row exists

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »
Jasper

jasper

04/07/2006 11:29:00
Quote Anchor link
hoe kan ik testen een of bepaalde rij bestaat in mijn db, met zijn id,

ik wil rechtstraat vragen aan de db of de rij bestaat of niet, niet meer, om de query zo simpel en snel mogelijk te houden. Dit omdat ik dit 5000 keer achter elkaar moet doen, en het anders veel te lang duurt!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:32:58
 
Robert Deiman

Robert Deiman

04/07/2006 11:31:00
Quote Anchor link
Waarop test je welke rij het is waarvoor je wil kijken of die bestaat?

(alleen op id, of wat?)
 
Niek s

niek s

04/07/2006 11:34:00
Quote Anchor link
de enee keer zeg je dat je op id wil kijken, de andere keer wil je kijken of de HELE rij al bestaat... :-/
 
Jasper

jasper

04/07/2006 11:45:00
Quote Anchor link
ik heb de id van een lid, en ik moet testen of dit lid bestaat, dit om ploegenlijsten uit te kuisen. vermits er drie tabellen zijn: leden, ploegen, en een relatietabel
als er een ploeg verwijderd wordt, blijven de relaties in de relatietabel staan. maar nu moet ik deze tabel uitkuisen, maar ook als er leden verwijderd zijn en in een ploeg staan. moet de relatie ook verwijderd worden natuurlijk. daarom moet ik kunnen dit lid bestaad of niet.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

04/07/2006 11:59:00
Quote Anchor link
SELECT relatie.lid_id FROM relaties WHERE
relatie.lid_id NOT IN(SELECT id FROM leden)

Volgens mij
 
Niek s

niek s

04/07/2006 21:39:00
Quote Anchor link
is daar dan net een phpfunctie voor ofzo? want ik heb het eigenlijk ook wel nodig..

Ik weet neit of dat ook gaat met MySQL, denk het niet, maar zoiets als: ifexists()? ( als ik de functie zowisow al goed hb gesreven )
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/07/2006 21:45:00
Quote Anchor link
In veel databases gaat dit automatisch, in MySQL helaas niet. Het heet referentiele integriteit. Stel dat je een order hebt met een aantal orderregels en dat je de order wilt wissen. Normaal gesproken moet een database dat verzoek weigeren, omdat er anders orderregels overblijven die niet meer bij een order horen. Als je tabel van het type MyIsam is, dan moet je dat handmatig checken. Ik geloof, maar weet het niet zeker, dat je met het type InnoDB met zogenaamde foreign keys kunt werken die referentiele integriteit afdwingen.
 
Niek s

niek s

04/07/2006 21:48:00
Quote Anchor link
ja maar als ik nou een login systeem maak ( in mijn geval ) dan is het een beetje lastig als iemand met de naam 'henk' geregistreert staat in de db, iemand anders zich aanmeld met de naam 'henk' en dat die er dan 2 keer instaat,, dan krijg je fouten lijkt mij.. en anders krijg je dat hij niet word toegevoegd in de db, want hij bestaat al, en dat je dan geen melding krijgt.. oftewel iemand meld zich aan met de naam 'henk' en dan denkt ie, alles is goed gegaan,, geen error, OK! ik kan inloggen! en dan is het wachtwoord in een keer fout, en hij begrijpt er dan de ballen neit van!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/07/2006 21:51:00
Quote Anchor link
@Niek: dat kun je simpel oplossen met phpMyAdmin. Door een veld "unique" te maken dwing je af dat elk veld in de database een unieke waarde moet hebben. Als iemand een record probeert in te voegen met dezelfde waarde voor het bewuste veld, krijg je een foutmelding met nummer 1062. Door via mysql_errno () te testen kun je de juiste melding naar de gebruiker sturen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Niek s

niek s

04/07/2006 21:58:00
Quote Anchor link
dus:
*set veld unique*
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
//database connectie
//INSERT gegevens

if(mysql_erno($query) == "1062") {
     echo "Deze gebruiker bestaat al,, ghehe,, verzin maar lekker iets anders!!!";
     exit();
}
else {
    echo "account aangemaakt":
    //eventuele andere checks...
}
?>

?>

 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/07/2006 22:09:00
Quote Anchor link
Nee, na het uitvoeren van een query kun je gewoon mysql_errno (dubbel r dus!) aanroepen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    $sql
= "
        INSERT INTO tabel
        SET
            veld1 = '$veld1',
            veld2 = '$veld2'"
;
    if (!$res = mysql_query ($sql)) {
        if (mysql_errno() == 1062) {
            // record met die veldnaam bestaat al
        }
        else {
            // query is om een andere reden mislukt
        }
    }

?>
 
Niek s

niek s

04/07/2006 23:17:00
Quote Anchor link
hhmmzzzz,,
hoe kan ick dan in PHPMyAdmin opgeven dat een veld 'unique' is(of eigenlijk,, moet zijn)???
 
Jelmer -

Jelmer -

04/07/2006 23:22:00
Quote Anchor link
bij het aanmaken van een field het rondje waar het plaatje met een rode 'U' opstaat selecteren, of bij 'structuur' op het plaatje met de rode 'U' drukken.
 
Niek s

niek s

05/07/2006 10:52:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Error

SQL query:

ALTER TABLE `game_members` ADD UNIQUE (
`naam`
);

MySQL said:
#1170 - BLOB/TEXT column 'naam' used in key specification without a key length


Huh?? ik zet em dus op 'unique' maar dat kan niet?? :-s
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

05/07/2006 11:49:00
Quote Anchor link
OPlossing staat erbij.
Je moet een lengte opgeven
 
Niek s

niek s

05/07/2006 12:30:00
Quote Anchor link
Ja, maar als ik die opgeef werkt het nog niet!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.