Router alleen als switch

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/03/2008 21:54:00
Quote Anchor link
Kort vraagje voor de netwerkspecialisten hier.

Huidige setup: kabelmodem > draadloze router
Vanuit de router gaat een kabel naar mijn pc en ik heb nog een draadloze laptop.

Nieuwe setup: printer erbij met ethernetaansluiting. Ik wil geen nieuwe kabel door de muur naar mijn eerste router. Ik wil de printer ook niet aan mijn pc hangen want dan kan de laptop alleen printen als de pc aan staat.

Nu heb ik een tweede router. Als ik die tussen mijn eerste router en mijn pc zet, is het dan voldoende om de DHCP server op die tweede uit te zetten? Die tweede moet namelijk geen IP adressen gaan uitdelen.
 
PHP hulp

PHP hulp

01/02/2023 10:29:46
 
Jelmer -

Jelmer -

17/03/2008 22:23:00
Quote Anchor link
Je bedoelt dat je de tweede router slechts als switch gebruikt - vandaar de topictitel - en ja, dan moet je je 2e router zo min mogelijk laten doen.

Let wel even op dat je de eerste router en de computer, en de printer allemaal in de lan-poorten stopt en niet in de wan-poort. Anders gaat hij een van de verbindingen beschouwen als een verbinding van buiten en krijg je alle 'features' als de ingebouwde firewall en port forwarding erbij. Daarnaast wil windows delen dan niet.

Verder werkt die setup hier al jaren prima, althans, zolang je niet de wan-poort gebruikt. De 2e router, die dus alleen als switch (en accesspoint in mijn geval) dient, heeft alle functies uitgeschakeld. Geen firewall, geen DHCP, alleen draadloze beveiliging. En hij gedraagt zich exact als een switch.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

18/03/2008 00:04:00
Quote Anchor link
Een standaard router/switch combi heeft meestal 1 WAN poort en 3(of meer) LAN poorten. Nu prik je de uplink kabel in een LAN poort en andere apparaten ook en zo worden automatisch alle gegevens (IP, gateway, DNS etc) door de switch gepusht. Je kunt dus alle poorten benutten behalve de WAN poort.
 
Marien xD

Marien xD

18/03/2008 09:11:00
Quote Anchor link
WAN poort valt ook te gebruiken als je in de router bridging aanzet. Zo werkt het bij mij al even :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/03/2008 09:13:00
Quote Anchor link
Okee, dus de moraal van het verhaal is: de WAN poort niet gebruiken. Dan wordt mijn setup dus:

kabelmodem > wireless router > tweede router

de laptop krijgt zijn ethernet draadloos van de eerste router en mijn pc en printer via de kabel van de tweede. Er zitten vier poortjes plus een wan poort op en ik ga dus drie van die vier poortjes gebruiken.
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.