rtrim werkt niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

16/03/2015 20:57:53
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik heb een loop die script namen bevat plus comma's.
Nu wil ik de laatste comma van de loop weghalen door middel van rtrim.

Helaas werkt niet, wat zou ik hier aan kunnen doen ?

Hier de code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<script type="text/javascript">
    FLEX.autoLoader({
        <?php
            if(is_array($inc)):
                foreach($inc as $file) {
                    $str .= " \"{$file}\", ";
                }
            endif;

            echo $str; //Origineel :  "Pagelist",  "Editor",  "woot",
            echo "///"; //  : ///
            echo rtrim($str, ","); // Haalt de comma niet weg.  : "Pagelist",  "Editor",  "woot",
        ?>

    });
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:30:12
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/03/2015 21:01:17
Quote Anchor link
Je laatste teken is ook geen komma, maar een spatie. Try this:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo substr($str, 0, -2);
?>
 
Eddy E

Eddy E

16/03/2015 21:04:23
Quote Anchor link
Of beter, regel 4 tm 7:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(is_array($inc))
    {

    $str = implode(", ", $inc);
    }

?>


Wat je wilt met die quotes er om heen, is mij onduidelijk.
Gewijzigd op 16/03/2015 21:25:56 door Eddy E
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/03/2015 21:07:19
Quote Anchor link
je kunt beter gebruik maken van implode()

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<script type="text/javascript">
    FLEX.autoLoader({
        <?php
            if(is_array($inc)) }
        $arr = array();
                foreach($inc as $file) {
                    $arr[] = " \"{$file}\", ";
                }
            }

            echo implode(',', $arr);
        ?>

    });
</script>
Gewijzigd op 16/03/2015 21:08:03 door Frank Nietbelangrijk
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

16/03/2015 21:15:26
Quote Anchor link
@Frank, Dankjewel dit werkt helemaal goed.

Was helemaal vergeten wat implode deed.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/03/2015 21:18:54
Quote Anchor link
top!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/03/2015 22:24:37
Quote Anchor link
Wut?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$arr
= array();
foreach($inc as $file) {
    $arr[] = " \"{$file}\", ";
}

echo implode(',', $arr);
?>

Voegt dit niet teveel komma's toe?

Ik zou eerder zoiets verwachten?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$arr
= array();
foreach($inc as $file) {
    $arr[] = '"'.$file.'"'; // of enkele quotes, als je dat leuk vindt
}
echo implode(',', $arr);
?>

?
 
Willem vp

Willem vp

17/03/2015 00:38:38
Quote Anchor link
Brr... een array $arr aanmaken alleen maar om een paar quotes toe te voegen? Dan zou ik het zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$str
= '"' . join('", "', $inc) . '"';
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/03/2015 01:20:22
Quote Anchor link
En dan een controle of $inc een niet-leeg array is (anders krijg je een leeg element) en het gebruik van implode (join is een alias van implode) en hij is perfect :).

Zoiets dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (is_array($inc) && count($inc) > 0) {
    echo '"'.implode('", "', $inc).'"';
}

?>


De variant van Frank levert trouwens teveel komma's op.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2015 09:57:44
Quote Anchor link
idd willem zijn oplossing is netter.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/03/2015 12:44:56
Quote Anchor link
Not quite, om bovengenoemde redenen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2015 13:08:22
Quote Anchor link
Thomas,

Als de array leeg is dan zou je inderdaad '""' overhouden. Als dat een probleem kan zijn dan moet je dat uiteraard op één of andere wijze weer afvangen.
 
Willem vp

Willem vp

17/03/2015 13:18:21
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 17/03/2015 01:20:22:
En dan [...] het gebruik van implode (join is een alias van implode) en hij is perfect :).

Hier suggereer je dat je beter implode() kunt gebruiken dan join() omdat join() een alias is. Dat vind ik wat kort door de bocht. Een alias wordt nooit zonder reden aangemaakt. Waarschijnlijk is join() in dit geval zelfs aangemaakt omdat de makers van PHP zelf ook niet helemaal overtuigd waren van de kwaliteit van een functienaam als implode(). ;-)

Explode() en implode() vind ik het schoolvoorbeeld van functies die een verkeerde naam hebben. Regel 1 bij het bedenken van een functienaam is dat de naam moet beschrijven wat de functie doet. En dat is hier niet het geval. Explode en implode associeer ik met compressie/decompressie en niet met het ophakken in stukjes of het samenvoegen daarvan. Sterker nog: de naam 'implode' suggereert dat je je data kleiner maakt, maar op het moment dat je een separator toevoegt (zeker als die langer is dan 1 of 2 tekens) wordt je output zelfs groter dan je input. En op die manier kan met explode() je data dus ook kleiner worden, in tegenstelling tot wat de naam suggereert. Ik vind de namen dus verre van intuïtief en zelfs ondanks dat ik al meer dan 15 jaar met PHP werk (waarvan het eerste jaar in PHP3, die nog geen explode/implode had) moet ik nog elke keer dat ik die functies tegenkom, beredeneren welke functie wat doet. Ik vind het dan ook veel duidelijker om gebruik te maken van join(). Helaas is de tegenhanger split() in de laatste PHP-versies deprecated (overigens ten faveure van preg_split()).

In elke willekeurige taal die ik kan bedenken (Perl, Python, C#, JavaScript, VBScript, Ruby, om er eens een paar te noemen) worden de functies join() en split() gebruikt voor het opdelen van een string dan wel het samenvoegen van een array. Waarom moet PHP dan ineens zo exotisch doen met explode() en implode()? De enige reden die ik daarvoor kan bedenken, is omdat ze dan consequent inconsequent zijn met de functienamen die gebruikt worden (want de makers van PHP hebben er echt een bende van gemaakt).

Maar goed, ik wil dus eigenlijk vooral zeggen dat je niet simpelweg kunt stellen dat er één universele waarheid is die bepaalt dat implode() beter is dan join() of andersom. Ze zijn allebei even goed, en het is meer een kwestie van persoonlijke voorkeur welke je gebruikt. Het moge duidelijk zijn waar mijn voorkeur ligt. ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/03/2015 13:29:23
Quote Anchor link
Whoa, calm your tits.

"Beter" in die zin dat als er twee functies zijn die hetzelfde doen, het doorgaans de alias is die eerst sneuvelt. explode() is een "verstandigere" keuze in die zin dat deze functie binnenkort waarschijnlijk niet (als eerste) uitgerangeerd wordt. Ik heb het helemaal niet over performance of handige naamgeving.

Quote:
Als dat een probleem kan zijn dan moet je dat uiteraard op één of andere wijze weer afvangen.

Volgens mij is dat precies wat ik doe in mijn laatste codefragment?
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

17/03/2015 15:23:06
Quote Anchor link
In mijn geval levert dit niet teveel quotes op.
Nogmaals bedankt !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.