Ruzie met Doctrine

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/10/2013 01:10:53
Quote Anchor link
Okee ik werk met doctine ORM

goed dit is mijn entity:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php

use Doctrine\ORM\Mapping as ORM;

/**
 * User
 *
 * @ORM\Table(name="users")
 * @ORM\Entity
 */

class User
{
    /**
     * @var integer
     *
     * @ORM\Column(name="id", type="integer", nullable=false)
     * @ORM\Id
     * @ORM\GeneratedValue(strategy="IDENTITY")
     */

    private $id;

    /**
     * @var string
     *
     * @ORM\Column(name="notify_email", type="string", length=1, nullable=false)
     */

    private $notifyEmail = 'N';

    /**
     * @var string
     *
     * @ORM\Column(name="notify_sms", type="string", length=1, nullable=false)
     */

    private $notifySms = 'N';

    /**
     * @var string
     *
     * @ORM\Column(name="verify_email", type="string", length=1, nullable=false)
     */

    private $verifyEmail = 'N';

    /**
     * @var string
     *
     * @ORM\Column(name="bedrijfsnaam", type="string", length=255, nullable=true)
     */

    // EN NOG MEER

}
?>


$id, $notifyEmail en $notifySms die gaan goed. $verifyEmail heb ik later toegevoegd en ik krijg het niet voor elkaar om een waarde in de kolom 'verify_email' toe te voegen.

ik heb alles geprobeerd:
- de vendor directory weggooien en met composer opnieuw installeren
- length op 3 gezet
- name veranderd in de annotations
- orm:schema-tool:update --> diverse keren geprobeerd
- orm:validate-schema --> diverse keren geprobeerd
- orm:generate:entities entities --generate-annotations="ORM" --> diverse keren geprobeerd

setters nagekeken alles alles alles

het werkt NIET.

zo wie o wie heeft er ideeën?

Oh ja, mijn composer.json:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
{
    "require": {
        "doctrine/orm": "2.4.*",
        "symfony/yaml": "2.*"
    },
    "autoload": {
        "psr-0": {"": "src/"}
    },
    "minimum-stability" : "dev"
}
Gewijzigd op 10/10/2013 01:15:23 door Frank Nietbelangrijk
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:47:40
 
Wouter J

Wouter J

10/10/2013 01:16:35
Quote Anchor link
Welke driver gebruik je? db:schema-tool:update zou moeten werken, alleen sommige drivers (zoals sqlite) ondersteunen dat niet
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/10/2013 01:19:16
Quote Anchor link
ik gebruik pdo_mysql Wouter.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/11/2013 21:55:14
Quote Anchor link
Vandaag weer hetzelfde probleem.

De commandline tool van Doctrine heeft een aantal commando's als
orm:clear-cache:metadata
orm:clear-cache:query
orm:clear-cache:result

Maar als ik die commando's probeerde dan kreeg ik dit resultaat:

[LogicException]
Cannot clear APC Cache from Console, its shared in the Webserver memory and not accessible from the CLI.


En plots ging daar een TL-buis bij me branden. Ik moest apache opnieuw opstarten.

Problem Solved dus.
 
Wouter J

Wouter J

05/11/2013 22:09:20
Quote Anchor link
Als je Apache met APC gebruikt werken de orm:clear-cache methods niet, omdat (zoals de message al zegt) deze memory op een niet toegankelijke plek is opgeslagen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/11/2013 22:12:33
Quote Anchor link
Ik denk dat ik die geïnstalleerd had om Symfony te stroomlijnen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.