rommelig gastenboek?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »
Linda Overkleeft

Linda Overkleeft

21/02/2011 20:21:41
Quote Anchor link
Ik ben bezig met mijn eerste gastenboek. Je kunt boodschappen achterlaten via invoer.php (stuur ik niet mee). Ik vraag mij gewoon af of mijn script erg rommelig is of niet. Wat kan ik efficienter doen en misschien zitten er wel grote fouten in. Graag jullie deskundige mening.

verderop vinden jullie mijn script. Ik had hem de eerste keer fout meegestuurd.
Gewijzigd op 21/02/2011 21:08:07 door Linda Overkleeft
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:13:29
 
Jasper DS

Jasper DS

21/02/2011 20:23:31
Quote Anchor link
gebruik jij even de [code][/code] tags
Gewijzigd op 21/02/2011 20:24:27 door Jasper DS
 
Linda Overkleeft

Linda Overkleeft

21/02/2011 20:27:33
Quote Anchor link
Eerste twee keer fout verstuurd, daarom heb ik de code weggegooid.
Opgeruimd staat netjes
Gewijzigd op 21/02/2011 20:50:35 door Linda Overkleeft
 
Victor Php

Victor Php

21/02/2011 20:34:11
Quote Anchor link
Zet helemaal aan het begin [.code] (zonder puntje)

Zet na </html [./code] (zonder puntje)
 
Linda Overkleeft

Linda Overkleeft

21/02/2011 20:38:00
Quote Anchor link
Volgens mij had ik het net goed gedaan... maar goed, hier komt ie.. wordt nu echt een rommelig gastenboek :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
<?php
function display_db_query($query_string, $connection, $header_bool, $table_params)
    {

      $query="CREATE TABLE gastenboek (
    id int(11) NOT NULL  AUTO_INCREMENT,
    naam varchar(50) NOT NULL,
    boodschap text NOT NULL ,
    datum date NOT NULL,
    PRIMARY KEY (id)
    )
    TYPE = MYISAM"
;

    // voer databasequery uit
    $result_id = mysql_query($query_string, $connection)//result ID onthouden voor verder gebruik, result id wordt retour gegeven
                or die("display_db_query:" . mysql_error());

    // bepaal het aantal kolommen in het resultaat
    $column_count = mysql_num_fields($result_id)//mbv result id aantal kolommen in rijen aflopen
                    or die("display_db_query:" . mysql_error());

    // TABLE form omvat optionele HTML argumenten die in de functie worden  doorgegeven
    print("<TABLE align=\"center\" width=\"45%\" $table_params >");

        if (mysql_num_rows($result_id) >= 1) //deze if zorgt ervoor dat als er niets in staat er een melding wordt gegeven
        {
        //    echo ""; DEZE REGEL HEEFT DUS GEEN NUT
         // print the body of the table

            while ($row = mysql_fetch_row($result_id))
            {

                for ($column_num = 0;
                $column_num < $column_count;
                $column_num++)
                {
    
                    $field_name =
                    mysql_field_name($result_id, $column_num);//retourneert de naam van een veld, kolomkoppen worden weergegeven  
                    print nl2br ("<tr><Th width=\"15%\">$field_name</th><td width=\"30%\"> $row[$column_num]</TD></tr>");// nl2br zorgt voor HTML enters in gastenboek
                }          
              print("<tr><td colspan=\"2\"></td></tr>"); //DIT ZORGT VOOR EEN LEGE TUSSENREGEL WAARDOOR ER RUIMTE IS TUSSEN DE BOODSCHAPPEN
            }
            print("</TABLE>");  
        }

        else
        {
            echo "Er zijn geen berichten in het gastenboek";
           }
    }

function
display_db_table($tablename, $connection, $header_bool, $table_params)//algemene functie
{
    $query_string = "SELECT naam, boodschap, datum FROM $tablename ORDER BY id DESC  "; //de nieuwste staat bovenaan
     display_db_query($query_string, $connection, $header_bool, $table_params);
}

//afhandeling formulier voor het gastenboek
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

         if (!$_POST['naam'] || $_POST['boodschap'] == "" || strlen($_POST['naam'] > 100))
        {

        echo '<P>Er is een probleem, u heeft geen naam of boodschap achtergelaten</P>';
          }

            else
            {
                {

                $i_naam = AddSlashes ($_POST['naam']);
                $i_boodschap =  AddSlashes ($_POST['boodschap']);
                $naam = trim($i_naam);
                $boodschap = trim($i_boodschap);
                $datum = date('Y-m-d');
                }

            $query = "insert into gastenboek (naam, boodschap, datum) values ('$naam','$boodschap', '$datum')";
            $result = mysql_query($query);
                if (mysql_affected_rows()==1)
                {

                echo '<p><center> Jouw boodschap is in het gastenboek opgenomen.</center></p>';
                }

                else
                {
                error_log(mysql_error());
                echo '<p> <center>Tijdens het opslaan is er iets misgegaan.</center></p>';
                }
            }  
        
    }
    
?>

<HTML><HEAD><TITLE></TITLE></HEAD>
<STYLE TYPE="text/css">
<!--
BODY, P      {color: black; font-family: verdana; font-size: 10 pt}
H1            {color: black; font-family: arial; font-size: 18 pt; text-align: center}
TH              {background-color:#0099FF;text-align:right; vertical-align:top}
-->
</STYLE>

<BODY>
<center><a href="invoer.php"><h4>Nieuw bericht toevoegen!</h4></a></center>
<h1>Gastenboek </h1>
<?php display_db_table("gastenboek", $global_dbh, TRUE, "BORDER=0"); ?>
</BODY>
</HTML>
Gewijzigd op 21/02/2011 20:48:57 door Linda Overkleeft
 

21/02/2011 20:46:35
Quote Anchor link
Klik op wijzigen (Afbeelding) en plaats voor function nog even <?php.
 
Mark L

Mark L

21/02/2011 23:09:21
Quote Anchor link
Victor Php op 21/02/2011 20:34:11:
Zet helemaal aan het begin [.code] (zonder puntje)

Zet na </html [./code] (zonder puntje)


Bij deze vertel ik jou over de ignore-tag:
Dus aan het begin en aan het einde ook

Edit:
Oké, sinds wanneer werkt dit niet meer? Sorry, ik heb niets te zeggen. Zinloze reactie.
Gewijzigd op 21/02/2011 23:11:40 door Mark L
 

21/02/2011 23:29:17
Quote Anchor link
Mark L op 21/02/2011 23:09:21:
Victor Php op 21/02/2011 20:34:11:
Zet helemaal aan het begin [.code] (zonder puntje)

Zet na </html [./code] (zonder puntje)


Bij deze vertel ik jou over de ignore-tag:
Dus aan het begin en aan het einde ook

Edit:
Oké, sinds wanneer werkt dit niet meer? Sorry, ik heb niets te zeggen. Zinloze reactie.


Dit is al een HALF JAAR zo.
 
Linda Overkleeft

Linda Overkleeft

22/02/2011 08:48:36
Quote Anchor link
Ik zou graag een reactie willen hebben op mijn eerste script, wat kan ik zoal verbeteren. Hij werkt wel,maar voor mijn gevoel is de code niet zo netjes
 
Maarten PHP

Maarten PHP

22/02/2011 08:55:14
Quote Anchor link
ondanks het commentaar vind ik het onoverzichtelijk
Gewijzigd op 22/02/2011 08:55:26 door Maarten PHP
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

22/02/2011 10:21:53
Quote Anchor link
Je maakt nu wel gebruik van functies maar als ik zo kijk doen ze eigenlijk niet meer als output uitspugen binnenin de functie.. Dan kan je net zo goed gewoon geen functies gebruiken.

Verder heb ik addslashes(); nooit echt gebruikt voor zover ik weet.. Gebruik daarvoor mysql_real_escape_string();

Je gebruikt print en echo's.. Gebruik gewoon overal echo's dit werkt beter/sneller en is overzichtelijker vind ik zelf. echo '';

Kijk ook eens naar de volgende functie: nl2br();

mysql_num_rows(); kan problemen geven wanneer je structuur van een tabel in MySQL verandert. Kijk eens naar mysql_fetch_assoc();

Voorderest ziet het script er redelijk uit. Ik heb erger gezien. Er valt nog wel meer te verbeteren maar met dit kom je al een groot stuk vooruit. Succes! (:
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/02/2011 11:57:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    print("<TABLE align=\"center\" width=\"45%\" $table_params >");


Gebruik ' ipv " --> scheelt een boel escapen en maakt het wat overzichtelijker. Variabelen buiten quotes.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$i_naam = AddSlashes ($_POST['naam']);
$i_boodschap =  AddSlashes ($_POST['boodschap']);
$naam = trim($i_naam);
$boodschap = trim($i_boodschap);

Waarom maak je eerst $i_naam aan en vervolgens nog een keer $naam? Je hebt alles toch al in $_POST['naam'] staan? Zelfde voor boodschap.
Gewijzigd op 22/02/2011 11:58:18 door Obelix Idefix
 
Linda Overkleeft

Linda Overkleeft

26/02/2011 08:42:56
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties, duidelijk is dat ik nog veel te leren heb!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.