Routing via nette URL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 17:44:51
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik ben bezig met een kleine CMS die met modules werkt alleen zit ik met een probleem. Ik werk met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$clean                 =       array();
$url                    =    $_SERVER['PATH_INFO'];

list($zero, $first, $second, $third) = explode('/',$url);

$clean['module']    =    $first;
$clean['id']        =    $second;
$clean['item']        =    $third;
if($first == ''){
     $clean['module']   =    'home';    
}


Hiermee wil ik de URL opbreken in kleine stukjes maar zodra mijn URL iets is als:
http://www.domeinnaam.nl/test

Dan vult hij de module niet met test. Hij probeerd nu namelijk de map genaamd test te openen.

Hoe kan ik zorgen dat hij dit niet doet maar mijn modules, id's en items vult?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Jos
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 12:55:06
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

26/06/2010 18:40:37
Quote Anchor link
Als je de pagina http://www.domeinnaam.nl/test bekijkt, zal in PHP de variabele $url = test zijn. Toch? Als je die dan gaat opbreken op regel 4 van jou code blokje, dan zal alleen $zero inhoud hebben, namelijk test. Variabelen $first, $second en $third zijn dan leeg / bestaan niet, misschien kan regel 4 dan niet eens en krijg je een error, weet niet precies.

Wat had je voor inhoud willen hebben in variabelen $first, $second en $third dan?
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 18:43:56
Quote Anchor link
Nee, nu probeerd hij dus http://www.domeinnaam.nl/test te openen ipv dat hij in de index.php hem gaat verwerken

en in dit geval zou $zero gevult zijn met de DOCROOT :) en $first met test

Dus eigenlijk moet hij altijd op index.php blijven en met behulp van de meegestuurde $first / $second / $third de inhoud bepaalen
 
Jan geen

Jan geen

26/06/2010 18:55:21
Quote Anchor link
Je moet een .htaccess bestand plaatsen met een stukje code wat alles doorverwijst naar de index met als parameter wat achter de / staat
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 19:01:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} http://www.cms.tunder-design.nl$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.cms.tunder-design.nl/$1 [R=301,L]

RewriteEngine on
RewriteBase /

RewriteCond $1 !^(index\.php|resources|cms)
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1


Zo iets als dit ?

Hij stuurt alles nu netjes door maar ik wil dat hij dit altijd doet behalve als het pad /cms of /reources is

Hoe doe ik dit of wat heb ik hierboven fout gedaan
Gewijzigd op 26/06/2010 19:23:25 door Jos Verra
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 19:33:32
Quote Anchor link
Bump!

Weet iemand wat ik hierboven fout doe?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/06/2010 19:52:00
Quote Anchor link
Bumpen pas na 24 uur graag.
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 19:55:54
Quote Anchor link
Ja sorry :( ik zit nu steeds dingen te proberen en wordt er gek van :P geen enkel teken dat het ook maar die uitzondering werkt.

Die tutorials over htaccess snap ik niet helemaal heb al 3 keer gelezen maar kan niet zien waarom die niet werkt.
 
Jan geen

Jan geen

26/06/2010 21:57:39
Quote Anchor link
Misschien een [L] flag achter regel 9? Dat betekend dat ie stopt wanneer het matched
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 22:19:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
#Error documents
ErrorDocument 404 /index.php/404

#Nette URL && Alles wordt naar de index.php doorgestuurd

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} http://www.cms.tunder-design.nl$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.cms.tunder-design.nl/$1 [R=301,L]

RewriteEngine on
RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_URI} !^(index\.php|cms)[L]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^(index\.php|resources)[L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1


Dit heb ik nu maar hij werkt op de resources na want ik heb in een img tag er naar verwezen maar hij wil hem niet openen vanaf de index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="resources/images/logo.png" />


Maar hij geeft niets weer ( als ik in de broncode op de link klik gebeurd er ook niets )
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

26/06/2010 22:45:54
Quote Anchor link
Of het er wat mee te maken heeft weet ik niet, maar dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="resources/images/logo.png" />

moet je eens veranderen naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="/resources/images/logo.png" />
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 23:21:06
Quote Anchor link
Heb het al gevonden het was resources ik had rescourses

Bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.