Samengestelde variabele aanmaken via iteratie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »
Nkamp Kamp van de

nkamp Kamp van de

05/09/2010 01:17:59
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil een iteratie doorlopen waarbij de variabele naam zich steeds aanpast volgens het index nr. Hoe dat doe je dat met php?

Bv. ik heb een aantal sportvelden. en nu wil ik het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
for ($v = 0; $v < $aantal_velden; $v++) {
  //Voor ieder veld een separate query via index. Dan kan het in een for loop.
  //Alternatief is natuurlijk alles uitschrijven

  $Q0_v.$v = "SELECT * FROM tabelnaam
             where field ="
.$v;
  $R0_v.$v = mysql_query($Q0_v.$v) or die(mysql_error());
  $A0_v.$v = mysql_fetch_array($R0_v.$v);
  $C0_v.$v = mysql_num_rows($R0_v.$v);
}

?>

en dan bv. van een bep. de starttijd uitvragen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $A0_v.$v['st_tijd'];
?>


Ik het nu via een .$v weergegeven.
Ik heb wel een soort alternatief werken met een parameter als test:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$tmp
= 'parameter_naam_'.$v
//Nu wordt de waarde van $parameter_naam_3 bv. getoond
echo $$tmp;
?>

Maar dan moet ik eert tmp variabele aanmaken. Het moet toch ook 'rechtstreeks' kunnen?

Ik hoop dat mijn vraag duidelijk is (het is al laat).
Alvast bedankt.

Mvg.,

Nico
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:02:08
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

05/09/2010 01:37:13
Quote Anchor link
Je hebt zeker eerst Java of C gedaan?

in php is de . de operator om strings aan elkaar te plakken. Dit is in jou geval niet echt nuttig. Je weet dat je ook een hele reeks rijen uit kan lezen op een andere manier?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?PHP
$query
="SELECT * FROM tabelnaam";
$result=mysql_query($query);
$num_rows=mysql_num_rows();
$rows=array();
while($row=mysql_fetch_assoc()){
    $rows[]=$row;
}

//$rows bevat nu alle rijen als een multidimensionale array. Uitlezen kan met foreach
?>

Over arrays:
http://nl.php.net/manual/en/language.types.array.php


Als je echt allemaal losse queries maakt zoals nu, krijg je steeds maar een rij terug. Omdat je het toch allemaal uit dezelfde tabel haalt (zo te zien), volstaat de bovenstaande code. Het heeft dan ook meer zin om mysql_num_rows te doen.

Ik raad je aan om deze twee links eens grondig te bekijken:
http://www.phptuts.nl/view/39/
http://www.phptuts.nl/view/41/

Edit:

Wil je alleen een bepaald aantal, dan moet je eens kijken naar ORDER BY (google is your friend!) en LIMIT (allebei MySQL)
Gewijzigd op 05/09/2010 01:40:08 door SilverWolf NL
 
Mark L

Mark L

05/09/2010 02:07:19
Quote Anchor link
Je kunt inderdaad beter arrays gebruiken. Dat werkt stukken beter. Deze kun je als string doorlopen:
$row['parameter_naam_'.$v] is mogelijk.

Ik dacht dat dit werkte:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$tmp
= 'parameter_naam_'.$v
//Nu wordt de waarde van $parameter_naam_3 bv. getoond
echo ${$tmp};
?>


Misschien werkt dit dan ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$C0_v
{$v} = mysql_num_rows($R0_v{$v});
?>


Maar wie weet ook niet. Ik kan even niet meer testen (ik was bezig mijn computer uit te zetten..)
't Is een suggestie, maar ik raad je toch sterkt aan om arrays te gebruiken; veel makkelijker.

Edit:
Ik heb dit getest en dit lost hij op als array... Dus $C0_v = array($v => mysql_num_rows($R0_v[$v]))
Gewijzigd op 05/09/2010 12:47:57 door Mark L
 
Nkamp Kamp van de

nkamp Kamp van de

05/09/2010 16:42:59
Quote Anchor link
Dit gebruik ik al wel maar is volgens mij niet helemaal wat ik bedoel.
Ik heb een zaal definitie met meerdere velden. Nu ben ik iets voor de trainingen aan het realiseren en heb ik voor ieder veld een aparte resultaat set nodig omdat ik 'grafisch' een soort overzicht wil maken. Maar omdat ik de velden naast elkaar wil tonen heb ik resultaat sets 'parallel' (gelijktijdig) op ieder tijdstip nodig.

Maar dit wil ik dynamisch. Ik bedoel als er een andere zaal definitie is moet het ook nog werken. Het moet zo-wie-zo niet in één array. Maar misschien mis ik nog iets.

EDIT:

Volgens mij ben ik eruit door de resultsets in een array te drukken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
  $Q0_v
[$v] = "select *
  from zaaldefinitie
  where vldn ="
.$v;
  $R0_v[$v] = mysql_query($Q0_v[$v]) or die(mysql_error());
  $A0_v[$v] = mysql_fetch_assoc($R0_v[$v]);
  $C0_v[$v] = mysql_num_rows($R0_v[$v]);

for ($v = 0; $v < 5; $v++) {
    echo 'Veld omschrijving: '.$A0_v[$v]['desc'].'<br/>';
}

?>


Dit volstaat voor dit moment en kan ik hiermee uit de voeten.

Nico

Nico
Gewijzigd op 05/09/2010 17:25:57 door nkamp Kamp van de
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.