik het zo hebt staan

RewriteRule ^testing/(.*) /index.php?pages=$1 [QSA,l] dan kan ik toch gewoon zo aan roepen

kijk dit doe ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
mysql_connect("localhost","root","ww");
mysql_select_db("test");
$query="SELECT id,pages,info FROM pages WHERE pages='".mysql_real_escape_string($_GET['pages'])."'";
$sql=mysql_query($query);
while($row = mysql_fetch_array($sql)){
?>

<div id="info"><?php echo nl2br($row['info']); ?></div>
<?php
}
$query2="SELECT pages FROM pages ORDER by id ASC";
$sql2=mysql_query($query2);
while($rij = mysql_fetch_array($sql2)){
echo "<a href=\"testing/index/".$rij['pages']."\">".$rij['pages']."</a>\n";
}

?>


dan zal rewrite hem toch zo moeten laten zien

http://localhost/testing/index/home

toch
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 15:30:16
Quote Anchor link
Rewrite laat niks zien...

Het principe is:

Als ik deze URL intyp:

http://localhost/testing/index/home

Stuur deze dan intern door naar

index.php (die in jouw document root staat, meestal "public_html", "htdocs" of "www")

In index.php kun je in jouw geval dan via $_GET['pages'] de aangeroepen URL achterhalen.

Snap je dit?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 15:35:37
Quote Anchor link
oke laat ik het anders zeggen

dus

http://localhost//testing/index.php?pages=home

kan ik niet rewrite naar

http://localhost/testing/index/home

?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 15:39:15
Quote Anchor link
Nee, dat is niet de bedoeling.

Jij gebruikt dus voortaan dit soort links:

http://localhost/testing/index/home

En via een rewrite rule stuur je die door naar index.php

Beetje duidelijk nu?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 15:52:46
Quote Anchor link
nee niet echt

dit ziet er niet uit toch

http://testing/index.php?pages=home

moet toch wel kunnen dit

http://testing/index/home

of http://testing/home of zo iets

lijkt me dat dit wel kan maarja

laat maar zitten xD

Toevoeging op 27/01/2013 15:55:12:

net als dit

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/rewriterule/88877/last/

zien jullie ergens ?pages=blablabla nee toch deze url word toch ook gerewrite of niet dan
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 15:59:03
Quote Anchor link
Je snapt het dus nog steeds niet...

Nick van der heijden op 27/01/2013 15:52:46:
dit ziet er niet uit toch

http://testing/index.php?pages=home


En daarom gebruik je dus http://localhost/testing/index/home

Je typt dit http://localhost/testing/index/home dus in je browser, en in je browserbalk staat dus dit http://localhost/testing/index/home

INTERN leid je deze URL http://localhost/testing/index/home door naar je index.php bestand.

Nu wel duidelijk?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 16:04:46
Quote Anchor link
jaaa dat snap ik alleen dat doet ie niet ik snap wel hoe het werkt enzo
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 16:05:40
Quote Anchor link
Nou ja, uit je voorgaande bericht leek toch of je het niet snapte.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 16:07:53
Quote Anchor link
laat maar man deze shit schiet niet op
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 16:13:26
Quote Anchor link
Leg dan eens uit waar je nu op vast loopt in plaats van dat je gefrustreerd gaat lopen doen. Daar schiet je echt helemaal niks mee op.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 16:22:27
Quote Anchor link
waar ik op vast loop is misschien dat die rewrite het niet doet maar oke

geef maar is een voorbeeld dan hoe je seo url kan maken zonder

index.php?pages=home

maar zo

index/blabla

of een andere manier ook prima
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

27/01/2013 16:27:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On
RewriteRule ^testing/index/?$ /index.php [L]
RewriteRule ^testing/index/(.*) index.php?pages=$1 [L]

Errordocument 404 http://localhost/testing/error/404.html

Dit wordt dan www.website.nl/testing/index/home > www.website.nl/index.php?pages=home

De htaccess zet je dan in de root.

Wat ook kan is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On
RewriteRule ^testing/(.*)?$ /$1.php [L]
RewriteRule ^testing/(.*)/(.*) $1.php?pages=$2 [L]

Errordocument 404 http://localhost/testing/error/404.html

Dan kan je ook zo doen voor bijv. je error pagina (wat niet aan te raden is):

Dan wordt dan www.website.nl/testing/index/home > www.website.nl/index.php?pages=home
En dan wordt www.website.nl/testing/error/404 > www.website.nl/error.php?pages=404
Gewijzigd op 27/01/2013 16:27:45 door Nick Dijkstra
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 16:33:57
Quote Anchor link
nou het zal vast wel aan mij liggen krijg het nog steeds niet voor elkaar of snap het nog steeds niet
dan maar anders doen
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.