row exists

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »
Jasper

jasper

04/07/2006 11:29:00
Quote Anchor link
hoe kan ik testen een of bepaalde rij bestaat in mijn db, met zijn id,

ik wil rechtstraat vragen aan de db of de rij bestaat of niet, niet meer, om de query zo simpel en snel mogelijk te houden. Dit omdat ik dit 5000 keer achter elkaar moet doen, en het anders veel te lang duurt!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:18:29
 
Robert Deiman

Robert Deiman

04/07/2006 11:31:00
Quote Anchor link
Waarop test je welke rij het is waarvoor je wil kijken of die bestaat?

(alleen op id, of wat?)
 
Niek s

niek s

04/07/2006 11:34:00
Quote Anchor link
de enee keer zeg je dat je op id wil kijken, de andere keer wil je kijken of de HELE rij al bestaat... :-/
 
Jasper

jasper

04/07/2006 11:45:00
Quote Anchor link
ik heb de id van een lid, en ik moet testen of dit lid bestaat, dit om ploegenlijsten uit te kuisen. vermits er drie tabellen zijn: leden, ploegen, en een relatietabel
als er een ploeg verwijderd wordt, blijven de relaties in de relatietabel staan. maar nu moet ik deze tabel uitkuisen, maar ook als er leden verwijderd zijn en in een ploeg staan. moet de relatie ook verwijderd worden natuurlijk. daarom moet ik kunnen dit lid bestaad of niet.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

04/07/2006 11:59:00
Quote Anchor link
SELECT relatie.lid_id FROM relaties WHERE
relatie.lid_id NOT IN(SELECT id FROM leden)

Volgens mij
 
Niek s

niek s

04/07/2006 21:39:00
Quote Anchor link
is daar dan net een phpfunctie voor ofzo? want ik heb het eigenlijk ook wel nodig..

Ik weet neit of dat ook gaat met MySQL, denk het niet, maar zoiets als: ifexists()? ( als ik de functie zowisow al goed hb gesreven )
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/07/2006 21:45:00
Quote Anchor link
In veel databases gaat dit automatisch, in MySQL helaas niet. Het heet referentiele integriteit. Stel dat je een order hebt met een aantal orderregels en dat je de order wilt wissen. Normaal gesproken moet een database dat verzoek weigeren, omdat er anders orderregels overblijven die niet meer bij een order horen. Als je tabel van het type MyIsam is, dan moet je dat handmatig checken. Ik geloof, maar weet het niet zeker, dat je met het type InnoDB met zogenaamde foreign keys kunt werken die referentiele integriteit afdwingen.
 
Niek s

niek s

04/07/2006 21:48:00
Quote Anchor link
ja maar als ik nou een login systeem maak ( in mijn geval ) dan is het een beetje lastig als iemand met de naam 'henk' geregistreert staat in de db, iemand anders zich aanmeld met de naam 'henk' en dat die er dan 2 keer instaat,, dan krijg je fouten lijkt mij.. en anders krijg je dat hij niet word toegevoegd in de db, want hij bestaat al, en dat je dan geen melding krijgt.. oftewel iemand meld zich aan met de naam 'henk' en dan denkt ie, alles is goed gegaan,, geen error, OK! ik kan inloggen! en dan is het wachtwoord in een keer fout, en hij begrijpt er dan de ballen neit van!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/07/2006 21:51:00
Quote Anchor link
@Niek: dat kun je simpel oplossen met phpMyAdmin. Door een veld "unique" te maken dwing je af dat elk veld in de database een unieke waarde moet hebben. Als iemand een record probeert in te voegen met dezelfde waarde voor het bewuste veld, krijg je een foutmelding met nummer 1062. Door via mysql_errno () te testen kun je de juiste melding naar de gebruiker sturen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Niek s

niek s

04/07/2006 21:58:00
Quote Anchor link
dus:
*set veld unique*
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
//database connectie
//INSERT gegevens

if(mysql_erno($query) == "1062") {
     echo "Deze gebruiker bestaat al,, ghehe,, verzin maar lekker iets anders!!!";
     exit();
}
else {
    echo "account aangemaakt":
    //eventuele andere checks...
}
?>

?>

 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/07/2006 22:09:00
Quote Anchor link
Nee, na het uitvoeren van een query kun je gewoon mysql_errno (dubbel r dus!) aanroepen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    $sql
= "
        INSERT INTO tabel
        SET
            veld1 = '$veld1',
            veld2 = '$veld2'"
;
    if (!$res = mysql_query ($sql)) {
        if (mysql_errno() == 1062) {
            // record met die veldnaam bestaat al
        }
        else {
            // query is om een andere reden mislukt
        }
    }

?>
 
Niek s

niek s

04/07/2006 23:17:00
Quote Anchor link
hhmmzzzz,,
hoe kan ick dan in PHPMyAdmin opgeven dat een veld 'unique' is(of eigenlijk,, moet zijn)???
 
Jelmer -

Jelmer -

04/07/2006 23:22:00
Quote Anchor link
bij het aanmaken van een field het rondje waar het plaatje met een rode 'U' opstaat selecteren, of bij 'structuur' op het plaatje met de rode 'U' drukken.
 
Niek s

niek s

05/07/2006 10:52:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Error

SQL query:

ALTER TABLE `game_members` ADD UNIQUE (
`naam`
);

MySQL said:
#1170 - BLOB/TEXT column 'naam' used in key specification without a key length


Huh?? ik zet em dus op 'unique' maar dat kan niet?? :-s
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

05/07/2006 11:49:00
Quote Anchor link
OPlossing staat erbij.
Je moet een lengte opgeven
 
Niek s

niek s

05/07/2006 12:30:00
Quote Anchor link
Ja, maar als ik die opgeef werkt het nog niet!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.