Scalable Vector Graphics met PHP opzetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Carl Zwanenburg

Carl Zwanenburg

22/09/2015 14:31:31
Quote Anchor link
LS,

de titel is wat gek, maar ik wil via SVG lijnen trekken, die bepaald worden door punten uit een database.

Om te beginnen zoek ik code waarmee ik de start en eindpunten van een SVG lijn kan definiëren met een variabele.

Allereerst de SVG code van een lijn:

<svg width="1200" height="1200">

<line x1="180" y1="185" x2="180" y2="300" style="stroke:rgb(255,0,0);stroke-width:1" />

</svg>

Wat ik nu wil is dat ik voor x1 een variabele kan invoeren.

Aldus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$beginpuntX
= 180;
?>


<svg width="1200" height="1200">

<line x1="$begingpuntX" y1="185" x2="180" y2="300" style="stroke:rgb(255,0,0);stroke-width:1" />

</svg>

Het probleem waar ik tegenaan loop is dat ik via PHP wel een waarde voor $beginpuntX kan maken, maar dat deze in de code van svg voor x1 niet wordt gelezen.

Graag jullie suggesties wat ik hier over het hoofd zie.

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 22/09/2015 14:32:21 door Carl Zwanenburg
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 01:25:55
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/09/2015 14:42:31
Quote Anchor link
Als "$begingpuntX" in lopende tekst staat dan kan PHP niet weten dat het PHP betreft.

Je zult dus zoiets moeten doen waarschijnlijk:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$beginpuntX
= 180;
?>

<svg width="1200" height="1200">
<line x1="<?php echo $begingpuntX ?>" y1="185" x2="180" y2="300" style="stroke:rgb(255,0,0);stroke-width:1" />
</svg>


Verder moet het bestand een extensie hebben zodat het als PHP wordt herkend. Als je de bovenstaande code in een document whatever.htm zet, zal PHP hier helemaal niets mee doen.
 
Carl Zwanenburg

Carl Zwanenburg

22/09/2015 14:50:39
Quote Anchor link
Beste Thomas,

bedankt voor je reactie.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $begingpuntX ?>
had ik al geprobeerd, maar dat echo er tussen moest had ik nog niet bedacht.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $begingpuntX ?>
is de juiste toevoeging.

bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.