Samenvoegen van twee meer-dimensionale array's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George van Baasbank

George van Baasbank

16/06/2014 17:11:17
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ten behoeve van een gezamenlijke lijst wil ik twee array's samenvoegen, maar het wil mij nog niet lukken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
= "SELECT pp.voornaam,pp.tussenvoeg,pp.achternaam,pp.email,ss.inhoud AS rol FROM pod__profiel as pp LEFT JOIN sys__select AS ss ON pp.auditie = ss.waarde GROUP BY pp.email ORDER BY pp.achternaam";
$cResultEmailCast = mysqli_query($verbinding,$sql);
$aLijst1 = mysqli_fetch_array($cResultEmailCast);
$sql = "SELECT ps.voornaam,ps.tussenvoeg,ps.achternaam,ps.email,ss.inhoud AS rol FROM pod__support as ps LEFT JOIN sys__select AS ss ON ps.auditie = ss.waarde GROUP BY ps.email ORDER BY ps.achternaam";
$cResultEmailCrew = mysqli_query($verbinding,$sql);
$aLijst1 = mysqli_fetch_array($cResultEmailCast);

$aTotaalLijst = array_merge($aLijst1,$aLijst2);
?>


Met behulp van bovenstaande code lees ik twee verschillende tabellen uit. Ik gebruik uit deze tabellen dezelfde velden met gelijkluidende veldnamen.

Maar nu moet ik dit ook nog in het HTML-deel tonen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<table>
                            <thead>
                                <tr>
                                    <td style="color: black;">Naam</td>
                                    <td style="color: black;">E-mail</td>
                                    <td style="color: black;">Rol / Functie</td>
                                </tr>
                            </thead>
                            <?php
                                $nAantal
= count($aTotaalLijst);
                                $nAfteller = 0;
                                while($nAfteller < $nAantal) {
                                    $cNaam =
// Vanaf hier kom ik er even niet meer uit.........
                            ?>

                            <tr>
                                <td style="color: black;"><a style="color: black!important;" href="emailcenter.php?mailadres=<?php echo $cEmail ; ?>"><?php echo $cNaam ; ?></a></td>
                                <td style="color: black;"><?php echo $cEmail ; ?></td>
                                <td style="color: black;"><?php echo $cRol ; ?></td>
                            </tr>
                            <?php } ?>
                        </table>


Wie kan mij een hint geven opdat ik weer verder kan??


George
Gewijzigd op 16/06/2014 17:17:38 door George van Baasbank
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:05:14
 
Erwin H

Erwin H

16/06/2014 17:17:00
Quote Anchor link
Met andere woorden je bent op zoek naar hoe je een UNION maakt in SQL....
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/union.html
 
George van Baasbank

George van Baasbank

16/06/2014 17:18:46
Quote Anchor link
Erwin,

Die kende ik nog niet. Ga gelijk uitproberen
 
Erwin H

Erwin H

16/06/2014 17:20:23
Quote Anchor link
Overigens, volgens mij heb je een foutje staan op regel 7 hierboven. Beide resultaten van de queries schrijf je namelijk weg naar $aLijst1, terwijl op regel 7 dat $aLijst2 zou moeten zijn.
Desalniettemin is gebruik van UNION een betere in dit geval.
 
- SanThe -

- SanThe -

16/06/2014 17:38:04
Quote Anchor link
En je pakt van beide query's alleen het eerst gevonden record.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.