router

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/03/2012 14:34:59
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ga binnenkort beginnen met misschien wel het belangrijkste onderdeel van mijn CMS, namelijk de router.

De route vertaalt een route naar een controller (class) en een action.

(Voor de mensen die niet precies weten wat ik bedoel met een route, een route is het deel dat achter de domein root staat. In www.mijnsite.nl/berichten/toon/1 is 'berichten/toon/1' de route.

Graag wil ik jullie advies/ tips over hoe ik het beste mijn routes kan opbouwen.

Grofweg zijn er 2 mogelijkheden:

1) iedere route heeft een vaste structuur, waarbij deel 1 bijvoorbeeld de controller is en deel 2 de actie. Bijvoorbeeld: www.mijnsite.nl/berichten/toon/1 zou de controller (class) 'berichten' aanroepen en de action (functie) 'toon' en parameter 1.

2) alles is mogelijk, een route heeft geen vaste structuur. Bijvoorbeeld: www.mijnsite.nl/een/hele/ingewikkelde/route/toont/nummer/1/bericht

MIJN PERSOONLIJKE MENING:
- optie 1 is makkelijker te maken, maar minder flexibel
- optie 2 is (veel?) moeilijker te maken, maar je kunt er veel meer mee.

Ik neig er dus naar om voor de 2e optie te kiezen. Maar ik heb geen idee wat ik me op de hals haal. Is zoiets moeilijk om te maken? En is het niet een al te zwaar proces om de juiste controller en action te achterhalen wat ten nadele zal zijn van de performance van de website?

Ik hoop dat iemand (uit ervaring wellicht) advies kan geven. Ook zou ik enorm blij zijn als iemand toevallig een codevoorbeeld / link heeft van optie 2.

Alvast hartelijk dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:34:39
 
Wouter J

Wouter J

20/03/2012 15:02:06
Quote Anchor link
Ik heb zoiets pas gemaakt voor mijn collectie van dingen in een framework. Ik heb hierbij alle routes apart in een route object gedaan. In het route object ik ik van de gegevens een REGEX string gemaakt en die kun je dan zo gebruiken.

Mijn codevoorbeeld:
- Route object
- De FrontController waarin bij de dispatch method wordt gekeken welke route matched
- Routes object (deze wordt gebruikt door de frontcontroller)
- Een voorbeeld van mijn routes.ini files

Edit:
Of een voorbeeld uit het framework wat Pim ooit eens heeft gemaakt: https://github.com/drumstok/Small-but-Beautiful/blob/master/SBB.php#L326
Gewijzigd op 20/03/2012 15:21:47 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/03/2012 15:21:25
Quote Anchor link
Thanks Wouter... ik snap er alleen totaal niets van :) Het is nogal een persoonlijke manier denk ik waarop jij het gedaan hebt.

Hmmm.... ik wacht nog even wat meer reacties af.
 
Pim -

Pim -

20/03/2012 17:48:41
Quote Anchor link
Opzich is dat dynamische systeem helemaal niet moeilijk, niet als je met een gewone 'statische' app werkt. Wanneer je dit in een 'dynamisch' systeem wilt verwerken wordt het natuurlijk lastiger.

Als ik zelf iets dergelijks zou willen maken, zou ik het denk ik als volgt doen:

Je hebt een node-structuur, zoals een bestandsmap, zeg: / of /blog
Hierbinnen kan je gewoon pagina's plaatsen, zoals /blog/about
Je kan ook met 'engines' werken, die zelf een dynamische url mappen naar dynamische pagina's, zoals: /:year/:month/:slug (a la wordpress).
Deze engines kan je dan in de node structuur plaatsen, waardoor je krijgt:
/blog/:year/:month/:slug
Hierdoor heb je een mooi modulair systeem: de blog-engine is onafhankelijk van de rest, maar kunnen de engines zelf wel volledig flexibel zijn.

Je kan dan ook nog aparte elementen in een engine (zeg de frontpage van je blog-engine) aparte paden geven, bijv. /. Zo kan je de frontpage van je blog als frontpage van je site nemen.

Misschien wat lastig te implementeren (denk bijv. aan 2 blogs op 2 locaties), maar wel leuk en ik denk dat het wel te doen is.

Succes ;)

Toevoeging op 20/03/2012 17:51:44:

Je moet dan ook proberen de url-mapping enigszins overeen te laten komen met de menu-structuur, dat is misschien wel wat ingewikkeld, al kan je natuurlijk ook die systemen los van elkaar houden.

Hou er trouwens rekening mee dat je naast een url-matcher ook een url-generator moet maken, begin daar niet achteraf aan.

Toevoeging op 20/03/2012 17:54:54:

Het is dan natuurlijk helemaal cool wanneer je de node structuur die aan het hoofd van je routing staat ook de structuur geeft van een engine, dan heb je een kleine core en veel code in plugins, wat sowieso leuk is :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/03/2012 19:02:30
Quote Anchor link
"Het is dan natuurlijk helemaal cool wanneer je de node structuur die aan het hoofd van je routing staat ook de structuur geeft van een engine, dan heb je een kleine core en veel code in plugins"

Pim, ik waardeer je enthousiasme maar ik als niet-(opgeleid)programmeur snap maar weinig van wat je zegt. Node structuur, enginee... pfff....

Wat ik feitelijk gewoon wil is een action en controller aan een route kunnen koppelen. Stel je hebt een webshop dan zouden dit wat routes kunnen zijn:

- /winkelmandje (controller: shoppingbasket, action index)
-/klant/particulier/inschrijven (controller: register action: consumer)

Die routes wil ik koppelen aan een action en controller. Hoe precies weet ik nog niet, maar bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$routes
= array();
$routes[] = array('route' => 'winkelmandje', 'controller' => 'shoppingbasket', 'action' => 'index');
$routes[] = array('route' => 'klant/particulier/inschrijven', 'controller' => 'register', 'action' => 'consumer');
?>


So far, so good...

Maar wat ik dus wil weten is... is hoe je deze url:

www.mijnwebshopje.nl/winkelmandje

vertaalt naar de controller 'shoppingbasket' en de action 'index'.

Hoe maak je zo'n router? En zoals ik in de beginpost al zei, je kunt een eenvoudige router maken waarbij het 1e deel van je route overenkomt met de controller en het 2e deel met de action. Maar ik wil het graag wat flexibeler... mits dit niet al te ingewikkeld is...
 
Wouter J

Wouter J

20/03/2012 20:23:27
Quote Anchor link
Dat wat je nu wilt is toch nog niet heel moeilijk te maken?

Eerst doe je het heel simpel en maak je niks dynamisch:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// routes.php
$routes = array();
$routes[] = array('route' => 'winkelmandje', 'controller' => 'shoppingbasket', 'action' => 'index');
$routes[] = array('route' => 'klant/particulier/inschrijven', 'controller' => 'register', 'action' => 'consumer');

// front controller
foreach( $routes as $route )
{

  if( $route['route'] == 'winkelmandje' )
  {

    echo ucfirst($route['controller']).'::'.strtolower($route['action']).'()';
    break;
  }
}

?>


Vervolgens ga je het uitbreiden en voeg je er een dynamische url aan toe, ong. zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
// routes.php
$routes = array();
$routes[] = array('route' => 'winkelmandje', 'controller' => 'shoppingbasket', 'action' => 'index');
$routes[] = array('route' => 'klant/particulier/inschrijven', 'controller' => 'register', 'action' => 'consumer');

// front controller
$url = $_SERVER['REQUEST_URI'];

$url = end(preg_split('/ozzie-router\.php\//', $url));

foreach( $routes as $route )
{

  if( $route['route'] == $url )
  {

    // i.p.v. een echo moet je natuurlijk wat doen met de controller en action gegevens
    echo ucfirst($route['controller']).'::'.strtolower($route['action']).'()';
    break;
  }
}

?>


Dit is nog relatief simpel. Nu hoef je alleen nog het probleem van parameters die in de url zitten en in de action parameters thuis horen voor elkaar te krijgen en dan zul je REGEX nodig hebben.
Doe het wel zo dat je in de routes.php moet aangeven waar je de parameters wilt, en misschien zelfs wel met voorwaardes of het cijfers of letters moet bevatten.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/03/2012 20:37:07
Quote Anchor link
Dankjewel voor het meedenken Wouter. Dit zou inderdaad een 1e stap kunnen zijn. De moeilijkheid ligt voor mij vooral in de vraag hoe ik moet matchen.

Dankzij jouw codevoorbeeldje wordt het overigens wel wat duidelijker :) Ik had het idee dat ik de complete route zou moeten opsplitsen in deeltjes en die deeltjes dan met elkaar zou moeten vergelijken, maar nu ik het zo zie is dat wellicht helemaal niet nodig, maar moet ik inderdaad gaan preg_matchen... waar ik waars. tzt wel weer wat hulp bij nodig heb :)

P.S. ligt het aan mij of ontvang ik ineens geen mailtjes meer als er iemand gereageerd heeft in een van mijn topics?
 
Wouter J

Wouter J

20/03/2012 20:38:46
Quote Anchor link
Quote:
P.S. ligt het aan mij of ontvang ik ineens geen mailtjes meer als er iemand gereageerd heeft in een van mijn topics?

Nee, dat ligt niet aan jou
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 09:52:57
Quote Anchor link
Sorry, ik vind het gewoon leuk even te fantaseren.

Opzich is het conceptueel niet zo lastig hoor. Een node structuur is niets anders dan een boom of 'composite' pattern. Op internet zijn genoeg manieren te vinden hoe je dat met een db implementeerd.

Dat wat ik een engine noemde (term komt uit eoa cms waar ik ooit naar gekeken heb) is gewoon een soort module, een eigen mvc systeempje met routes, views en een of meerdere tabellen.

Hoe je dit daadwerkelijk uitschrijft, tsja... ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 10:02:41
Quote Anchor link
Kijk dat instellen van een route dat gaat wel lukken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$routes
= array();
$routes[] = array('route' => 'winkelmandje', 'controller' => 'shoppingbasket', 'action' => 'index');
?>


Maar mijn vraag is, hoe herleid ik de onderstaande url dan weer naar de juiste action en controller:

www.mijnwebshop.nl/winkelmandje

Of anders gezegd, hoe match ik de url "winkelmandje" met de route "winkelmandje". Oké... in dit geval is het eenvoudig, maar wat als we het een beetje gecompliceerder maken. Stel we hebben 2 routes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$routes
= array();
$routes[] = array('route' => 'product/$product_id', 'controller' => 'products', 'action' => 'show');
$routes[] = array('route' => 'product/overview', 'controller' => 'products', 'action' => 'showOverview');
?>


De 1e route bevat een variabele en zoals je ziet beginnen ze allebei met "product/".

Stel nu je hebt deze url:

www.mijnwebshop.nl/product/123

Hoe match je dan de url "product/123" met de juiste route? Dat is mijn vraag. Heeft iemand daar een handige tip voor?
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 10:46:21
Quote Anchor link
Je moet dan met regexen werken.

Ik doe het vaak zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$route
= new Route('/abc/:id');

class Route
{
    public function __c($pattern) {
        $this->regex =
            preg_replace(
                '#:([a-z])+#',
                '(?P<$1>[^/]+)',
                $pattern
            )
        ;
    }

    function
match($query)
    {

        if(!preg_match('#'.$this->regex.'#', $query, $matches))
            return false;
        return $matches;
    }
}

?>

Even 'quick and dirty'. Kijk eens naar http://www.php.net/manual/en/function.preg-match.php voor named subpatterns.

Toevoeging op 21/03/2012 10:47:52:

De patterns matchen nu alles voor de eerste slash, je kan dat evt nog wijzigen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 10:54:30
Quote Anchor link
Thanks Pim, dat is zeer bruikbare info!

Ik zie dat je aan de $match functie een $query meegeeft. Moet dat niet een route zijn? En je returnt $matches? Moet ik daaruit concluderen dat een route meerdere matches kan hebben? Waar staat "__c" trouwens voor?
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 11:01:22
Quote Anchor link
__c = __constructor ;)

Je gebruikt het als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
class Router
{
    function
addRoute(Route $r)
    {

        $this->routes[] = $r;
    }
    function
match($query)
    {

        foreach($this->routes as $r)
            if(($matches = $r->match($query)) !== false)
                return $matches;
        return false;
    }
}

$router = new Router();
$router->addRoute(new Route('/appeltje'));
$router->addRoute(new Route('/peer/:id'));
$route->match('/peer/123');
?>


Toevoeging op 21/03/2012 11:02:36:

Zoals je in het PHP.net bestand ziet, geeft matches de regex matches terug. De named subpatterns zitten daarbij, zodat $matches['id'] het id is wat in de query zat.
Gewijzigd op 21/03/2012 11:03:14 door Pim -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 11:08:50
Quote Anchor link
Het ziet er (nu nog) wat ingewikkeld uit, maar wel erg gaaf als dit gaat werken :)

Maar hoe krijg je in jouw voorbeeld nou de controller en action? Want dat zie ik nu nergens terug.

Je helpt me hier overigens enorm mee, thanks!!
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 11:24:38
Quote Anchor link
Dat hangt er een beetje van af hoe je daarmee omgaat.

De makkelijkste manier is om eoa string voorstelling te maken van de controller en action, bijv. Controller::Action. Je kan dan van route maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
class Route
{
    public function __construct($pattern, $controller)
    {

        $this->regex = //...
        $this->controller = $controller;
    }


    public function match($query)
    {

        if(!preg_match('#'.$this->regex.'#', $query, $matches))
                    return false;
        return $matches+array('_controller'=>$this->controller);
    }
}

$router = new Router();
$router->addRoute(new Route('/appeltje', 'AppelController::index'));
$router->addRoute(new Route('/peer/:id', 'PeerController::peertje'));
$result = $route->match('/peer/123');
$result['_controller'] // is PeerController::peertje
$result['id'] // is 123

?>

Die data kan je dan aan eoa 'frontcontroller' geven, die de controller voor je zoekt en de parameters eraan geeft.
Gewijzigd op 21/03/2012 11:25:24 door Pim -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 11:30:11
Quote Anchor link
Vet :-)
Thanks voor de hulp!!! Hoop er nog deze week mee aan de slag te gaan. Heb nu in ieder geval een mooie basis :-)))
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 11:30:33
Quote Anchor link
Even voor de volledigheid:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
class PeerController
{
    public function peertjeAction($args)
    {

        print (int)$args['id'].' is het ID';
    }
}


class FrontController
{
    public function handle($controllerString, $args)
    {

        list($controller, $action) = explode('::', $controllerString);
        $controller = new $controller;
        // Weet niet of dit werkt
        $controller->$action($args);
        // Anders
        call_user_func(array($controller, $action), $args);
    }
}

?>

Toevoeging op 21/03/2012 11:31:57:

Dus dan krijgen we:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$router
= new Router();
$router->addRoute(new Route('/appeltje', 'AppelController::index'));
$router->addRoute(new Route('/peer/:id', 'PeerController::peertje'));
$result = $route->match('/peer/123');
$fc = new FrontController();
$fc->handle($result['_controller'], $result);
// Geeft: 123 is het ID
?>
Gewijzigd op 21/03/2012 11:32:31 door Pim -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 11:32:38
Quote Anchor link
Je bent de held van de dag :-)
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 11:34:41
Quote Anchor link
Graag gedaan ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.