RSS Feed Picasaweb parsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »
Jan H

Jan H

19/08/2007 16:18:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben op zoek naar een RSS-parser voor mijn website. Ik hou mijn foto's bij via picasaweb van google, maar zou graag deze albums op mijn website zien verschijnen. Ik had dus gedacht om hiervoor gebruik te maken van de RSS-feed die picasa automatisch genereert.

Het probleem is echter dat ik geen goede parser vind, en dat de feed wordt gesorteerd op datum 'laatst gewijzigd' en niet op datum van het album. Dit zou ik dus op mijn website zien verschijnen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Datum         |Beschrijving         |Plaats         |Fotograaf         |Aantal foto's |link
-------------------------------------------------------------------------------------------
18-08-2007    |1000 Van Zele        |Zele           |Dorothy Derweduwen|37            |link
15-08-2007    |KVV Cad-Sch          |Lier           |Rudi Heuninck     |42            |link


Dit is de feed waarover ik spreek

Meer info:
* Datum -> wordt gehaald uit <pubdate> tag
* Datum -> formaat "Sat, 18 Aug 2007 07:00:00 +0000" moet omgezet worden naar "dd-mm-YYYY"
* Beschrijving -> wordt gehaald uit <title> tag
* Beschrijving -> formaat "20070818_1000.VAN.ZELE" moet omgezet worden naar 1000 Van Zele (formaat is steeds hetzelfde, dwz: yyyymmdd_Beschrijving)
* Plaats -> wordt gehaald uit <description> tag
* Fotograaf -> wordt gehaald uit <description> tag
* Aantal foto's -> wordt gehaald uit <description> tag
* Link -> wordt gehaald uit <link> tag

Is dit te doen? Zou iemand zich hiervoor willen engageren? Hints, tips?

Alvast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan H
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:36:18
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/08/2007 16:21:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je wel wat hebt aan de simpleXML functies van PHP.
 
Jan H

Jan H

19/08/2007 16:35:00
Quote Anchor link
tnx, kan wel gebruikt worden denk ik. Ik heb wel nog een probleem.

Bij elke parser dat ik reeds geprobeerd heb, moet ik de rss-file opgeven (eindigend op .xml). Ik weer dit enkel niet staan bij mijn picasa-album.

URL naar de feed

Kan iemand het adres v/h .xml bestand achterhalen? Dit lijkt wel een stomme vraag, maar toch moet ik ze stellen ^^

tnx
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/08/2007 16:44:00
Quote Anchor link
Ik heb eens wat geGoogled, maar ik kom af en toe de term "Picasa XML Export Path" tegen. Misschien moet je daar even op zoeken. Ik gebruik zelf geen Picasa.
 
Jan H

Jan H

19/08/2007 17:11:00
Quote Anchor link
Nope, ik vind nergens de verwijzing naar het .xml bestand.

Dit is wat ik al heb

Hier heb ik gebruik van gemaakt. Mijn php-kennis is echter enorm beperkt, en ik zie nu door de bomen het bos niet meer.

Ik kan echter wel leven met de layout die nu geproduceerd wordt. Enkel zou de titel wel weergegeven mogen worden. "Location" -> "Plaats" enzo moet in de hele feed vervangen worden...
 

19/08/2007 17:46:00
Quote Anchor link
In dit script zit vast en zeker het één en ander dat je kan gebruiken.
 
Jan H

Jan H

19/08/2007 17:52:00
Quote Anchor link
Webmakerij schreef op 19.08.2007 17:46:
In dit script zit vast en zeker het één en ander dat je kan gebruiken.


ja ik weet het. Dit script heb ik reeds geprobeerd. Maar om de 1 of andere bizarre reden krijg ik dit:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /opt/www/***/web/www.aczele.be/testmap/rsstodb.php on line 4

terwijl regel 4 gewoon commentaar is :/

Kijk maar
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan H
 

19/08/2007 17:57:00
Quote Anchor link
Kan je de regels 1 t/m 5 posten.
 
Jan H

Jan H

19/08/2007 17:59:00
Quote Anchor link
&tdit is de hele code, zoals je ziet, hetzelfde als de originele:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
<?php

# -------------------------------------------------------------------
# RSS to DB
# -------------------------------------------------------------------
# Webmakerij, http://webmakerij.markei.nl
# Versie 1.0.1, 18 augustus 2007
# -------------------------------------------------------------------
# Slaat een RSS feed op in een database. Elke item wordt een record
# Mocht een record met dezelfde titel en omschrijving al in de
# database aanwezig zijn dan wordt deze niet toegevoegd.
# RSS to DB is gebouwd voor RSS 2.0, merk op dat RSS 2.0 backwards
# compatible is. Hierdoor kan dit systeem ook overweg met RSS versies
# lager dan 2.0
# -------------------------------------------------------------------
# versie 1.0.1
#            -  Indien bronrss veld aanwezig is in de tabel zal de
#               bron worden opgeslagen
# -------------------------------------------------------------------
# Licentie:     GNU GENERAL PUBLIC LICENSE, Version 3, 29 June 2007
#               http://www.gnu.org/licenses/gpl.html
#               http://www.gnu.org/licenses/gpl.txt
# -------------------------------------------------------------------

# -------------------------------------------------------------------
# Vereisten:    PHP 5.0 of hoger
#               MySQL 4.1 of hoger
#               MySQLi extensie (PHP)
#               DOM extensie (PHP)
# -------------------------------------------------------------------

# RSS specificaties
# -------------------------------------------------------------------
# RSS 2.0 specs     http://cyber.law.harvard.edu/rss/rss.html
# RSS 1.0 specs     http://web.resource.org/rss/1.0/spec
# RSS 0.92 specs    http://backend.userland.com/rss092
# RSS 0.91 specs    http://backend.userland.com/rss091


header("Content-Type: text/plain;");
$start_time=explode(' ',microtime());
$start_time=$start_time[1]+$start_time[0];

# CONFIGURARIE
# -------------------------------------------------------------------
# Database

$mysql['host']='mysql-2.priorweb.be';
$mysql['gebruikersnaam']='**';
$mysql['wachtwoord']='**';
$mysql['database']='**';
# Bron RSS (url of bestand)
$bron='http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/atletiekclubzele';
# Doel tabel (MySQL tabel)
$tabel='tabelnaam';
# Globalen
define("NLBR","\r\n");


# DATEBASE CONNECTIE, CONTROLLE EN OPENEN BRON
# -------------------------------------------------------------------

$connectie=mysqli_connect($mysql['host'],$mysql['gebruikersnaam'],$mysql['wachtwoord'],$mysql['database']);
if($connectie==false){exit("Geen database connectie");}else{echo"> Verbonden met database".NLBR;}
$resultaat=mysqli_query($connectie,"SHOW TABLES LIKE '".$tabel."';");
if(mysqli_num_rows($resultaat)==0){exit("Doel tabel bestaat niet");}else{echo"> Doel tabel bestaat".NLBR;}
$resultaat=mysqli_query($connectie,"SHOW COLUMNS FROM ".$tabel." LIKE 'bronrss';");
if(mysqli_num_rows($resultaat)==0){echo"> RSS Bron wordt niet opgeslagen, tabel structuur komt overeen met die van RSS to DB 1.0.0".NLBR;$savebronrss=false;}else{echo"> RSS Bron wordt opgeslagen".NLBR;$savebronrss=true;}
$rss=newDOMDocument;
$rss->preserveWhiteSpace=false;
$resultaat=$rss->load($bron);
if($resultaat==false){exit("Kan bron bestand niet openen");}else{echo"> Bron XML bestand ingelezen".NLBR;}
echoNLBR;

# INLEZEN ELEMENTEN
# -------------------------------------------------------------------

echo"> RSS openen (rss element)".NLBR;
$root=$rss->documentElement;
if($root->tagName!='rss'){exit("Document element is geen rss-element");}
echo"> RSS openen (channel element)".NLBR;
$channel=$root->getElementsByTagName('channel')->item(0);
echo"> Start inlezen van de elementen".NLBR.NLBR;

foreach($channel->childNodesas$item)
{

if($item->nodeType==1)
{

echo"-> Nieuwe element gevonden: ".$item->tagName.NLBR;
if($item->tagName!='item')
{

switch($item->tagName)
{

case'title':echo"--> Titel opgeslagen".NLBR;$titel=$item->nodeValue;break;
default:
echo"-->Element niet intressant en overgeslagen".NLBR.NLBR;
}
}

else
{
echo"-->Nieuwe RSS item gevonden".NLBR;
echo"---> Start met inlezen elementen".NLBR;
foreach($item->childNodesas$elementen)
{

if($elementen->nodeType==1)
{

echo"----> Element gevonden: ".$elementen->tagName.NLBR;
switch($elementen->tagName)
{

case'source':
echo"-----> Dit element dient 1 attribuut te hebben. Controleren hierop".NLBR;
if($elementen->hasAttribute('url'))
{

echo"------> Het attribuut bestaat".NLBR;
echo"------> Element opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
echo"------> Attribuut opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName.'_url']=$elementen->getAttribute('url');
}

else
{
echo"------> Het attribuut kon niet worden gevonden. Element voldoet niet aan eisen. Overgeslagen".NLBR;
}

break;
case'enclosure':
echo"-----> Dit element dient 3 attribuut te hebben. Controleren hierop".NLBR;
if($elementen->hasAttribute('url')AND$elementen->hasAttribute('length')AND$elementen->hasAttribute('type'))
{

echo"------> De attributen bestaan".NLBR;
echo"------> Element opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
echo"------> Attributen opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName.'_url']=$elementen->getAttribute('url');
$record[$elementen->tagName.'_length']=$elementen->getAttribute('length');
$record[$elementen->tagName.'_type']=$elementen->getAttribute('type');
}

else
{
echo"------> Eén of meerdere van de drie attributen kon niet worden gevonden. Element voldoet niet aan eisen. Overgeslagen".NLBR;
}

break;
case'category':
echo"-----> Dit element kan 1 attribuut hebben. Controleren op attribuut en opslaan".NLBR;
echo"------> Element opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
if($elementen->hasAttribute('domain'))
{

echo"------> Attribuut gevonden".NLBR;
echo"------> Attribuut opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName.'_domain']=$elementen->getAttribute('domain');
}

else
{
echo"------> Attribuut niet gevonden".NLBR;
}

break;
case'guid':
echo"-----> Dit element kan 1 attribuut hebben. Controleren op attribuut en opslaan".NLBR;
echo"------> Element opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
if($elementen->hasAttribute('isPermaLink'))
{

echo"------> Attribuut gevonden".NLBR;
echo"------> Attribuut opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName.'_isPermaLink']=$elementen->getAttribute('isPermaLink');
}

else
{
echo"------> Attribuut niet gevonden".NLBR;
}

break;
case'pubDate':
echo"-----> Element opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
echo"-----> Datum/Tijd omzetten naar databaseformaat".NLBR;
$record['datumtijd']=strtotime($record['pubDate']);
$record['datumtijd']=date("Y-m-d H:i:s",$record['datumtijd']);
echo"-----> Datum/Tijd: ".$record['datumtijd'].NLBR;
break;
default:

echo"-----> Geen verdere attributen verplicht. Element opslaan eventuele attributen overslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
break;
}
}
}

if(isset($record['title'])ORisset($record['description']))
{

if(!isset($record['title'])){$record['title']='';}
if(!isset($record['description'])){$record['description']='';}
if(!isset($record['datumtijd'])){$record['datumtijd']='';}
echo"---> Er is een titel en/of beschrijving gevonden, RSS item is goedgekeurd".NLBR;
echo"---> Controleren of title/description al in database voorkomt".NLBR;
$resultaat=mysqli_query($connectie,"SELECT COUNT(id) AS aantal FROM ".$tabel." WHERE title = '".mysqli_real_escape_string($connectie,$record['title'])."' AND description = '".mysqli_real_escape_string($connectie,$record['description'])."';");
$recordset=mysqli_fetch_assoc($resultaat);
if($recordset['aantal']==0)
{

echo"---> Dit item staat nog niet in de database en zal worden toegevoegd".NLBR;
// query bouwen
$sql="INSERT INTO ".$tabel." (";
$sql.="title, ";
$sql.="description, ";
if(isset($record['link'])){$sql.="link, ";}
if(isset($record['author'])){$sql.="author, ;; }
                        if (isset($record['category']))             { $sql .= "
category,"; }
                        if (isset($record['comments']))             { $sql .= "
comments,"; }
                        if (isset($record['enclosure']))            { $sql .= "
enclosure,"; }
                        if (isset($record['guid']))                 { $sql .= "
guid,"; }
                        if (isset($record['pubDate']))              { $sql .= "
pubDate,"; }
                        if (isset($record['source']))               { $sql .= "
source,"; }
                        if (isset($record['source_url']))           { $sql .= "
source_url,"; }
                        if (isset($record['enclosure_url']))        { $sql .= "
enclosure_url,"; }
                        if (isset($record['enclosure_length']))     { $sql .= "
enclosure_length,"; }
                        if (isset($record['enclosure_type']))       { $sql .= "
enclosure_type,"; }
                        if (isset($record['category_domain']))      { $sql .= "
category_domain,"; }
                        if (isset($record['guid_isPermaLink']))     { $sql .= "
guid_isPermaLink,"; }
                        if ($savebronrss == true)                   { $sql .= "
bronrss,"; }
                        $sql .= "
datumtijd)VALUES(";
                        $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
title']) . "',";
                        $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
description']) . "',";
                        if (isset($record['link']))                 { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
link']) . "',"; }
                        if (isset($record['author']))               { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
author']) . "',"; }
                        if (isset($record['category']))             { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
category']) . "',"; }
                        if (isset($record['comments']))             { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
comments']) . "',"; }
                        if (isset($record['enclosure']))            { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
enclosure']) . "',"; }
                        if (isset($record['guid']))                 { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
guid']) . "',"; }
                        if (isset($record['pubDate']))              { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
pubDate']) . "',"; }
                        if (isset($record['source']))               { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
source']) . "',"; }
                        if (isset($record['source_url']))           { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
source_url']) . "',"; }
                        if (isset($record['enclosure_url']))        { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
enclosure_url']) . "',"; }
                        if (isset($record['enclosure_length']))     { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
enclosure_length']) . "',"; }
                        if (isset($record['enclosure_type']))       { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
enclosure_type']) . "',"; }
                        if (isset($record['category_domain']))      { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
category_domain']) . "',"; }
                        if (isset($record['guid_isPermaLink']))     { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
guid_isPermaLink']) . "',"; }
                        if ($savebronrss == true)                   { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $bron) . "'
,"; }
                        if ($record['datumtijd'] == '') { $sql .= "
NOW()"; } else { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['datumtijd']) . "'"; }
                        $sql .= "
);";
                        $resultaat = mysqli_query($connectie, $sql);
                        if ($resultaat == true) { echo "
--->Itemtoegevoegdaandatabase" . NLBR; } else { echo "--->Konniettoevoegenaandatabase" . NLBR; }
                    }
                    else
                    {
                        echo "
--->Dititemstaatalindedatabase.Overslaan" . NLBR;
                    }
                }
                echo "
-->EindeRSSitem" . NLBR . NLBR;
            }
        }
    }
    
    echo NLBR . NLBR . NLBR;
    echo "
EindeXMLRSSbestand:" .$titel . NLBR;
    $end_time = explode(' ', microtime());
    $total_time = $end_time[0] + $end_time[1] - $start_time;
    echo "
Totaleparsertijd:".$total_time;
?>


ook de tabel is succesvol aangemaakt in mysql... bizar!

edit: als ik het scriptbestand chmod naar 777, dan krijg ik "HTTP-FOUT 500: INTERNAL SERVER ERROR" :/ verklaren wie verklaren kan :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan H
 

19/08/2007 18:03:00
Quote Anchor link
Hier werkt die gewoon. Na ja werken; je RSS feed maakt gebruik van namespaces dus geeft dit problemen.
 
Jan H

Jan H

19/08/2007 18:05:00
Quote Anchor link
Webmakerij schreef op 19.08.2007 18:03:
Hier werkt die gewoon. Na ja werken; je RSS feed maakt gebruik van namespaces dus geeft dit problemen.


Namespaces?

Soit, enig idee waarom dit script niet werkt bij mij? Heb nochtans PHP 5 enzo...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan H
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.