Scanderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »
Steen

steen

24/06/2009 18:35:00
Quote Anchor link
Beste PHP'ers,

Een simpele vraag: is het mogelijk om via PHP een zin te scanderen? Eventueel ook benoeming van woordsoorten. Ik heb zitten denken hoe dit mogelijk is, maar volgens mij kan dit alleen met een database vol met woorden, of niet soms?

Even voor de eerste die komt met 'google het eens':
In het engels is scanderen to scan, raad eens wat voor resultaten ik dan krijg.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:12:38
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

24/06/2009 18:41:00
Quote Anchor link
Je wilt je huiswerk Nederlands laten doen door PHP?

Dit is vrijwel onmogelijk, tenzij je hem zelf lerend maakt, en er voor zorgt dat niemand foute input maakt.
Maar dan kom je bij een extreem moeilijk stuk AI, wat zeker voor 90% van de programmeurs niet te doen is.

Maar als je een opzetje wil,
Zet de Nederlandse grammatica eens volop in kaart.
En dan bedoel ik alle regels, maar dan gerelativeerd.
Als je dit hebt, en je hebt een database van alle woorden, dan bestaat er een mogelijkheid dat je misschien in 20% van alle gevallen een goed antwoord terug kan geven.
Als hij zelf lerend is, en hij word daarna goed geupdate, dan zou je dit mogelijk tot 100% kunnen krijgen, en dat misschien als binnen 8 jaar :)

Ik wil je niet uit je droom helpen,
Het kan zeker,
Maar het is wel heel erg hoog gegrepen.
 
Eddy E

Eddy E

24/06/2009 18:49:00
Quote Anchor link
Sowieso alle nederlandse spellingsregels in een schematische volgorde weergeven is al onwijs moeilijk.

Lopen:
gelopend
lopend
liep
lopende
gelopen
loopt
liepen

Je hebt alleen al van de werkwoorden zo veel vormen.
En dan krijg je nog bijvoeglijk gebruikt, onvoltooid tegenwoordige tijd etc etc etc.
En 't kofschip etc etc etc.
En dan ook nog eens voor nieuwe woorden... want de regels zouden ook op onzinwoorden moeten werken, als: flipsen, gronniken, groven etc.
 
Steen

steen

24/06/2009 18:52:00
Quote Anchor link
Nico, graag niet het vooroordeel 'je wilt je huiswerk laten doen', er zijn altijd andere redenen waarom je dit zou willen doen.

Ik vroeg me af, omdat het voor mensen al een probleem is (denk maar aan lettergrepen, klemtoon) te bepalen, dat een computer dit automatisch beter zou kunnen.

Alles wat met taal te maken heeft is in programmeertaal volgens mij lastig te analyseren.

Wel vreemd dat er niet iets voor bestaat, er moet toch wel iemand zijn die zoiets heeft geprobeerd (ookal is het in het engels)? Interessante links zijn altijd welkom.
 
Jelmer -

Jelmer -

24/06/2009 19:05:00
Quote Anchor link
Het is een hele wetenschap. Een deel van AI en een deel van Linguistics houden zich er mee bezig: Natural Language Processing. Ow, en een bepaalde firefox plugin ;)

edit: wat jij bedoelt is waarschijnlijk shallow parsing. Dat is zeg maar alleen de vorm van een woord bepalen, en niet de functie (de betekenis). Dat is wel al redelijk mogelijk volgens mij, maar simpel zal het niet zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

24/06/2009 19:05:00
Quote Anchor link
Er zijn zat die het hebben geprobeerd, maar weinigen die zijn geslaagd.
Voor het engels is het al makkelijker als voor het Nederlands, want de Engelse grammatica slaat wel ergens op, in tegenstelling tot de Nederlandse grammatica.
Wij hebben op iedere regel wel een uitzondering, en zelfs die uitzonderingen hebben nog een uitzonderingen.

Voor de rest vind ik het een beetje jammer dat je mijn vraag meteen als vooroordeel beschouwt, zegt trouwens wel heel erg veel over jou.
Maar als het geen vraag was geweest, dan was het een suggestie, en geen vooroordeel.
 
Jelmer -

Jelmer -

24/06/2009 19:10:00
Quote Anchor link
Ik denk dat Nederlands inderdaad lastig is omdat je ten eerste al dat leuke verschil in woordvolgorde tussen hoofd- en bijzinnen hebt, en daarnaast nog een enorm leger aan leenwoorden die allemaal de regeltjes van hun eigen taal volgen :/
 
- SanThe -

- SanThe -

24/06/2009 19:22:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 24.06.2009 18:49:
Lopen:
gelopend
lopend
liep
lopende
gelopen
loopt
liepen

Ik mis loop nog. En wat is gelopend?
 
Steen

steen

24/06/2009 19:41:00
Quote Anchor link
@Nico: in die situatie was het een suggestie én een vooroordeel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Voor het engels is het al makkelijker als voor het Nederlands,

Makkerlijker dan in dit geval. Dat zijn toch dingen die een computer makkelijk moet kunnen onderscheiden. Wanneer je het groene boekje er bij pakt en alle grammatica verwerkt een lijst woorden toevoegt is volgens mij al redelijk wat mogelijk. Maar dan kom je weer uit op het geval met die google-vertalingen: meerdere woordbetekenissen etc.

Werkwoorden zijn trouwens niet zo'n groot probleem, er bestaan genoeg lijsten van, daar pas je de vervoegregels op toe en je bent klaar. Wanneer je een sterk werkwoord (als ik het goed heb) neemt wordt het al lastiger.

Interessant, dit zijn van die dingen die verder gaan dan een forum of een gastenboek. Zijn hier in ook speciale studies voor? Bestaan er boeken over?
 
Paul K

Paul K

24/06/2009 20:19:00
Quote Anchor link
Voor benoeming van de zinsdelen,

raam & ramen zijn altijd zelfstandig naamwoorden.
Op deze manier kom je al een heel end :)
 
- SanThe -

- SanThe -

24/06/2009 20:24:00
Quote Anchor link
Paul schreef op 24.06.2009 20:19:
raam & ramen zijn altijd zelfstandig naamwoorden.

Helaas, ramen is ook een werkwoord.

Edit:
raam het; o ramen; -pje 1 lijst (2) 2 venster, het glas (met het kozijn) 3 houtwerk enz. waarin of waarop iets gespannen wordt
ra·men raamde, h geraamd begroten, schatten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
John Doe

John Doe

24/06/2009 20:31:00
Quote Anchor link
steen schreef op 24.06.2009 19:41:
@Nico: in die situatie was het een suggestie én een vooroordeel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Voor het engels is het al makkelijker als voor het Nederlands,


keep on dreaming engels is ook moeilijk je zou kunnen zeggen alles wat op ing eindigt is present- past continuous. En dan kom je dit tegen Soaking wet(klets nat) is dit een present- past continuous??
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

24/06/2009 20:46:00
Quote Anchor link
Vast wel,
Er bestaat ook studies over SEO, maar dan over hoe je zoekmachines sneller en beter kan maken.
Maar dit zijn eigenlijk meer studies voor na je studie.
Dus dan kan je het beste beginnen met een studie informatica / software engineering.
Dan een studie *taal naar keuze* en dan zelf een studie maken naar hoe je hier software voor schrijft.

En ik denk dat je nog maar even goed de definitie van een vooroordeel moet kijken.
Ik stel een suggestieve vraag, een vooroordeel bestaat niet eens in vraag vorm.

@degeen hierboven
Soacking is dat weer een bijvoegelijk naamwoord.
Je kan volgens mij in het engels ook niet zeggen, alles wat op ING eindigt is deze regel.
Volgens mij zijn daar andere regels voor.
Zo kunnen wij ook niet zeggen dat alles wat op dde eindigt verleden tijd is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicoow Unknown
 
Eddy E

Eddy E

27/06/2009 11:47:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 24.06.2009 19:22:
Eddy Erkelens schreef op 24.06.2009 18:49:
Lopen:
gelopend
lopend
liep
lopende
gelopen
loopt
liepen

Ik mis loop nog. En wat is gelopend?


Die laatste d is een typefout ;).
En loop mag er ook nog bij natuurlijk ;).
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

27/06/2009 12:34:00
Quote Anchor link
maar waarom maak je er niet gewoon het lijstje van wat je ooit heb geleerd,
beginnend met tt, dan vt, en dan die andere tijden
je had daar z'n mooi tabelletje voor, maar k ben te lui om te ASCII art-en
ik loop
hij/zij loopt
wij lopen

ik liep
hij liep
wij liepen


gelopen (volt. dw)
lopende (bijv. nw)
lopend (onwelvoegelijkvoornaamzetsel, (vraag maar aan hans))
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.