Routing via nette URL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 17:44:51
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik ben bezig met een kleine CMS die met modules werkt alleen zit ik met een probleem. Ik werk met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$clean                 =       array();
$url                    =    $_SERVER['PATH_INFO'];

list($zero, $first, $second, $third) = explode('/',$url);

$clean['module']    =    $first;
$clean['id']        =    $second;
$clean['item']        =    $third;
if($first == ''){
     $clean['module']   =    'home';    
}


Hiermee wil ik de URL opbreken in kleine stukjes maar zodra mijn URL iets is als:
http://www.domeinnaam.nl/test

Dan vult hij de module niet met test. Hij probeerd nu namelijk de map genaamd test te openen.

Hoe kan ik zorgen dat hij dit niet doet maar mijn modules, id's en items vult?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Jos
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:23:59
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

26/06/2010 18:40:37
Quote Anchor link
Als je de pagina http://www.domeinnaam.nl/test bekijkt, zal in PHP de variabele $url = test zijn. Toch? Als je die dan gaat opbreken op regel 4 van jou code blokje, dan zal alleen $zero inhoud hebben, namelijk test. Variabelen $first, $second en $third zijn dan leeg / bestaan niet, misschien kan regel 4 dan niet eens en krijg je een error, weet niet precies.

Wat had je voor inhoud willen hebben in variabelen $first, $second en $third dan?
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 18:43:56
Quote Anchor link
Nee, nu probeerd hij dus http://www.domeinnaam.nl/test te openen ipv dat hij in de index.php hem gaat verwerken

en in dit geval zou $zero gevult zijn met de DOCROOT :) en $first met test

Dus eigenlijk moet hij altijd op index.php blijven en met behulp van de meegestuurde $first / $second / $third de inhoud bepaalen
 
Jan geen

Jan geen

26/06/2010 18:55:21
Quote Anchor link
Je moet een .htaccess bestand plaatsen met een stukje code wat alles doorverwijst naar de index met als parameter wat achter de / staat
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 19:01:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} http://www.cms.tunder-design.nl$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.cms.tunder-design.nl/$1 [R=301,L]

RewriteEngine on
RewriteBase /

RewriteCond $1 !^(index\.php|resources|cms)
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1


Zo iets als dit ?

Hij stuurt alles nu netjes door maar ik wil dat hij dit altijd doet behalve als het pad /cms of /reources is

Hoe doe ik dit of wat heb ik hierboven fout gedaan
Gewijzigd op 26/06/2010 19:23:25 door Jos Verra
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 19:33:32
Quote Anchor link
Bump!

Weet iemand wat ik hierboven fout doe?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/06/2010 19:52:00
Quote Anchor link
Bumpen pas na 24 uur graag.
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 19:55:54
Quote Anchor link
Ja sorry :( ik zit nu steeds dingen te proberen en wordt er gek van :P geen enkel teken dat het ook maar die uitzondering werkt.

Die tutorials over htaccess snap ik niet helemaal heb al 3 keer gelezen maar kan niet zien waarom die niet werkt.
 
Jan geen

Jan geen

26/06/2010 21:57:39
Quote Anchor link
Misschien een [L] flag achter regel 9? Dat betekend dat ie stopt wanneer het matched
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 22:19:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
#Error documents
ErrorDocument 404 /index.php/404

#Nette URL && Alles wordt naar de index.php doorgestuurd

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} http://www.cms.tunder-design.nl$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.cms.tunder-design.nl/$1 [R=301,L]

RewriteEngine on
RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_URI} !^(index\.php|cms)[L]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^(index\.php|resources)[L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1


Dit heb ik nu maar hij werkt op de resources na want ik heb in een img tag er naar verwezen maar hij wil hem niet openen vanaf de index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="resources/images/logo.png" />


Maar hij geeft niets weer ( als ik in de broncode op de link klik gebeurd er ook niets )
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

26/06/2010 22:45:54
Quote Anchor link
Of het er wat mee te maken heeft weet ik niet, maar dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="resources/images/logo.png" />

moet je eens veranderen naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="/resources/images/logo.png" />
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 23:21:06
Quote Anchor link
Heb het al gevonden het was resources ik had rescourses

Bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.