Ruimte tussen de regels

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Alain

alain

18/11/2005 20:03:00
Quote Anchor link
Hoikes,

Ik heb een pagina poll.php genaamd.
http://www.scoutsd....ndex.php?page=poll

Nu had ik graag wat tussen ruimte tussen de regels gehad, nu staat alles bijna vlak ondereen.
Weet iemand welke scriptregel ik daarvoor moet gebruiken en waar die te plaatsen?

Bedankt


poll.php
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:51:44
 
Niels Beckers

Niels Beckers

18/11/2005 20:06:00
Quote Anchor link
url wekrt nier maarkom,
<br>? <br/> \n
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/11/2005 20:09:00
Quote Anchor link
CSS:

<style>
p {
line-height: 24px;
}
</style>

in de <head> sectie zetten
 
Alain

alain

18/11/2005 20:38:00
Quote Anchor link
Hoikes Jan,

Het is gelukt, maar net bovenaan, tussen de 2 regels:

"wat ik bij de scouts het liefste doe
totaal aantal stemmen"

daar wil hij geen ruimte maken?
Heeft dit te maken dat ik die code ook in 1 van de andere pagina's moet invoegen?

index.php
databases.php
archives.php
install.php
of admin.php

Bedankt alvast !

Alain

http://www.scoutsdonk.be/poll.php
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/11/2005 21:00:00
Quote Anchor link
Hoi Alain,

aan je CSS toevoegen:


<style>
p {
line-height: 24px;
}
input {
margin: 5px;
}
</style>
 
Alain

alain

18/11/2005 22:51:00
Quote Anchor link
Hoi Jan,

Deze code heb ik nu in elke pagina ingevoegd maar de ruimte is er niet gekomen, het heeft geen effect gehad ?

Dank
 
Rolf Flikker op

Rolf Flikker op

18/11/2005 23:23:00
Quote Anchor link
body {
line-height: 24px;
}

dan neemt ie meteen het hele document mee
 
Alain

alain

18/11/2005 23:28:00
Quote Anchor link
Hoi Jan,

zonder style ervoor en erachter bedoel je?
Want :

body {
line-height: 24px;
}

staat toch hier ook in :

<style>
p {
line-height: 24px;
}
</style>

dank u voor de moeite
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/11/2005 23:33:00
Quote Anchor link
Ik lees nu in de source:

<style>
p {
line-height: 24px;
}
input {
margin: 5px;
}
</style> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"><style>
p {
line-height: 24px;
}
input {
margin: 5px;
}
</style> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<style>
<style>
p {
line-height: 24px;
}
input {
margin: 5px;
}
</style>
</style>
<style type="text/css">
<!--
.style1 {color: #21536A}
-->
</style>

Dat is op zijn zachtst gezegd heel chaotische code. Ik zal eens kijken of ik het wat netter kan maken voor je.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/11/2005 23:35:00
Quote Anchor link
Haal al die code weg, en vervang hem door dit:

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<style>
p {
line-height: 24px;
}
input {
margin: 5px;
}
.style1 {
color: #21536A
}
</style>
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

18/11/2005 23:37:00
Quote Anchor link
Rolf, stylesheets zijn net als HTML, alles gaat tussen <style> en </style> (Tenzij je externe stylesheet gebruikt).
En in HTML gaat je inhouden tussen <body> en </body>...

Maar Jan gaat het al ordenen zo te zien :P

Edit: Heeft al geordend dus :P
Gewijzigd op 18/11/2005 23:38:00 door Willem Jan Z
 
Alain

alain

18/11/2005 23:38:00
Quote Anchor link
Bedankt alvast,

Je kan merken dat ik nog een echte beginner ben hé.

Fijn dat je me wil helpen !

Blijkbaar is mijn poll ook niet beveiligd , daar er al iemand mijn poll had kunnen aanpassen en aan knoeien !
 
Alain

alain

18/11/2005 23:45:00
Quote Anchor link
Heb nu alles mooi aangepast maar die 2 eerste regels staan nog onder makaar ?
vreemd hé
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/11/2005 23:52:00
Quote Anchor link
Probeer het eens zo:

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<style>
p {
line-height: 24px;
}

</style>
<b>Wat ik bij de scouts het liefste doe:</b><br />
<form method="POST" action="/poll/index.php">
<p><input type="radio" value="1" name="poll" /> Binnenactiviteiten</p>
<p><input type="radio" value="2" name="poll" /> Buitenactiviteiten</p>
<p><input type="radio" value="3" name="poll" /> luilekker niksen</p>
<p><input type="radio" value="4" name="poll" /> Leiding plagen</p>
<p><input type="submit" name="vote" value="Stem!" /></p>
</form>
<p>PollID: 1 - PollDatum: 17-11-2005 </p>
<p><a href="archives.php">Bekijk archief!</a> </p>
Gewijzigd op 18/11/2005 23:53:00 door Jan Koehoorn
 
Alain

alain

19/11/2005 00:03:00
Quote Anchor link
Hoi Jan ,

In welke pagina zet ik dat,
poll.php of index.php ?

Bedankt
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/11/2005 00:06:00
 
Alain

alain

19/11/2005 00:15:00
Quote Anchor link
hoi Jan,
Ik heb het nu in index.php gezet, maar nu kan men niet meer stemmen en kan ik niet meer naar het archief gaan?

Zo ziet het er wel stukken beter uit.

PS: als het nu nog werkte :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/11/2005 00:21:00
Quote Anchor link
Hoi Alain,

je hebt mijn code niet goed in die pagina geplakt. De volgorde staat door elkaar.

De hele inhoud van index.php moet je door dit vervangen:

<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<style>
p {
line-height: 24px;
}

</style>
</head>
<body>
<b>Wat ik bij de scouts het liefste doe:</b><br />
<form method="POST" action="/poll/index.php">
<p>
<input type="radio" value="1" name="poll" />
Binnenactiviteiten</p>
<p>
<input type="radio" value="2" name="poll" />
Buitenactiviteiten</p>
<p>
<input type="radio" value="3" name="poll" />
luilekker niksen</p>
<p>
<input type="radio" value="4" name="poll" />
Leiding plagen</p>
<p>
<input type="submit" name="vote" value="Stem!" />
</p>
</form>
<p>PollID: 1 - PollDatum: 17-11-2005 </p>
<p><a href="archives.php">Bekijk archief!</a> </p>
</body>
</html>
 
Alain

alain

19/11/2005 00:32:00
Quote Anchor link
Hoi Jan,

Het ziet er nu prima uit hé,

maar ik kan uiteraard niet proberen of de stemming werkt, men kan maar 1x stemmen, kan jij een proberen of het werkt en of je kunt stemmen?
de teller staat nu op 17 !

Hartstikke bedankt voor je tijd en moeite

lainke
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/11/2005 00:37:00
Quote Anchor link
Hoi Lainke,

ik heb met Internet Explorer en met FireFox geprobeerd, maar de teller blijft op 17 staan. Dat is waarschijnlijk een PHP probleem, waarvoor je beter een nieuwe post kunt aanmaken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.