Route's niet goed werkend met regex

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Raoul -

- Raoul -

28/11/2012 16:32:02
Quote Anchor link
Hoi,

Heb een probleem met een van m'n routes. Specifiek over een regex, waar ik niet zo goed in ben...

Het probleem is het volgende, ik voeg een route toe /home, maar bijvoorbeeld /homefkdofdofkdo leid dan weer naar /home omdat dat zo staat in de regex...

Groot probleem dan bijvoorbeeld als ik een route toevoeg '/', alles met een '/' erin leid dus dan naar '/' waardoor ik bijvoorbeeld niet routes kan toevoegen als '/home'

Kan iemand mij helpen met deze regex?

Relevante code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
public function setPattern($pattern)
    {

        $this->_pattern = $pattern;
        $this->_regex = preg_replace('#:([a-z])+#', '(?P<$1>[^/]+)', $pattern);
    }

    
    public function match($uri)
    {

        if (!preg_match('#' . $this->_regex . '#', $uri, $matches))
        {

            return false;
        }

        else
        {
            return $matches;
        }
    }

?>
Gewijzigd op 28/11/2012 16:32:32 door - Raoul -
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 19:31:18
 
Wouter J

Wouter J

28/11/2012 16:57:51
Quote Anchor link
Altijd tot het eind van een string matchen door $ toe te voegen in je regex.
 
- Raoul -

- Raoul -

28/11/2012 17:10:32
Quote Anchor link
Thanks!
 
- Raoul -

- Raoul -

05/12/2012 14:34:00
Quote Anchor link
Ik heb nu toch nog een probleem met de regexing. Als ik een route toevoeg '/post/:id' dan returnt $matches dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Array ( [0] => /post/10 [d] => 10 [1] => 10 ) 1


Code is nog steeds hetzelfde, maar dan met de $ toegevoegd in de regex op lijn 10.
Die 'd' moet obviously 'id' worden... iemand die mij kan helpen?

Raoul
 
Kees Schepers

kees Schepers

05/12/2012 16:02:41
Quote Anchor link
Waarom gebruik je de regex route en niet de standaard route? Daarin kun je ook met (optionele) parameters werken? Of heeft het niets met Zend Framework te maken?
 
Wouter J

Wouter J

05/12/2012 16:05:34
Quote Anchor link
Kees, nee hij is bezig met zijn eigen framework (vraag me niet waarom...).
 
- Raoul -

- Raoul -

05/12/2012 16:50:22
Quote Anchor link
Dit is idd voor een eigen framework.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.