rommelig gastenboek?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »
Linda Overkleeft

Linda Overkleeft

21/02/2011 20:21:41
Quote Anchor link
Ik ben bezig met mijn eerste gastenboek. Je kunt boodschappen achterlaten via invoer.php (stuur ik niet mee). Ik vraag mij gewoon af of mijn script erg rommelig is of niet. Wat kan ik efficienter doen en misschien zitten er wel grote fouten in. Graag jullie deskundige mening.

verderop vinden jullie mijn script. Ik had hem de eerste keer fout meegestuurd.
Gewijzigd op 21/02/2011 21:08:07 door Linda Overkleeft
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:31:52
 
Jasper DS

Jasper DS

21/02/2011 20:23:31
Quote Anchor link
gebruik jij even de [code][/code] tags
Gewijzigd op 21/02/2011 20:24:27 door Jasper DS
 
Linda Overkleeft

Linda Overkleeft

21/02/2011 20:27:33
Quote Anchor link
Eerste twee keer fout verstuurd, daarom heb ik de code weggegooid.
Opgeruimd staat netjes
Gewijzigd op 21/02/2011 20:50:35 door Linda Overkleeft
 
Victor Php

Victor Php

21/02/2011 20:34:11
Quote Anchor link
Zet helemaal aan het begin [.code] (zonder puntje)

Zet na </html [./code] (zonder puntje)
 
Linda Overkleeft

Linda Overkleeft

21/02/2011 20:38:00
Quote Anchor link
Volgens mij had ik het net goed gedaan... maar goed, hier komt ie.. wordt nu echt een rommelig gastenboek :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
<?php
function display_db_query($query_string, $connection, $header_bool, $table_params)
    {

      $query="CREATE TABLE gastenboek (
    id int(11) NOT NULL  AUTO_INCREMENT,
    naam varchar(50) NOT NULL,
    boodschap text NOT NULL ,
    datum date NOT NULL,
    PRIMARY KEY (id)
    )
    TYPE = MYISAM"
;

    // voer databasequery uit
    $result_id = mysql_query($query_string, $connection)//result ID onthouden voor verder gebruik, result id wordt retour gegeven
                or die("display_db_query:" . mysql_error());

    // bepaal het aantal kolommen in het resultaat
    $column_count = mysql_num_fields($result_id)//mbv result id aantal kolommen in rijen aflopen
                    or die("display_db_query:" . mysql_error());

    // TABLE form omvat optionele HTML argumenten die in de functie worden  doorgegeven
    print("<TABLE align=\"center\" width=\"45%\" $table_params >");

        if (mysql_num_rows($result_id) >= 1) //deze if zorgt ervoor dat als er niets in staat er een melding wordt gegeven
        {
        //    echo ""; DEZE REGEL HEEFT DUS GEEN NUT
         // print the body of the table

            while ($row = mysql_fetch_row($result_id))
            {

                for ($column_num = 0;
                $column_num < $column_count;
                $column_num++)
                {
    
                    $field_name =
                    mysql_field_name($result_id, $column_num);//retourneert de naam van een veld, kolomkoppen worden weergegeven  
                    print nl2br ("<tr><Th width=\"15%\">$field_name</th><td width=\"30%\"> $row[$column_num]</TD></tr>");// nl2br zorgt voor HTML enters in gastenboek
                }          
              print("<tr><td colspan=\"2\"></td></tr>"); //DIT ZORGT VOOR EEN LEGE TUSSENREGEL WAARDOOR ER RUIMTE IS TUSSEN DE BOODSCHAPPEN
            }
            print("</TABLE>");  
        }

        else
        {
            echo "Er zijn geen berichten in het gastenboek";
           }
    }

function
display_db_table($tablename, $connection, $header_bool, $table_params)//algemene functie
{
    $query_string = "SELECT naam, boodschap, datum FROM $tablename ORDER BY id DESC  "; //de nieuwste staat bovenaan
     display_db_query($query_string, $connection, $header_bool, $table_params);
}

//afhandeling formulier voor het gastenboek
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

         if (!$_POST['naam'] || $_POST['boodschap'] == "" || strlen($_POST['naam'] > 100))
        {

        echo '<P>Er is een probleem, u heeft geen naam of boodschap achtergelaten</P>';
          }

            else
            {
                {

                $i_naam = AddSlashes ($_POST['naam']);
                $i_boodschap =  AddSlashes ($_POST['boodschap']);
                $naam = trim($i_naam);
                $boodschap = trim($i_boodschap);
                $datum = date('Y-m-d');
                }

            $query = "insert into gastenboek (naam, boodschap, datum) values ('$naam','$boodschap', '$datum')";
            $result = mysql_query($query);
                if (mysql_affected_rows()==1)
                {

                echo '<p><center> Jouw boodschap is in het gastenboek opgenomen.</center></p>';
                }

                else
                {
                error_log(mysql_error());
                echo '<p> <center>Tijdens het opslaan is er iets misgegaan.</center></p>';
                }
            }  
        
    }
    
?>

<HTML><HEAD><TITLE></TITLE></HEAD>
<STYLE TYPE="text/css">
<!--
BODY, P      {color: black; font-family: verdana; font-size: 10 pt}
H1            {color: black; font-family: arial; font-size: 18 pt; text-align: center}
TH              {background-color:#0099FF;text-align:right; vertical-align:top}
-->
</STYLE>

<BODY>
<center><a href="invoer.php"><h4>Nieuw bericht toevoegen!</h4></a></center>
<h1>Gastenboek </h1>
<?php display_db_table("gastenboek", $global_dbh, TRUE, "BORDER=0"); ?>
</BODY>
</HTML>
Gewijzigd op 21/02/2011 20:48:57 door Linda Overkleeft
 

21/02/2011 20:46:35
Quote Anchor link
Klik op wijzigen (Afbeelding) en plaats voor function nog even <?php.
 
Mark L

Mark L

21/02/2011 23:09:21
Quote Anchor link
Victor Php op 21/02/2011 20:34:11:
Zet helemaal aan het begin [.code] (zonder puntje)

Zet na </html [./code] (zonder puntje)


Bij deze vertel ik jou over de ignore-tag:
Dus aan het begin en aan het einde ook

Edit:
Oké, sinds wanneer werkt dit niet meer? Sorry, ik heb niets te zeggen. Zinloze reactie.
Gewijzigd op 21/02/2011 23:11:40 door Mark L
 

21/02/2011 23:29:17
Quote Anchor link
Mark L op 21/02/2011 23:09:21:
Victor Php op 21/02/2011 20:34:11:
Zet helemaal aan het begin [.code] (zonder puntje)

Zet na </html [./code] (zonder puntje)


Bij deze vertel ik jou over de ignore-tag:
Dus aan het begin en aan het einde ook

Edit:
Oké, sinds wanneer werkt dit niet meer? Sorry, ik heb niets te zeggen. Zinloze reactie.


Dit is al een HALF JAAR zo.
 
Linda Overkleeft

Linda Overkleeft

22/02/2011 08:48:36
Quote Anchor link
Ik zou graag een reactie willen hebben op mijn eerste script, wat kan ik zoal verbeteren. Hij werkt wel,maar voor mijn gevoel is de code niet zo netjes
 
Maarten PHP

Maarten PHP

22/02/2011 08:55:14
Quote Anchor link
ondanks het commentaar vind ik het onoverzichtelijk
Gewijzigd op 22/02/2011 08:55:26 door Maarten PHP
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

22/02/2011 10:21:53
Quote Anchor link
Je maakt nu wel gebruik van functies maar als ik zo kijk doen ze eigenlijk niet meer als output uitspugen binnenin de functie.. Dan kan je net zo goed gewoon geen functies gebruiken.

Verder heb ik addslashes(); nooit echt gebruikt voor zover ik weet.. Gebruik daarvoor mysql_real_escape_string();

Je gebruikt print en echo's.. Gebruik gewoon overal echo's dit werkt beter/sneller en is overzichtelijker vind ik zelf. echo '';

Kijk ook eens naar de volgende functie: nl2br();

mysql_num_rows(); kan problemen geven wanneer je structuur van een tabel in MySQL verandert. Kijk eens naar mysql_fetch_assoc();

Voorderest ziet het script er redelijk uit. Ik heb erger gezien. Er valt nog wel meer te verbeteren maar met dit kom je al een groot stuk vooruit. Succes! (:
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/02/2011 11:57:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    print("<TABLE align=\"center\" width=\"45%\" $table_params >");


Gebruik ' ipv " --> scheelt een boel escapen en maakt het wat overzichtelijker. Variabelen buiten quotes.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$i_naam = AddSlashes ($_POST['naam']);
$i_boodschap =  AddSlashes ($_POST['boodschap']);
$naam = trim($i_naam);
$boodschap = trim($i_boodschap);

Waarom maak je eerst $i_naam aan en vervolgens nog een keer $naam? Je hebt alles toch al in $_POST['naam'] staan? Zelfde voor boodschap.
Gewijzigd op 22/02/2011 11:58:18 door Obelix Idefix
 
Linda Overkleeft

Linda Overkleeft

26/02/2011 08:42:56
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties, duidelijk is dat ik nog veel te leren heb!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.