route class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Tom Swinkels

Tom Swinkels

22/02/2013 23:03:53
Quote Anchor link
Beste Developers,

Ik zie vaak allemaal ingewikkelde routers tegen komen op internet.

Na even te zoeken kwam ik een vrij simpele router tegen hier op PHPHulp.

Wat is de reden van een uitgebreide moeilijke router? Na mijn mening is dit toch prima?

Enige probleem dat ik nu nog heb, is dat wanneer ik nu naar /artikel/bewerk/234/ dat hij de route /artikel/ pakt, hoe kan ik dit op de beste manier oplossen? Alles een prioriteit meegeven, sorteren op langste route? Wat is de beste manier hiervoor? Of gewoon een kwestie van de routes aanmaken in de goede volgorde?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php
class Router
{
    private $_routes;

    public function __construct()
    {

        $this->_routes = array();
    }


    public function setRoute( Route $route )
    {

        $this->_routes[] = $route;
    }


    public function match( $query )
    {

        $routes = $this->_routes;
        if( $routes )
        {

            foreach( $routes as $route )
            {

                $match = $route->match( $query );
                if( $match )
                {

                    return $match;
                }
            }
        }

        return false;
    }
}


class Route
{
    private $_regex;
    private $_controller;

    public function __construct( $pattern, $controller )
    {

        $this->_regex = preg_replace( '#:([a-z])+#','(?P<$1>[^/]+)', $pattern );
        $this->_controller = $controller;
    }


    public function match( $query )
    {

        if( !preg_match( '#'.$this->_regex.'#', $query, $matches ) )
        {

            return false;
        }


        $controller = new Controller();
        $controller->setName( $this->_controller );
        return $controller;
    }
}


class Controller
{
    private $_name;

    public function setName( $name )
    {

        $this->_name = $name;
    }

    public function getName()
    {

        return $this->_name;
    }
}


$router = new Router();
$router->setRoute( new Route( '/artikel/', 'article.view.module') );
$router->setRoute( new Route( '/artikel/bewerk/:id', 'article.edit.module') );
$router->setRoute( new Route( '/artikel/verwijder/:id', 'article.delete.module') );

$controller = $router->match( $request->server( 'REDIRECT_URL' ) );
?>


Even de php-tags geplaatst voor de kleurtjes[/modedit]
Gewijzigd op 07/09/2013 17:20:38 door Nick Dijkstra
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:57:04
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/02/2013 13:43:43
Quote Anchor link
Hint: je router lijkt op de URI-router van bijvoorbeeld CodeIgniter. Een URL wordt dan min of meer met een explode op / gekoppeld aan een controller class/method:

example.com/controller/function/id

Dat is hetzelfde als je probeert te bereiken met:

/artikel/bewerk/234/

Als je daarmee alleen bij de class /artikel/ uitkomt, mis je dus nog de mapping naar de methode/functie.
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

24/02/2013 20:17:27
Quote Anchor link
Ward, volgens mij snap je niet helemaal wat ik bedoel. Het gaat met namen over de routes die aangemaakt worden.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/02/2013 07:25:54
Quote Anchor link
Routes worden afgehandeld in de volgorde waarin je ze definieert: zodra er een match is, wordt die route gekozen. Je moet daarom werken van specifiek (een lang pad zoals /artikel/bewerk/234/) naar generiek (een kort pad zoals /artikel/).

Goed overzicht van de routing in CodeIgniter en daarin ook de eerste “note”:

http://ellislab.com/codeigniter/user-guide/general/routing.html
 
Wouter J

Wouter J

25/02/2013 10:45:33
Quote Anchor link
Of je maakt gebruik van ^ en $ in je regex, waardoor je dat probleem niet meer hebt.

Waarom deze Router niet snel gebruikt zou worden in grote applicaties en grote frameworks:
- Je hebt geen collections. Hierdoor kun je bijv. niet een hele groep routes tegelijkertijd een prefix meegeven. Denk bijv. aan een aparte groep voor admin routes, die je dan de '/admin' prefix geeft.
- Je mist het gebruik van requirements. Ik kan bijv. niet aangeven dat :id een getal moet zijn.
- Je mist default values, ik kan niet zeggen dat /:slug standaard de waarde 'home' krijgt.
- De Route object mag echt niet gaan bepalen dat er een controller naam wordt teruggegeven. Dat is de taak van een FrontController of Kernel.
- De manier hoe jij met controllers omgaat vind ik nu nog een beetje vreemd, maar misschien wordt het straks wel mooi.
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

15/08/2013 21:40:47
Quote Anchor link
Ik kom toch nog even terug op mijn topic, ik heb het probleem nog steeds niet kunnen oplossen.

Het probleem dat mijn router niet doet wat ik wil en nergens goede / mooie voorbeelden kan vinden zorgt er steeds voor dat ik vast loop.

Graag wil ik gebruik maken van het HMVC pattern.

<#id> moet een getal zijn
<:slug> moet een string zijn

Hopelijk kunnen jullie mij de goede richting in duwen.
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

07/09/2013 01:54:20
Quote Anchor link
*schop*

Ook lees ik dat vele bij het toevoegen van een route een array meesturen met de Contoller, Module en Action.
Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$router->setRoute( new Route( '/artikel/bewerk/:id', array( 'module' => 'article', 'controller' => 'edit', 'action' => 'index' ) ) );

Waarom wordt er gekozen voor een array? Waarom wordt er niet gekozen voor deze manier?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$router->setRoute( new Route( '/artikel/bewerk/:id', 'article', 'edit', 'index' ) );
Gewijzigd op 07/09/2013 01:54:37 door Tom Swinkels
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/09/2013 09:57:51
Quote Anchor link
waarom doe je het niet gewoon zo?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$routes
= array(
    'home',
    'contact',
    'contact/thanks'
);


$uri = $_SERVER['PATH_INFO'];
$uri = strtolower($uri);
$uri = substr($uri, 1);

if(array_search($uri , $routes))
    echo $uri;
else
    echo 'not found';

?>
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

07/09/2013 12:12:15
Quote Anchor link
@Frank, dit is totaal niet wat ik wil.

Iemand anders die er even een oog op wil werpen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/09/2013 15:02:18
Quote Anchor link
@Frank: dat is iets heel anders dan wat de topic starter vraagt :)

@Tom: waarom er voor een array wordt gekozen? Stel dat de routes uit een configuratiebestand komen (wat heel gebruikelijk is) dan kun je ze via een foreach-loop gemakkelijk inladen. Dan krijg je zoiets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach ($routes as $route) {
  $router->setRoute(new Route($route['url'], $route['parameters']));
}

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/09/2013 15:33:28
Quote Anchor link
Tom Swinkels op 22/02/2013 23:03:53:
Enige probleem dat ik nu nog heb, is dat wanneer ik nu naar /artikel/bewerk/234/ dat hij de route /artikel/ pakt, hoe kan ik dit op de beste manier oplossen?


Dat is waar ik een oplossing op gaf dat natuurlijk verder uitgewerkt kan worden.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

07/09/2013 15:40:44
Quote Anchor link
Je kunt routing via URL's vergelijken met het ontleden van een zin: “X moet dit met dat doen.” Je hebt dan een onderwerp, een persoonsvorm, een lijdend voorwerp en een meewerkend voorwerp.

Met een array kun je in één keer een compleet verhaal vertellen. Met losse strings blijft het bij die ene instructie.
 
Wouter J

Wouter J

07/09/2013 17:00:02
Quote Anchor link
Met een array ben je ook veel meer flexibel.

En voor het antwoord op je vraag, die heb ik al lang beantwoord: "Of je maakt gebruik van ^ en $ in je regex, waardoor je dat probleem niet meer hebt."
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/09/2013 17:02:03
Quote Anchor link
Ward van der Put op 07/09/2013 15:40:44:
Met een array kun je in één keer een compleet verhaal vertellen. Met losse strings blijft het bij die ene instructie.

Ward, is toch ook een kwestie van persoonlijke voorkeur?

Je zou een nieuwe user zo kunnen aanmaken:

$user = new User('Piet', 'Amsterdam', 35);

Of zo:
$user_info = array('Piet', 'Amsterdam', 35);
$user = new User($user_info);

Alleen als de informatie niet hard-coded is (wat meestal het geval is), en bijv. uit een configuratiebestand, formulier of database komt, dan lijkt me de laatste optie handiger.
Gewijzigd op 07/09/2013 17:02:55 door Ozzie PHP
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

07/09/2013 17:23:44
Quote Anchor link
Ja en nee Ozzie, kijk bijvoorbeeld naar je eigen voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$user
= new User('Piet', 'Amsterdam', 35);
?>

Omdat we alleen de waarden noemen maar niet de eigenschappen, kunnen we nooit meer een 35-jarige Piet met voorlopig onbekende woonplaats verwerken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$user
= new User(35, 'Piet');
?>

Tweede punt is dat we zonder array niet Piet én zijn hele voetbalclub in één keer kunnen toevoegen. Nee, zonder array moeten we Piet, Jan, Joris, Corneel allemaal één voor één toevoegen.
Gewijzigd op 07/09/2013 17:24:38 door Ward van der Put
 
Wouter J

Wouter J

07/09/2013 17:24:39
Quote Anchor link
Wat is vooral is in dit voorbeeld: Wie zegt dat die route aan een controller wordt gekoppeld? Dat is helemaal niet de taak van de Routing, dat moet iets als een ControllerResolver of FrontController doen. Omdat dat niet de taak is van Routing moet je in routing ook geen specifieke argumenten maken voor deze dingen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/09/2013 20:31:32
Quote Anchor link
@Ward: dan kun je toch ook zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$user
= new User('Piet', false, 35); // woonplaats onbekend
?>


Een voetbalelftal toevoegen zou je inderdaad in een array doen... maar heeft niks met een user object te maken uiteraard. Maar wat zou dan de stelregel moeten zijn? Alles wat bij elkaar hoort (wat toebehoort aan 1 persoon of ding) in een array stoppen?
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

08/09/2013 04:49:04
Quote Anchor link
Bedankt voor alle reacties.

Ik denk dat je bij een route altijd een controller, action en model nodig hebt?

Maar ik snap jullie reacties, de vraag is alleen of dat hier voor komt?
Mijn voorkeur gaat altijd naar setters, omdat je dan namelijk weet wat er in die setter thuis hoort.
Wanneer je dus alles direct in de construct gooit, kan het zijn dat je soms niet meer weer welke volgorde e.t.c
 
Wouter J

Wouter J

08/09/2013 13:22:38
Quote Anchor link
Ik hou me altijd aan de volgende redenen, die ook vaak gebruikt worden door anderen:
- wanneer je iets instelt wat vaak hetzelfde is, gewoon echt de configuratie, gebruik je arrays
- anders gebruik je gewoon setters
- geef iets mee aan de constructor wanneer het nodig is voor de klasse om te werken. Een newsletter kan bijv. best werken zonder mailer, want je kan de nieuwsbrief ook als concept opslaan. Echter een router kan niet zonder routes en de request uri, die voeg je dus mee aan de constructor.

Tevens komen er in php 5.6 waarschijnlijk named arguments. Welke het probleem hierboven met het weglaten van de plaats een stuk makkelijker maakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
new User('name' => 'Piet', 'age' => 35);
?>


Tevens zou ik nooit false durven gebruiken als ik geen waarde wil opgeven voor een string. Liever null, of nog beter een lege string.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/09/2013 14:23:15
Quote Anchor link
Thanks Wouter. Voor wanneer staat versie 5.6 op de agenda?

"Tevens zou ik nooit false durven gebruiken als ik geen waarde wil opgeven voor een string. Liever null, of nog beter een lege string."

Klopt. Was ook maar even snel een voorbeeldje. Ik zou in dit geval voor null gaan.
 
Wouter J

Wouter J

08/09/2013 14:38:04
Quote Anchor link
maart/juni/juli 2014
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.