Ruimte besparen of iets minder netjes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Vincent

Vincent

08/09/2007 10:35:00
Quote Anchor link
Heey !

Ik heb een beetje rare vraag omdat je het van 2 kanten kan bekijken.
Ik moet de laatste tijd redelijk vaak keuze maken over hetzelfde onderwerp..
Ik heb namelijk divs die onder elkaar moeten maar dan met 2 verschillende kleuren dus dan zie je lijst met divs en om de div word het grijs dan donkergrijs dan weer grijs etc.
Ik vraag me af hè:
Ik kan dubbele divs maken in css maar dan met 2 verschillende kleuren
OF
ik kan 1 div maken in css en dan in de html bij de div: <div class="dediv" style="background-color: silver"> dat scheelt namelijk weer 1/2 kb

Wat denken jullie dat het beste is?

Groeten, Vincent
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 16:05:21
 
Jelmer -

Jelmer -

08/09/2007 10:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div class="dediv even"></div>
<div class="dediv odd"></div>
<div class="dediv even"></div>

&
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.even {
    background: silver;
}


of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div class="dediv" style="background-color: silver"></div>
<div class="dediv"></div>
<div class="dediv"style="background-color: silver"></div>


Volgens mij heb je een foutje in je redenering. Style inline meegeven is in het geval van 1 regel al langer.

Daarnaast, indien het css-bestand los is, wordt het gewoon in de cache van je browser bewaart en niet iedere aanvraag opnieuw opgehaald.
 
Vincent

Vincent

08/09/2007 10:54:00
Quote Anchor link
Dus jij zegt dat je beter gewoon de 2 soorten divs in de css kunt zetten ipv style="blabla" in html?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/09/2007 11:04:00
Quote Anchor link
Gewoon twee klasses opnemen in je css, dat is makkelijker te onderhouden!
 
Aaa Trump

aaa Trump

08/09/2007 11:15:00
Quote Anchor link
Alles uitschrijven, vindt ik het mooist. En 9 van de 10 keer werkt het in alle browsers.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.