RSS feed Image

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »
Enrico van der List

Enrico van der List

12/12/2013 17:11:55
Quote Anchor link
Hoi, momenteel ben ik bezig met programmeren van een website en ik wil nieuws van http://www.nu.nl/feeds/rss/muziek.rss weergeven op de website. Ik ben tot nu toe zover gekomen dat ik het nieuws en titel kan laten weergeven maar nu wil ik ook een afbeelding weergeven naast het nieuws zoals wat nu.nl heeft.

hieronder heb ik mijn script meegeleverd. Hoop dat iemand mij ermee kan helpen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
                    require_once 'rss_fetch.inc';
                    $url = 'http://www.nu.nl/feeds/rss/muziek.rss';
                    $rss = fetch_rss($url);
                    
                    foreach ($rss->items as $item )
                    {

                        $title = $item[title];
                        $url = $item[link];
                        $
                        
                        echo "<li><a href=\"$url\" target=\"_blank\" class=\"nieuwsitem\">$title</a></li> ";
                    }

                ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 09:35:35
 
TJVB tvb

TJVB tvb

12/12/2013 17:24:36
Quote Anchor link
wij weten niet wat je krijgt uit je fetch_rss functie. Als je daar mee begint kunnen we de rest bekijken.

Het is bijvoorbeeld $item['title'] i.p.v. $time[title]

En je moet de variabelen buiten quotes halen:
echo '<li><a href="'. $url . '" target="_blank" class="nieuwsitem">' . $title . '</a></li> ';
 
Enrico van der List

Enrico van der List

12/12/2013 17:56:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
397
398
399
400
401
402
403
404
405
406
407
408
409
410
411
412
413
414
415
416
417
418
419
420
421
422
423
424
425
426
427
428
429
430
431
432
433
434
435
436
437
438
439
440
441
442
443
444
445
446
447
448
449
450
451
452
453
454
455
456
457
458
<?php
/*
 * Project:     MagpieRSS: a simple RSS integration tool
 * File:        rss_fetch.inc, a simple functional interface
                to fetching and parsing RSS files, via the
                function fetch_rss()
 * Author:      Kellan Elliott-McCrea <[email protected]>
 * License:     GPL
 *
 * The lastest version of MagpieRSS can be obtained from:
 * http://magpierss.sourceforge.net
 *
 * For questions, help, comments, discussion, etc., please join the
 * Magpie mailing list:
 * [email protected]
 *
 */
 
// Setup MAGPIE_DIR for use on hosts that don't include
// the current path in include_path.
// with thanks to rajiv and smarty

if (!defined('DIR_SEP')) {
    define('DIR_SEP', DIRECTORY_SEPARATOR);
}


if (!defined('MAGPIE_DIR')) {
    define('MAGPIE_DIR', dirname(__FILE__) . DIR_SEP);
}


require_once( MAGPIE_DIR . 'rss_parse.inc' );
require_once( MAGPIE_DIR . 'rss_cache.inc' );

// for including 3rd party libraries
define('MAGPIE_EXTLIB', MAGPIE_DIR . 'extlib' . DIR_SEP);
require_once( MAGPIE_EXTLIB . 'Snoopy.class.inc');


/*
 * CONSTANTS - redefine these in your script to change the
 * behaviour of fetch_rss() currently, most options effect the cache
 *
 * MAGPIE_CACHE_ON - Should Magpie cache parsed RSS objects?
 * For me a built in cache was essential to creating a "PHP-like"
 * feel to Magpie, see rss_cache.inc for rationale
 *
 *
 * MAGPIE_CACHE_DIR - Where should Magpie cache parsed RSS objects?
 * This should be a location that the webserver can write to.   If this
 * directory does not already exist Mapie will try to be smart and create
 * it.  This will often fail for permissions reasons.
 *
 *
 * MAGPIE_CACHE_AGE - How long to store cached RSS objects? In seconds.
 *
 *
 * MAGPIE_CACHE_FRESH_ONLY - If remote fetch fails, throw error
 * instead of returning stale object?
 *
 * MAGPIE_DEBUG - Display debugging notices?
 *
*/


/*=======================================================================*\
    Function: fetch_rss:
    Purpose:  return RSS object for the give url
              maintain the cache
    Input:    url of RSS file
    Output:   parsed RSS object (see rss_parse.inc)

    NOTES ON CACHEING:  
    If caching is on (MAGPIE_CACHE_ON) fetch_rss will first check the cache.
    
    NOTES ON RETRIEVING REMOTE FILES:
    If conditional gets are on (MAGPIE_CONDITIONAL_GET_ON) fetch_rss will
    return a cached object, and touch the cache object upon recieving a
    304.
    
    NOTES ON FAILED REQUESTS:
    If there is an HTTP error while fetching an RSS object, the cached
    version will be return, if it exists (and if MAGPIE_CACHE_FRESH_ONLY is off)
\*=======================================================================*/


define('MAGPIE_VERSION', '0.72');

$MAGPIE_ERROR = "";

function
fetch_rss ($url) {
    // initialize constants
    init();
    
    if ( !isset($url) ) {
        error("fetch_rss called without a url");
        return false;
    }

    
    // if cache is disabled
    if ( !MAGPIE_CACHE_ON ) {
        // fetch file, and parse it
        $resp = _fetch_remote_file( $url );
        if ( is_success( $resp->status ) ) {
            return _response_to_rss( $resp );
        }

        else {
            error("Failed to fetch $url and cache is off");
            return false;
        }
    }

    // else cache is ON
    else {
        // Flow
        // 1. check cache
        // 2. if there is a hit, make sure its fresh
        // 3. if cached obj fails freshness check, fetch remote
        // 4. if remote fails, return stale object, or error

        
        $cache = new RSSCache( MAGPIE_CACHE_DIR, MAGPIE_CACHE_AGE );
        
        if (MAGPIE_DEBUG and $cache->ERROR) {
            debug($cache->ERROR, E_USER_WARNING);
        }

        
        
        $cache_status    = 0;       // response of check_cache
        $request_headers = array(); // HTTP headers to send with fetch
        $rss             = 0;       // parsed RSS object
        $errormsg        = 0;       // errors, if any
        
        // store parsed XML by desired output encoding
        // as character munging happens at parse time

        $cache_key       = $url . MAGPIE_OUTPUT_ENCODING;
        
        if (!$cache->ERROR) {
            // return cache HIT, MISS, or STALE
            $cache_status = $cache->check_cache( $cache_key);
        }

                
        // if object cached, and cache is fresh, return cached obj
        if ( $cache_status == 'HIT' ) {
            $rss = $cache->get( $cache_key );
            if ( isset($rss) and $rss ) {
                // should be cache age
                $rss->from_cache = 1;
                if ( MAGPIE_DEBUG > 1) {
                    debug("MagpieRSS: Cache HIT", E_USER_NOTICE);
                }

                return $rss;
            }
        }

        
        // else attempt a conditional get
        
        // setup headers

        if ( $cache_status == 'STALE' ) {
            $rss = $cache->get( $cache_key );
            if ( $rss and $rss->etag and $rss->last_modified ) {
                $request_headers['If-None-Match'] = $rss->etag;
                $request_headers['If-Last-Modified'] = $rss->last_modified;
            }
        }

        
        $resp = _fetch_remote_file( $url, $request_headers );
        
        if (isset($resp) and $resp) {
          if ($resp->status == '304' ) {
                // we have the most current copy
                if ( MAGPIE_DEBUG > 1) {
                    debug("Got 304 for $url");
                }

                // reset cache on 304 (at minutillo insistent prodding)
                $cache->set($cache_key, $rss);
                return $rss;
            }

            elseif ( is_success( $resp->status ) ) {
                $rss = _response_to_rss( $resp );
                if ( $rss ) {
                    if (MAGPIE_DEBUG > 1) {
                        debug("Fetch successful");
                    }

                    // add object to cache
                    $cache->set( $cache_key, $rss );
                    return $rss;
                }
            }

            else {
                $errormsg = "Failed to fetch $url ";
                if ( $resp->status == '-100' ) {
                    $errormsg .= "(Request timed out after " . MAGPIE_FETCH_TIME_OUT . " seconds)";
                }

                elseif ( $resp->error ) {
                    # compensate for Snoopy's annoying habbit to tacking
                    # on '\n'

                    $http_error = substr($resp->error, 0, -2);
                    $errormsg .= "(HTTP Error: $http_error)";
                }

                else {
                    $errormsg .=  "(HTTP Response: " . $resp->response_code .')';
                }
            }
        }

        else {
            $errormsg = "Unable to retrieve RSS file for unknown reasons.";
        }

        
        // else fetch failed
        
        // attempt to return cached object

        if ($rss) {
            if ( MAGPIE_DEBUG ) {
                debug("Returning STALE object for $url");
            }

            return $rss;
        }

        
        // else we totally failed
        error( $errormsg );
        
        return false;
        
    }
// end if ( !MAGPIE_CACHE_ON ) {
} // end fetch_rss()

/*=======================================================================*\
    Function:   error
    Purpose:    set MAGPIE_ERROR, and trigger error
\*=======================================================================*/


function error ($errormsg, $lvl=E_USER_WARNING) {
        global $MAGPIE_ERROR;
        
        // append PHP's error message if track_errors enabled
        if ( isset($php_errormsg) ) {
            $errormsg .= " ($php_errormsg)";
        }

        if ( $errormsg ) {
            $errormsg = "MagpieRSS: $errormsg";
            $MAGPIE_ERROR = $errormsg;
            trigger_error( $errormsg, $lvl);                
        }
}

function
debug ($debugmsg, $lvl=E_USER_NOTICE) {
    trigger_error("MagpieRSS [debug] $debugmsg", $lvl);
}

            
/*=======================================================================*\
    Function:   magpie_error
    Purpose:    accessor for the magpie error variable
\*=======================================================================*/

function magpie_error ($errormsg="") {
    global $MAGPIE_ERROR;
    
    if ( isset($errormsg) and $errormsg ) {
        $MAGPIE_ERROR = $errormsg;
    }

    
    return $MAGPIE_ERROR;  
}


/*=======================================================================*\
    Function:   _fetch_remote_file
    Purpose:    retrieve an arbitrary remote file
    Input:      url of the remote file
                headers to send along with the request (optional)
    Output:     an HTTP response object (see Snoopy.class.inc)  
\*=======================================================================*/

function _fetch_remote_file ($url, $headers = "" ) {
    // Snoopy is an HTTP client in PHP
    $client = new Snoopy();
    $client->agent = MAGPIE_USER_AGENT;
    $client->read_timeout = MAGPIE_FETCH_TIME_OUT;
    $client->use_gzip = MAGPIE_USE_GZIP;
    if (is_array($headers) ) {
        $client->rawheaders = $headers;
    }
    
    @
$client->fetch($url);
    return $client;

}


/*=======================================================================*\
    Function:   _response_to_rss
    Purpose:    parse an HTTP response object into an RSS object
    Input:      an HTTP response object (see Snoopy)
    Output:     parsed RSS object (see rss_parse)
\*=======================================================================*/

function _response_to_rss ($resp) {
    $rss = new MagpieRSS( $resp->results, MAGPIE_OUTPUT_ENCODING, MAGPIE_INPUT_ENCODING, MAGPIE_DETECT_ENCODING );
    
    // if RSS parsed successfully      
    if ( $rss and !$rss->ERROR) {
        
        // find Etag, and Last-Modified
        foreach($resp->headers as $h) {
            // 2003-03-02 - Nicola Asuni (www.tecnick.com) - fixed bug "Undefined offset: 1"
            if (strpos($h, ": ")) {
                list($field, $val) = explode(": ", $h, 2);
            }

            else {
                $field = $h;
                $val = "";
            }

            
            if ( $field == 'ETag' ) {
                $rss->etag = $val;
            }

            
            if ( $field == 'Last-Modified' ) {
                $rss->last_modified = $val;
            }
        }

        
        return $rss;    
    }
// else construct error message
    else {
        $errormsg = "Failed to parse RSS file.";
        
        if ($rss) {
            $errormsg .= " (" . $rss->ERROR . ")";
        }

        error($errormsg);
        
        return false;
    }
// end if ($rss and !$rss->error)
}

/*=======================================================================*\
    Function:   init
    Purpose:    setup constants with default values
                check for user overrides
\*=======================================================================*/

function init () {
    if ( defined('MAGPIE_INITALIZED') ) {
        return;
    }

    else {
        define('MAGPIE_INITALIZED', true);
    }

    
    if ( !defined('MAGPIE_CACHE_ON') ) {
        define('MAGPIE_CACHE_ON', true);
    }


    if ( !defined('MAGPIE_CACHE_DIR') ) {
        define('MAGPIE_CACHE_DIR', './cache');
    }


    if ( !defined('MAGPIE_CACHE_AGE') ) {
        define('MAGPIE_CACHE_AGE', 60*60); // one hour
    }

    if ( !defined('MAGPIE_CACHE_FRESH_ONLY') ) {
        define('MAGPIE_CACHE_FRESH_ONLY', false);
    }


    if ( !defined('MAGPIE_OUTPUT_ENCODING') ) {
        define('MAGPIE_OUTPUT_ENCODING', 'ISO-8859-1');
    }

    
    if ( !defined('MAGPIE_INPUT_ENCODING') ) {
        define('MAGPIE_INPUT_ENCODING', null);
    }

    
    if ( !defined('MAGPIE_DETECT_ENCODING') ) {
        define('MAGPIE_DETECT_ENCODING', true);
    }

    
    if ( !defined('MAGPIE_DEBUG') ) {
        define('MAGPIE_DEBUG', 0);
    }

    
    if ( !defined('MAGPIE_USER_AGENT') ) {
        $ua = 'MagpieRSS/'. MAGPIE_VERSION . ' (+http://magpierss.sf.net';
        
        if ( MAGPIE_CACHE_ON ) {
            $ua = $ua . ')';
        }

        else {
            $ua = $ua . '; No cache)';
        }

        
        define('MAGPIE_USER_AGENT', $ua);
    }

    
    if ( !defined('MAGPIE_FETCH_TIME_OUT') ) {
        define('MAGPIE_FETCH_TIME_OUT', 5); // 5 second timeout
    }
    
    // use gzip encoding to fetch rss files if supported?
    if ( !defined('MAGPIE_USE_GZIP') ) {
        define('MAGPIE_USE_GZIP', true);    
    }
}


// NOTE: the following code should really be in Snoopy, or at least
// somewhere other then rss_fetch!

/*=======================================================================*\
    HTTP STATUS CODE PREDICATES
    These functions attempt to classify an HTTP status code
    based on RFC 2616 and RFC 2518.
    
    All of them take an HTTP status code as input, and return true or false

    All this code is adapted from LWP's HTTP::Status.
\*=======================================================================*/


/*=======================================================================*\
    Function:   is_info
    Purpose:    return true if Informational status code
\*=======================================================================*/

function is_info ($sc) {
    return $sc >= 100 && $sc < 200;
}


/*=======================================================================*\
    Function:   is_success
    Purpose:    return true if Successful status code
\*=======================================================================*/

function is_success ($sc) {
    return $sc >= 200 && $sc < 300;
}


/*=======================================================================*\
    Function:   is_redirect
    Purpose:    return true if Redirection status code
\*=======================================================================*/

function is_redirect ($sc) {
    return $sc >= 300 && $sc < 400;
}


/*=======================================================================*\
    Function:   is_error
    Purpose:    return true if Error status code
\*=======================================================================*/

function is_error ($sc) {
    return $sc >= 400 && $sc < 600;
}


/*=======================================================================*\
    Function:   is_client_error
    Purpose:    return true if Error status code, and its a client error
\*=======================================================================*/

function is_client_error ($sc) {
    return $sc >= 400 && $sc < 500;
}


/*=======================================================================*\
    Function:   is_client_error
    Purpose:    return true if Error status code, and its a server error
\*=======================================================================*/

function is_server_error ($sc) {
    return $sc >= 500 && $sc < 600;
}


?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.