Rows & array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

13/06/2011 18:43:53
Quote Anchor link
Hi.
Ik wil iets uit de database halen.
Maar als het 3 rows zijn wil ik dat die auto 3 arrays maakt
en als het er 5 zijn, dan ook 5.
Kan jij zoiets maken? A.u.b
Het is voor me delete api van me hosting bedrijf.
Snap je overal waar verwijderen op ja staat
die moet ik allemaal in arrays hebben
zodat die verwijderd.

En hier moet het dan in werken:
$Socket->query('/CMD_API_SELECT_USERS',
array(
'select0' => $row['gebruikersnaam'], // The User's username. 4-8 characters, alphanumeric
'confirmed' => 'Confirm',
'delete' => 'yes'
));
$result = $Socket->fetch_parsed_body();


snap je de volgende moet dan select1 zijn
dan select2

Als jullie me kunnen helpen, vind ik dit fantastisch.

Groetjes,
Stan
Gewijzigd op 13/06/2011 18:44:21 door
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 21:00:48
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2011 18:53:59
Quote Anchor link
Dat kan toch gewoon met een mysql_fetch_assoc() en een while-loop?
Elk record die doorlopen wordt is dan een array :-)
Gewijzigd op 13/06/2011 18:54:28 door - Ariën -
 

13/06/2011 18:57:51
Quote Anchor link
Kunt u hem inbouwen.
$Socket->query('/CMD_API_SELECT_USERS',
array(
'select0' => $row['gebruikersnaam'], // The User's username. 4-8 characters, alphanumeric
'confirmed' => 'Confirm',
'delete' => 'yes'
));
$result = $Socket->fetch_parsed_body();

Ik ben namenlijk niet van de array, meer van PHP algemeen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2011 19:03:16
Quote Anchor link
die $Socket->query moet dus uitgevoerd worden met de gebruikersnaam uit de database?

In dat geval:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$result
= mysql_query("SELECT gebruikersnaam FROM gebruikers WHERE gebruiker='42'");
if($result) {
    while($gebruiker = mysql_fetch_assoc($result)) {
    $Socket->query('/CMD_API_SELECT_USERS',
    array(
    'select0' => $gebruiker['gebruikersnaam'],
    'confirmed' => 'Confirm',
    'delete' => 'yes'
));
$api_result = $Socket->fetch_parsed_body();
    }

    // teruggave van een array met het resultaat
    echo "<pre>".print_r($api_result,1)."</pre>";
}
else {
echo "Er is een fout bij ons opgetreden: ".mysql_error();
}

?>

Die while en mysql_fetch_assoc() is eigenlijk gewoon simpele PHP-basiskennis.
Gewijzigd op 13/06/2011 19:35:58 door - Ariën -
 

13/06/2011 19:18:02
Quote Anchor link
Dit heb ik al geprobeerd. Het moet echt in array.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2011 19:20:03
Quote Anchor link
heb je al eens: $api_result bekeken?
 

13/06/2011 19:32:07
Quote Anchor link
Hij werkt wel. Maar nu verwijder hij 1 hosting account, maar hij moet er wel 5 doen.
Maar als ik delete krijg ik error.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/06/2011 19:35:02
Quote Anchor link
Stadioworld PHP op 13/06/2011 19:32:07:
Maar als ik delete krijg ik error.


Met zo'n opmerking kan niemand wat.
Geef dan de error.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2011 19:35:14
Quote Anchor link
Stadioworld PHP op 13/06/2011 19:32:07:
Maar als ik delete krijg ik error.

Een geheime error dus?

Anyway, ik heb een kleine aanpassing gedaan in de code. Probeer eens opnieuw.
Uiteraard moet je meer dan 1 gebruiker in je database hebben staan :-)...
Gewijzigd op 13/06/2011 19:36:59 door - Ariën -
 

13/06/2011 19:56:35
Quote Anchor link
Oke, hij verwijderd hem nu. Nu wil ik als hij verwijderd, dat hij deze qeury uitvoert:
mysql_query('DELETE FROM webhosting WHERE gebruikersnaam = "'.$gebruiker['gebruikersnaam'].'"');
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2011 20:02:18
Quote Anchor link
Lees eens $api_result result (volgens mij is dat een array) uit, en je weet meer ;-)
 

13/06/2011 20:26:05
Quote Anchor link
Ja. Maar dat werkt allemaal niet. Als hij hem verwijderd, moet hij ook de gegevens uit database verwijderen. Waar moet ik dan die qeury doen (mysql_query('DELETE FROM webhosting WHERE gebruikersnaam = "'.$gebruiker['gebruikersnaam'].'"');)?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2011 20:38:39
Quote Anchor link
Ik meen dat de resultaten van de actie (of het wel/niet gelukt is) in $api_result staan. Wat staat daar in?
Aan de hand wat wat erin staat kan je kijken of het gelukt is, en zo ja... dan kan je die query uitvoeren.
Gewijzigd op 13/06/2011 20:39:02 door - Ariën -
 

13/06/2011 20:54:39
Quote Anchor link
Nee. In dat script moet het kunnen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2011 21:00:45
Quote Anchor link
Dat kan ook, maar heb je al eens die variabele uitgelezen?
Uit mijn hoofd (heb al een tijdje niet meet met de DA-api gespeeld) moet die een resultaten-array teruggeven.
 

14/06/2011 09:06:27
Quote Anchor link
Ik denk dat je me vraag niet snap.
Als er iemand een hosting bij me heeft gekocht, zet hij de gebruikersnaam en de periode en de datum dat hij besteld heeft in me database. Bij Webhosting overzicht, kan je dan al je gegevens zien, dus wanneer hij verloopt.
Nu wil ik als hij hem verwijderd, ook hem uit me database haal.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/06/2011 10:21:49
Quote Anchor link
Ik snap je vraag prima.

Wat krijg je als je $api_result in print_r() aanroept?
 

14/06/2011 10:47:32
Quote Anchor link
Hij werkt dan wel. Maar nu moet ik de mysql qeury ergens neer zetten. Weet u waar dat moet? (welke regel en/of voorbeeld).
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/06/2011 13:11:09
Quote Anchor link
Dat hangt van de waarde van $api_result. Zou je dan even concreet antwoord op die vraag kunnen geven?
Gewijzigd op 14/06/2011 13:11:25 door - Ariën -
 

14/06/2011 13:17:02
Quote Anchor link
Hij werkt gewoon, hij verwijderd hem nu wel, ik heb mysql qeury er onder gezet, van DELETE * FROM, en WHERE '.$gebruiker['gebruikersnaam'].'

Maar nu verwijderd hij alleen de laatste...
 
- SanThe -

- SanThe -

14/06/2011 13:18:58
Quote Anchor link
Waarom geef je geen antwoord op de vraag van Aar?
- Aar - op 14/06/2011 13:11:09:
Dat hangt van de waarde van $api_result. Zou je dan even concreet antwoord op die vraag kunnen geven?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.