Samengestelde variabele aanmaken via iteratie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »
Nkamp Kamp van de

nkamp Kamp van de

05/09/2010 01:17:59
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil een iteratie doorlopen waarbij de variabele naam zich steeds aanpast volgens het index nr. Hoe dat doe je dat met php?

Bv. ik heb een aantal sportvelden. en nu wil ik het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
for ($v = 0; $v < $aantal_velden; $v++) {
  //Voor ieder veld een separate query via index. Dan kan het in een for loop.
  //Alternatief is natuurlijk alles uitschrijven

  $Q0_v.$v = "SELECT * FROM tabelnaam
             where field ="
.$v;
  $R0_v.$v = mysql_query($Q0_v.$v) or die(mysql_error());
  $A0_v.$v = mysql_fetch_array($R0_v.$v);
  $C0_v.$v = mysql_num_rows($R0_v.$v);
}

?>

en dan bv. van een bep. de starttijd uitvragen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $A0_v.$v['st_tijd'];
?>


Ik het nu via een .$v weergegeven.
Ik heb wel een soort alternatief werken met een parameter als test:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$tmp
= 'parameter_naam_'.$v
//Nu wordt de waarde van $parameter_naam_3 bv. getoond
echo $$tmp;
?>

Maar dan moet ik eert tmp variabele aanmaken. Het moet toch ook 'rechtstreeks' kunnen?

Ik hoop dat mijn vraag duidelijk is (het is al laat).
Alvast bedankt.

Mvg.,

Nico
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 15:15:19
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

05/09/2010 01:37:13
Quote Anchor link
Je hebt zeker eerst Java of C gedaan?

in php is de . de operator om strings aan elkaar te plakken. Dit is in jou geval niet echt nuttig. Je weet dat je ook een hele reeks rijen uit kan lezen op een andere manier?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?PHP
$query
="SELECT * FROM tabelnaam";
$result=mysql_query($query);
$num_rows=mysql_num_rows();
$rows=array();
while($row=mysql_fetch_assoc()){
    $rows[]=$row;
}

//$rows bevat nu alle rijen als een multidimensionale array. Uitlezen kan met foreach
?>

Over arrays:
http://nl.php.net/manual/en/language.types.array.php


Als je echt allemaal losse queries maakt zoals nu, krijg je steeds maar een rij terug. Omdat je het toch allemaal uit dezelfde tabel haalt (zo te zien), volstaat de bovenstaande code. Het heeft dan ook meer zin om mysql_num_rows te doen.

Ik raad je aan om deze twee links eens grondig te bekijken:
http://www.phptuts.nl/view/39/
http://www.phptuts.nl/view/41/

Edit:

Wil je alleen een bepaald aantal, dan moet je eens kijken naar ORDER BY (google is your friend!) en LIMIT (allebei MySQL)
Gewijzigd op 05/09/2010 01:40:08 door SilverWolf NL
 
Mark L

Mark L

05/09/2010 02:07:19
Quote Anchor link
Je kunt inderdaad beter arrays gebruiken. Dat werkt stukken beter. Deze kun je als string doorlopen:
$row['parameter_naam_'.$v] is mogelijk.

Ik dacht dat dit werkte:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$tmp
= 'parameter_naam_'.$v
//Nu wordt de waarde van $parameter_naam_3 bv. getoond
echo ${$tmp};
?>


Misschien werkt dit dan ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$C0_v
{$v} = mysql_num_rows($R0_v{$v});
?>


Maar wie weet ook niet. Ik kan even niet meer testen (ik was bezig mijn computer uit te zetten..)
't Is een suggestie, maar ik raad je toch sterkt aan om arrays te gebruiken; veel makkelijker.

Edit:
Ik heb dit getest en dit lost hij op als array... Dus $C0_v = array($v => mysql_num_rows($R0_v[$v]))
Gewijzigd op 05/09/2010 12:47:57 door Mark L
 
Nkamp Kamp van de

nkamp Kamp van de

05/09/2010 16:42:59
Quote Anchor link
Dit gebruik ik al wel maar is volgens mij niet helemaal wat ik bedoel.
Ik heb een zaal definitie met meerdere velden. Nu ben ik iets voor de trainingen aan het realiseren en heb ik voor ieder veld een aparte resultaat set nodig omdat ik 'grafisch' een soort overzicht wil maken. Maar omdat ik de velden naast elkaar wil tonen heb ik resultaat sets 'parallel' (gelijktijdig) op ieder tijdstip nodig.

Maar dit wil ik dynamisch. Ik bedoel als er een andere zaal definitie is moet het ook nog werken. Het moet zo-wie-zo niet in één array. Maar misschien mis ik nog iets.

EDIT:

Volgens mij ben ik eruit door de resultsets in een array te drukken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
  $Q0_v
[$v] = "select *
  from zaaldefinitie
  where vldn ="
.$v;
  $R0_v[$v] = mysql_query($Q0_v[$v]) or die(mysql_error());
  $A0_v[$v] = mysql_fetch_assoc($R0_v[$v]);
  $C0_v[$v] = mysql_num_rows($R0_v[$v]);

for ($v = 0; $v < 5; $v++) {
    echo 'Veld omschrijving: '.$A0_v[$v]['desc'].'<br/>';
}

?>


Dit volstaat voor dit moment en kan ik hiermee uit de voeten.

Nico

Nico
Gewijzigd op 05/09/2010 17:25:57 door nkamp Kamp van de
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.